Zapečená brokolica aj pre mäsožravcov :-)

janurka - fotkajanurka, 6. februára 2014

Brokolicu kvoli deťom kupujem pravidelne, ale akosi mi zostala celá a tak som si vymyslela tento recept, ktorý "vyčistil" chladničku a bol naozaj rýchly, Zobraziť celý popisBrokolicu kvoli deťom kupujem pravidelne, ale akosi mi zostala celá a tak som si vymyslela tento recept, ktorý "vyčistil" chladničku a bol naozaj rýchly, chutný a jednoduchý :-)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
150 g
 alebo udene mäsko
2 ks
250 ml
150 g plátkový alebo strúhaný
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Brokolicu si uvaríme vo vode, stačí 3-4min, necháme vychladnúť, rozoberieme na ružičky. Tie hrubšie stonky pokrájame nadrobno ako cibuľu, zvyšok brokolice stačí pokrájať nahrubo ;-).

  2. 2

    Do zapekacej panvice (mi doniesol Ježiško, tak som ju aspoň vyskúšala) dáme vypiecť nadrobno nakrájanú slaninu, postupne pridáme pokrájanú klobásku, udené maso, alebo šunku čo zostala v chladničke. Potom dáme nadrobno pokrájanu cibuľu spolu s tými hrubšími stonkami brokolice a nadrobno nakrájaným cesnakom. Pokoreníme, prikryjeme a necháme tak 5 min podusiť. Potom pridáme pokrájanú brokolicu, posypeme opatrne vegetou (slanina, klobásky sú slanšie) a necháme tak 20 min dusiť. Občas premiešame.

  3. 3

    Keď je to pekne zdusené položíme na vrch plátky syra alebo postrúhaný syr, necháme už bez pokrievky roztopiť. Medzitým si v miske rozmiešame vajíčka s mliekom a strúhankou, pridáme soľ, korenie a celú zmes vylejeme do panvice. Už zapekáme bez pokrievky, aby sa para odparila, občas skontrolujeme boky, kým celá zmes nebude mať tu správnu konzistenciu :-), teda sa prepečú vajíčka. Asi tak 20 min na najslabšom stupni( varila som na plynovom sporáku). Myslím, že sa to dá zapiecť aj do trúby, ale takto to bolo rýchlo a nová panvica sa veľmi osvedčila :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Brokolicu zapekám (aj s karfiolom) tiež podobne, ale bez mäsa, lebo to je jedno z mála bezmäsitých jedál u nás, tak to nechcem kaziť, mäsa máme dosť inokedy, dávam preto viacej vajíčok a smotynu ( 12%-nú). Ale nedbala by som aspoň raz takto zhrešiť, no, ešte uvidím. Ale len v rúre zapiecť, nie v panvici.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia