Úžasné syrové pagáče alebo ako nám chutia najviac fotorecept

renama - fotkarenama, 20. januára 2014
Úžasné syrové pagáče alebo ako nám chutia najviac (fotorecept)
Foto: renama

Tieto pagáče robím už zopár rokov a každá návšteva ich vychváli. A čo je najzaujímavejšie, každý si myslí, že sú to škvarkové...... no a Zobraziť celý popisTieto pagáče robím už zopár rokov a každá návšteva ich vychváli. A čo je najzaujímavejšie, každý si myslí, že sú to škvarkové...... no a mojim chlapom neskutočne chutia.

50ks
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
250 g alebo Hera
2 ks
2 ks
300 g
300 g
1,5 ČL
300 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ak nemáte múku celozrnnú a hladkú, môžete použiť 600 g polohrubej múky. Ale to už nebudú vyzerať ako škvarkové. Pretože celozrnná múka robí to, že vyzerajú ako škvarkové.........a to už nejedna návšteva si toto myslela :)

    Úžasné syrové pagáče alebo ako nám chutia najviac (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny zmiešame okrem tvrdého syru. Ak by cesto lepilo veľmi, pridajte si múky........ja som nepotrebovala. Vyvaľkáme a posypeme strúhaným syrom. Preložíme zopár krát a vykrajujeme pagáče. Ja som si to zjednodušila a nakrájala na štvorce. Poukladáme na plech a potrieme vajíčkom (to už bude tretie) a pečieme vo vyhriatej rúre. Dobrú chuť. PS: Kým som fotila poslednú fotku, môj osemročný syn sa ma pýta: "Kedy sa už môžeme do nich pustiť?" Tak po tejto vete Vám ani nemusím vravieť, či chutili ;)

    Úžasné syrové pagáče alebo ako nám chutia najviac (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

eviana
Jejkooo... tiež štvorčekové, skvelé, bez "odrezkov", vyzerajú krásne... a verím tomu, že všetkým chutia :)
ebaka
Šikovná,rýchla verzia.A tvar štvorca je nie len zaujímavý,ale aj úsporný.
valeri
Veľmi lákavé :-)). Najbližšie budú tieto. Ukladám si ich
elysa
lákavé a ešte k tomu jednoduché, super...
ola111
Páčia sa mi,hlavne, že sa nemusia vykrajovať,to je dobrý nápad
wivi
Práve som ich dopiekla. Veľmi chutné a rýchlo spravené :)
renama
@wivi veľmi ma teší, ak niekto ich aj vyskúša a napíše, že sa vydarili :)
Ďakujem, som rada, že chutia :)
zmrzlinka0123
chcela by som ich vyskúšať, len sa chcem spýtať, či si ten syr nastruhala na polovicu cesta a tou druhou prikryla, alebo ako to treba prekladať? vďaka za odpoveď :)
renama
@zmrzlinka0123 ja som nastrúhala na celé cesto cca 3 cm od okraja, aby mi nevypadával syr, keď budem prekladať ;) A potom už len prekladať, aby si zakryla celý syr, rozvaľkať a znovu poprekladať jedno cez druhé. Keď už uvidíš, že syr sa spojil s cestom, stačilo........ja som asi len trikrát preložila ;)
rulik
ja som minule robil klasické lebo sa mi nechcelo vykrajovať tak som ich rádielkom nakrájal na štvorce, toto vyskúšam tiež, páči sa mi
kattyka
Vyskúšala som. Boli ich tri plechy. Robila som ich s normálnym maslom. Sú trochu suchšie, ale chuťove výborné. Za 24 hodín bolo po nich.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia