Fašírka ako lusk

namarie - fotkanamarie, 2. februára 2014
Fašírka ako lusk
Foto: namarie

Milujem fašírku... a to je asi tak všetko čo k tomu môžem povedať :) Dobrú chuť!

4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 krajce
200 g
2 ks
1 ks
4 strúčiky
 alebo z konzervy
10 ks
4 ks
100 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Príprava zemiakovo mrkvového studeného šalátu. - Uvaríme si na kocky pokrájané zemiaky a mrkvu. Po uvarení a vychladnutí pridáme maslo, soľ, čierne korenie a šlahačkovú smotanu. Zmes vymiešame a dáme vychladnúť do chladničky.

  2. 2

    Zmes na fašírky si pripravíme v miske z mletého mäsa, nastrúhaného cesnaku, nadrobno nasekanej cibule, vajec, uvarenej ryže a pečiva, ktoré pred použitím namočíme do vody a poriadne vyžmýkame. Pridáme worchester, soľ, čierne korenie a trocha rastl. oleja. Poriadne pomiešame.

  3. 3

    Z mäsovej zmesi vytvoríme malé bochníky, ktoré obalíme v strúhanke a vysmažíme na oleji. Podávame so zemiakovo-mrkvovým šalátom z chladničky a ananásom z konzervy posypaným sušenou mätou. Vyskúšajte, garantujem :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

3stan
zaujímavé s ryžou som nejedla ešte ale vyskúšam aj šalát jednoduchý a nieje taký ťažký ked je tam majonéza myslím, ukladám a díky :P.
mamatata2
Fašírky radšej bez ryže, ale šalátik istotne vyskúšam. Super.
jozka2
prabve dnes som robila fasirky s ryzou,ale ja davam surovu ryzu,lebo to potom po lahkom opeceni dusim prikryte v stave a davam aj mensiu postruhanu na drobno mrkvu
mrkvu
jerica
To môže byť zaujímavá a určite dobrá chuť ananás s mätou, hlavne keď je čerstvá, k tomu zmrzlina a hneď je dezert na stole. :-)
K ostatnému pre mňa nič nové , len moja malá rada, do šalátu daj trochu nastrúhaného chrenu, to potom si pochutíš, pikantné na jazyku:-)
kika67
Ten zemiakovo mrkový šalat je zaujímavy. Tiez dávam niekedy ryžu, ked chcem ich mať viac. Na materskej šetríme :)). Samozrejme niekedy robím len čisto mäsové, ako príde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia