Zemiakové langoše z cesta z chladničky fotorecept

eviana - fotkaeviana, 15. januára 2014
Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept)
Foto: eviana

Isto si poviete... zasa zemiakové cesto, zasa langoše :) Je mi jasné, že receptov na langoše je tu už veľa, ale toto je taká Zobraziť celý popisIsto si poviete... zasa zemiakové cesto, zasa langoše :) Je mi jasné, že receptov na langoše je tu už veľa, ale toto je taká moja vychytávka, preto som sa rozhodla o recept sa s Vami podeliť. Doporučujem tento recept aj tým, ktorí ešte nikdy langoše nerobili, je naozaj osvedčený a ľahký na prípravu. Najväčšou výhodou tohto cesta je, že ho môžete mať pokojne aj 2-3 dni v chladničke a vždy si spravíte rýchlo čerstvý langoš.

15-18
porcií
10 minút
príprava
5-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
1,5 ČL
1 ČL
1 ks
1,5 dl (dľa potreby)
200 ml
podľa potreby na vysmážanie
zemiaková kaša:
300 g
2 PL
1 PL
7-10 strúčikov
kvások:
42 g (1 balenie)
1/2 dl
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tu je dôkaz, že recept na cesto do chladničky je starý minimálne 20 rokov - môj "historický" zapatlaný zošit s receptami. Už ani netuším odkiaľ recept mám. Ale aj vzhľadom na stupeň upatlanosti stránky vidno, že u nás je naozaj obľúbený :) Časom a praxou som recept posunula do tejto podoby.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si zemiaky (cca 5-6 ks veľkých ako vajce), nakrájame na malé kúsky a klasicky uvaríme. Pripravíme si ostatné suroviny do kaše.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...zemiaky popučíme klasickým spôsobom "pučičom" - ako keď robíme pyré. Pridáme kyslú smotanu, kačaciu masť a spolu vymiešame do hladkej masy.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme najemno nastrúhaný cesnak - podľa toho ako intenzívnu cesnakovú chuť chcete mať - pokojne pridajne 7-10 strúčikov.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pripravíme si múku, pridáme mletú rascu, soľ, vajíčko, kyslú smotanu a samozrejme cesnakom voňajúcu zemiakovú kašu.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...do šálky dáme kvasnice, posypeme cukrom a zalejeme cca 1/2 dl vlažného mlieka - necháme nakysnúť - takto krásne podrastú za cca 5-7 minút.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pridáme ich k ostatným surovinám. Podľa potreby prilejeme vlažné mlieko - priliala som cca 1,5 dl. Všetko spolu poriadne vymiesime na kompaktné cesto - nerobím žiadne extra dlhé miesenie pri tomto ceste, naozaj len všetko zmiešam dohromady, trošku pomiesim (cca 2-3 min) a je to.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...cesto pomúčime - ja zo zvyku robievam na ňom kríž, tak ako som sa od mojej maminky naučila :)

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...potom cesto vo väčšej mise zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky. Ja som ho takto zabalila včera večer o cca 23.00 hod.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...dnes som prišla z práce a takto cesto vyzeralo o 16.00 hod

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...veľkou lyžicou z neho odoberiem kôpky cesta

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...naukladám si ich na pomúčenú dosku, alebo tácku

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...tu som ilustračne spravila jednu hotovú placku, ale nerobím ich takto vopred. Ruky si potriem olejom a tak sa cesto ani trošku nelepí a ľahko ho ponaťahujem do želanej hrúbky a veľkosti...to, že väčšinou nemám žiadne pravidelné kruhy langošové u nás nikomu nevadí, na chuti to neuberie :)

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...v panvici rozpálime dostatok oleja - cca 1,5 - 2 cm vrstvu a do horúceho vkladáme roztiahnuté cesto. Opražíme z každej strany cca 3 minúty - sledujeme farbu.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...keď je už pekné červené, obrátime na druhú stranu a tú rovnako opražíme do červena. Vyberieme na servítku, ktorá vsaje prebytočný olej.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ...potom už len napatlať langoše s tým, čo máme radi - tu kyslá smotana+biely jogurt, strúhaný eidam a kvapky extra strong paprikovej pasty (mix červenej a chilli)

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    ...možno jesť týmto spôsobom, alebo bez "náplne" ako prílohu k mliečnym polievkam, k hustej fazuľovici, gulášu, či kapustnici... Sú naozaj výborné - vo vnútri nadýchané (dierkavé), krehké a zvonku fajne chrumkavé.

    Zemiakové langoše z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

kukulienka71
@eviana ,lángoš z chladničky som ešte nerobila,veľa som už o ňom počula,hlavne tu,na Vareche...Ty si zaslúžiš,aby som ho skúsila od teba,verím ti!Máš ich pekné a zdá sa mi to veľmi praktické takto.Hviezdičky ti dám po vyskúšaní;-)ukladám,ďakujem.
elef
pekne,a super ze sa nemusia hned smazit,tolko by sme nezjedli,a naj su cerstve,a do mraziaka sa z toho cesta neda odlozit?u mna 5*
havino
pre pána jana, si mi dala teraz, ako dobre vyzerajú, no a viem,že aj neskutočne dobre chutia, aké diery, teraz toto vidieť ked mi mravce hrajú v žalúdku. tiež dávam cesto do chladničky, ale dávam, píšem,akoby som ich robila každý týžden, zo tri krát som robila len, ale vždy do chladničky, aj tretí den som odobrala a posledné upiekla. To cesto napufňané v mise, až mi oči preguľalo, že to by bol chlieb. Si hviezda a hviezde hviezdy patria.
mariamka
no teda pani Langošová :) krasne ich mas, okate,, pocula som o takomto ceste, ale priznam nerobila, pre mna su langose "rychlovka" :) ale cesnak aj rascu do cesta davam, aj ta kasa tam urcite dobre spravi, pre istotu ulozim, neda sa odolat :) *****
salinka
Takyto recept nepoznam. Ako na mna vyvaluje okale. Aj napriek neskorej hodine by som si s chutou dala;-)
Hviezdickujem a ukladam.
janealli
Kedysi dáááávno, keď ešte boli deti doma, som robievala langoše z chladničky, recept si už nepamätám, ale myslím si, že zemiaky tam neboli. Keďže cesto mohlo v chladničke postáť aj dlhšie, vždy som urobila čerstvé langoše. Ďakujem za pripomenutie, vyskúšam, keď budem mať doma vnúčatá.
lyali
Ooo, dobre som sem zavítala ,-) Na tieto langoše sa budeme u nás veru tešiť ,-) Keďže osvedčený a ľahký = stvorený ako pre mňa :-)) a veľmi praktický, keďže odštipnem z chladničky podľa našej chuti (skoro som napísala že podľa našej "žravky") a hurá, môžem doma aspoň na chvíľku konkurovať predajničke langošov zašitej na jednej národnej ,-) Ďakujem za recept :-)
jerica
Evka, nemáš chybu, tvoj recept hneď ukladám, aj keby som mala seba uložiť, hlavne do postele, nenechám si to újsť.
Foto popis nemá chybu, tomu musí rozumieť aj keby nechcel. Určite si ma inšpirovala, nerobievam so zemiakmi, teraz celkom "bodne" recept, určite k polievke čo som varila z červenej šošovice, inšpirovala som sa receptom od milej @elixir. Dobrú nôcku :-) aj všetkým, čo si otvorili v tejto nočnej hodine varechu!
sovka62
Hehe, dostal ma ten "pučič", veľmi sa mi páči. A má to vôbec spisovný názov?
Langoše vyzerajú výborne, také cesto do chladničky som ešte nevidela, ja mám recept z kila múky bez zemiakov. Naozaj vydrží stáť v chladničke, podľa môjho starého receptu vraj aj 8 dní, ale treba priznať, že najlepšie chutí, ak sa spracuje deň po zamiesení. Ono sa síce aj ďalej v chladničke dvíha, človek žasne, kde vôbec berie silu, ale ak porovnáš napr. langoš upražený v prvý a potom tretí deň, je to rozdiel.
tatranka
Evi,veľmi pekný recept a to spracovanie nemá chybu.Tiež mám recept na langoše z chladničky,no zemiačky v ňom nie sú.Od vtedy som získala dobrý recept na rýchle langoše a tie teraz robím.No je zaručené,že kde sú v ceste zemiačky,je to dobré cesto,akési šťavnatejšie.Preto som si uložila tvoj recept do KK a najbližšie vyskúšam tieto tvoje langoše. Tie oká v nich sú lákavé!
pusta
@eviana milá, na lángoše pre mňa veľa patlavej práce na jednej strane, avšak na druhej strane ide o typicky chlebové a vynikajúce cesto, super lángoše, nakoniec väčšie množstvo cesta k dispozícii v chladničke a je k čomu siahnuť, už ako perfektný polotovar pripravený, nadýchané krásne chutné lángoše vypražené máš :-)
úžasné "žravé" foto :P
5*****

apropos pre @sovka62 - spisovne sa ten "pučič" /:D/ nazýva Drvič ba zemiaky.
stacy77777
Evička,vôbec takéto cesto do chladničky nepoznám, ukladám si, máš ich krásne nadýchané,určite dobrotka
elixir
@eviana langoše som nejedla, odkedy som v Berlíne... sem tam sa nejaký recept objaví a vždy si vravím, že skúsim, ale ešte som sa k žiadnemu nedostala. Uvidíme, či sa mi podarí skúsiť tento Tvoj. :) Vyzerajú výborne.
eviana
Ďakujem Vám za milé komentáre drahé dámy :) Potešili ste ma veľmi, som naozaj rada, že Vás táto upravená verzia starého dobrého cesta do chladničky zaujala :)
@kukulienka71 , budem rada, ak prvý krát vyskúšaš chladničkové langoše podľa mňa, naozaj Ti môžem garantovať, že príprava je rýchla, jednoduchá a chuť skvelá. Dúfam, že Ťa langoše nesklamú (a vôbec nie kvôli hviezdičkám :))
@elef , do mrazničky som toto a vlastne ani žiadne cesto nikdy nedávala. Na tomto ceste je skvelé, že je raz dva hotové a samo si kysne v chladničke. Nemusíš robiť naraz také veľké množstvo, pokojne sprav z polovičnej dávky, a keď bude zasa chuť, tak postup zopakuješ :)
@havino , no vidíš a tu sa mi aké diery darí robiť a ten chlieb nie a nie ich také mať. Žeby som skúsila z tohto chladničkového zemiakového spraviť chlieb? No a teraz si Ty mne chrobáka do hlavy nasadila riadneho... Táni, poznáš ma, ja to vyskúšam :)
@mariamka , na klasické langoše treba čakať, kým cesto nakysne. Tieto z chladničky večer zamiesiš, hodíš do chladničky a keď prídeš z práce, alebo k obedu môžeš rovno z misy robiť. Ak si nerobila, skús, naozaj to stojí za pokus :)
@saline čka, som sa pobavila na langošových okáloch, ďakujem :)
@janealli , rada som pripomenula a poteším sa, keď ich skúsiš pre vnúčatká urobiť a budú im chutiť :)
@lyali , bude mi cťou, ak svoje prvé langoše spravíš podľa tohto receptu. Naozaj je to jednoduché a rýchle. Langoše naolejovanými rukami rovno z misy môžeš odštipkávať, ponaťahovať do želaného tvaru a veľkosti a šup do rozpáleného oleja. Budem sa tešiť na Tvoje langošové správy :)
@jerica , ďakujem za milé slová uznania, potešila si ma. Veru k šošovičkovej polievočke sa hodia a tá od @elixir aj Tvoja podľa jej receptu pripravená priam spievajú :) Budem rada, ak Vám takéto zemiakovo-smotanovo-cesnakovou kašou vylepšené zachutia :)
@aroooo , aj Tvoje langoše sú krásne... a ten recept je presne ten pôvodný, ktorý mám v tom svojom upatlanom zošite poznačený :)
Ďakujem za tip, skúsim z toho cesta aj pizzu veru spraviť :)
@sovka62 , rada som Ťa rozosmiala... a zároveň si Ty usmiala mňa. Uvažujem tuho a nenapadá mi, ako sa "pučiču" hovorí u nás v Trnave? :)
@tatranka milá, budem veľmi rada ak tento mnou vylepšený recept vyskúšaš a ešte radšej ak Vám bude chutiť. Budem sa tešiť na Tvoje dojmy z neho :)
@pusta milá, aj keď sa to možno zdá, tieto langoše naozaj nie sú patlavé a pre tak úžasnú pekárku chlebov ako si Ty, je to hotová brnkačka. Zlomok práce, žiadne čakanie (všetko sa spraví - nakysne samo, kým človek spí). Do cesta išla smotana a mlieko, tak až tak chlebové nie je, ale je naozaj výborné... ale ten nápad spraviť z neho chlieb ma fakt láka :)
Slovenčinu milujem, ale teda musím uznať, že slovo "pučič" je príjemnejšie a ľúbozvučnejšie ako "drvič" :)))
@stacy77777 , ja som si trošku pôvodný recept upravila a prispôsobila, preto som ho sem aj pridala. Budem rada ak ich niekedy vyskúšaš podľa neho spraviť.
@elixir , budem rada ak langoše podľa môjho receptu vyskúšaš a ako Ťa poznám, posunieš ich do vyššieho levelu... možno zmeniť zloženie múky, pridať semienka... som presvedčená o tom, že Ty vymyslíš niečo úžasné... už teraz sa na Tvoje dojmy z nich teším :)
garanco
Pekne si to "odprezentovala", langoše vyzerajú veľmi lákavo - až slinky tečú!:-))
Langoše robievam podľa dvoch receptov: jeden je veľmi starý od mojej mamy pod názvom "maďarské", to je cesto so zemiakmi, ale bez smotany a druhý je zas s kyslou smotanou a z 1 kila múky, ten mám tiež už viac ako 20 rokov a môže stáť v chladničke aj týždeň. Takže zajtra urobím podľa Teba - bude to ako Dva v jednom!
ebaka
Pekné,nadýchané langošky...Ja robím podľa základného receptu a dávam do chladničky,ale moja nebohá svokra ich robila so zemiakmi a tie boli nádherne nadýchané.Myslím,že tam dala aj za lyžicu domácej smotanky,lebo vyzerali ako Tvoje @eviana .Vtedy jej dcéry a ani mňa nenapadlo pýtať recept,aj tak robila všetko z hlavy.Milovala som,keď mi hovorila recept:,,zoberieš za hrsť cukru ,asi za dve hrste múky....o-:)))))))) a ja,čo som všetko vážila som bola ,,v háji"-:))).Dnes sa na tom usmievame,ale recepty sa nezachovali,čo mi je strašne ľúto.Ďakujem milá @eviana za vylepšený recept,s radosťou som si zaspomínala na moju svokru.
ebaka
Tak som si zaspomínala,až som zabudla,ohviezdičkované,najbližšie urobím podľa Teba.
eviana
@garanco , možno ten pôvodný chladničkový recept máme z rovnakého zdroja :) Budem veľmi rada, ak vyskúšaš túto moju vychytávku s cestom a ešte radšej budem, ak sa vydaria a budú chutiť. Ďakujem Ti za milý komentár, usmiala si ma :)
eviana
@ebaka , ďakujem za milé slová, bolo mi potešením priviať Ti spomienky na svokru a spoločné varenie. Aj ja som sa od svoje svokry toho veľa priučila. A musím sa priznať, že tiež keď s cestom robím, tak robím všetko pocitovo a la "od oka" :)
Ďakujem aj za ohviezdičkovanie, aj za chuť vyskúšať langoše podľa tohto receptu. Verím, že Ťa nesklamú a budem sa tešiť na Tvoje dojmy s cestom :)
elysa
poznám langoše z chladničky, ale nie zo zemiakmi, zemiakové cestá sú výborné, vyskúšam aj takto, mám rada takéto recepty, čo večer pripravím a keď prídem z práce raz-dva je večera na stole...
eviana
@tinca , joj, tie Tvoje langoše sú ale krásne okrúhle - akoby ich jedna mať mala, oproti tým mojim nepravideľným "čapákom" :) Ako píšem hneď v úvode receptu - je to recept naozaj veľmi starý a osvedčený, ja nie som jeho autorom, ale dala som ho sem práve kvôli tej zemiakovo-smotanovo-cesnakovej kaši, ktorú do neho pridávam. A ten pôvodný recept tuším tiež mám zo Slovenky. Ďakujem za pripomenutie aj za slová uznania. :)
eviana
@elysenka , presne to na tomto ceste milujem... večer zbúcham aj polospiaca dohromady, švacnem do chladu a nestarám sa viac... a keď mám čas, tak vyberiem, uštipnem, povyťahujem do želaného tvaru a vysmažím... niet nad čerstvý langoš a takto môže byť čerstvý vždy keď ideme papať :) Ďakujem :)
eviana
...jáj... a dá sa aj zo zvyšku pyré alebo varených zemiakov z obeda... len rozpučiť, pridať smotanu, trošku masti a veľa cesnaku a je to.
A to som tiež do receptu zabudla napísať... bez cesnaku, s troškou rumu a s menej soli sú z tohto cesta skvelé šišky, to som tiež už nie raz skúsila :)
sejla
Aj ja si pridam recept a isto vyskusam ..... dakujem
eviana
@sejla , ja ďakujem Tebe. Budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej ak budú chutiť :)
medovnicek
langoše zo zemiakov som ešte nerobila, veľmi sa mi tento tvoj recept páči a aj ja mám takú podobnú písanku ako ty:), stále si vravím, že si recepty z nej musím poprepisovať, ale akosi mi na to nevychádza čas:)
babav
Vyborny recept a podla vzhladu uvodnej fotky velmi vydarene langose.
Cesnak v ceste je pre mna novinka.Zvycajne sa pouzival cerstvo nastruhany ,
v oleji ,na potieranie hotovych langosov.5*.
sracz
S narastajúcimi číslami postupnosti Tvojeho "super perfect fasa" rcp, milá @eviana narastalo aj objemové množstvo mojeho "slinotoku", až do nekontrolovateľného stavu! Vyriešil som to podbradníkom a rozhodnutím: budúce lán*g*o*š*e*nky robím podľa Evianky! Súhlasím a potvrdzujem každé Tvoje slovo, ako aj reakcie a odozvy v komentároch!!! ... superlatívy vygraduovali až do bodov ad 16. & 17.!
eviana
@medovnicek , ďakujem za slová uznania, budem rada ak niekedy aj takto skúsiš spraviť langoše. Veru tieto pocity ohľadom prepisovania receptov zo starého do novšieho zošita dôverne poznám... tiež sa k tomu už celé roky neviem dokopať :)
eviana
@babav , ďakujem Ti za milý komentár, naozaj sú takto langoše výborné a najlepšie na tom celom je to, že cesto vymiesim - resp. spracujem všetky suroviny dohromady, trošku poprekladám (naozaj žiadne dlhé miesenie) a robota spravená. Ideálne spraviť večer a do druhého dňa - kým ja sladko spím - si v chlade krásne vykysne. Pre cesnakofilov samozrejme aj cesnak na potieranie, ale ten v samotnom ceste pridaný mu dá zaujímavú arómu a nie je už tak veľmi dráždivý na žalúdok.
eviana
@sracz milý, pobavil si ma svojim komentárom aj usmial, ďakujem Ti zaň. Bude mi naozaj veľkou cťou, ak skúsiš langošíky podľa tohto receptu a už teraz sa veľmi teším na Tvoje pocity, dojmy a pojmy z nich.
Dúfam, že nesklamú :)
eviana
Musím vložiť nasledovnú fotku. Na podnet @aroooo , ktorá tu na vareche tiež má recept na cesto z chladničky (to pôvodné bez pridaných zemiakov) a jej krásnej pizzovej inšpirácie (za ktorú jej ďakujem) z tohto cesta, som dnes aj ja skúsila z neho spraviť pizzu. Podotýkam, že dnes bolo v chladničke už 3.deň. Takto nejak vyzerá v pizza verzii. Výborné a naozaj skvelé aj na pizzu:


zdezda
supiš langoše, aj pizza, ja som so zemiakmi ich ešte nerobila, no vyskúšam, ibaže nemám kačací tuk :-( dám z prasiatka :-)
garanco
@eviana , boli včera aj dnes - chutili výborne!!! Výborný recept.- ďakujem.
Langoše som formovala "capkaním, stláčaním" na plytkom tanieri vymastenom olejom, lebo v rukách sa mi akosi trhali
mamatata2
Super recept, môžem potvrdiť. Včera som vyskúšala, len miesto smotany som dala Nitriansku zakysanku,lebo smotanu som nemala. Cesto krásne nakyslo, dnes sme mali na obed my aj susedia a ešte trochu cesta zostalo, tak zajtra urobím malú pizzu.
eviana
@zdezda , ďakujem za milý komentár, pokojne použi bravčovú masť, alebo ako do klasického pyré maslo. Budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej, ak sa podaria a zachutia :)
eviana
@garanco , ďakujem za skvelú správu, veľmi si ma potešila. Mrzí ma, že sa Ti v rukách trhali. Ono aj od múky záleží, každá pojme tekutinu inak. Možno nabudúce trošku menej mlieka pridaj, treba skúšať. Ale vynašla si sa skvelo :) Skvelý zlepšovák s naolejovaným tanierom :)
Najväčšie uznanie receptu je takáto skvelá spätná väzba, že chutilo. Ešte raz veľká vďaka.
eviana
@mamatata2 , aj Tebe veľmi ďakujem, že si sa podelila so svojimi dojmami z tohto cesta. Zakysanka spraví v podstate v ceste tú istú službu ako smotana, dobre si to poriešila. Mám obrovskú radosť, že sa podarilo a že Vám langoše chutili. Verím, že aj zajtra pizza bude chutiť. To cesto ešte aj do zajtra trošku podkysne, neviem ako sa to v chlade deje, ale funguje to super :)
bojar
ježiš mária to je ýrádlo už mám hlad
pusta
@eviana milá, srdečne blahoželám k umiestneniu medzi TOP receptami za január 2014 - predpovedala som to :-)))))
dara2112
Ahoj velmi ma potesil receptik hladala som nieco podobne lebo moja maminka robievala langose so zemiakmi a smotanou a boli fajnove ale ja som hladala s tymito surovinami ale do chladnicky takzevyskusam cez tyzden a dam vediet Pa
eviana
@pusta , ďakujem za skvelú správu, že Ti "moje" langoše chutili... krásne sa Ti podarili, ako obláčiky :)
eviana
@dara2112 , mám radosť, že si v tomto mojom improvizovanom recepte našla čo si hľadala - nie je to cesto len na langoše - je univerzálne na slané pečivko... výborná je z neho pizza, smotanové posúchy aj plnené slané záviny (napr. s bryndzou, cesnakom). Budem rada ak mi dáš vedieť ako si bola spokojná :) Ďakujem :)
marianne
@evianka uz kysnu,robim s hladkej spaldovej+zemiaky a zitneho kvasku,tak som zvedava...cakam,budem piect az vecer...dam vediet:-)
marianne
@evi su vynikajuce,ten cesnak im urobil famoznu chut.-nemam ich take napuchnute,lebo som nevyprazala na oleji,len som pomaslovala panvicu,ale chut uzasna.-.dakujem,neboli posledny krat,miznu spod ruky len taky fukot.-...


eviana
@marianka , mám obrovskú radosť, že sa Ti langoše vydarili a chutili... super nápad s opekaním na masle, nabudúce vyskúšam :) Ďakujem Ti, že si sa podelila o dojmy z môjho receptu ♥
kecemis
Marianka o kvalite tochto receptu ako aj o statnych receptoch od @eviana nepochybujem a urcite ich priravim. S tou fotkou som to myslel uplne vazne. Je zaujimava uz len tym ze v popradi je blurry. To sa tu casto nevidi.
marianne
Mirko to ani neviem ako sa to porarilo,lebo som musela fotit rychlo-rychlo,lebo by nebolo potom co fotit,brali ich rovno z panvice aj ja som sa jej prizerala,ze je vpredu trosku rozmazana....:-)
kupecova
Vrele odporucam!!!!!!!!! Najlepsie langose ake som kedy jedla,uz ine ani robit nebudem,len tieto podla tvojho receptu...Vyskusala som viacero receptov,no tomuto sa ani jeden nevyrovna,dakujem,su fantasticke,presne som nieco take hladala medzi receptami(a nasla sooooooom),parada!!!!!
eviana
@kupecova , veľmi ma teší, že Ti langoše zachutili... aj u nás sú tieto TOP. Ďakujem, že si mala odvahu vyskúšať ich a ďakujem aj za podelenie sa so svojimi dojmami z nich... mám naozaj veľkú radosť :)
cesminaz
@evka super vyzerajuce langose ;-) Recept si ukladam a nabuduce budu tvoje langose.Som velmi zvedava na tu chut od rasci..Robim aj ja cesto do chladnicky,ale len muka,jogurt,vajcia,sol a voda.Taketo zemiakove cesto so neskusala do chladnicky,zatial som len na cerstvo zvykla narychlo spravit zemiakove cesto.Cesto do chladnicky je naozaj super vec ;-) uspori nielen cas,ale aj robotu.Takto si to rozdelis..v jeden den zamiesis a druhy den pecies ;-D ...to je relax :-D
eviana
Nakoľko na varechu chodievam už len sporadicky a akosi mi prestali chodiť upozornenia na nové komentáre, až dnes som našla Vaše komentáre milá @cesminkaz a @cicamaci. Ďakujem Vám za ne a teším sa, že langoše chutia :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia