Grilovaná chobotnica

radox1 - fotkaradox1, 10. februára 2014
Grilovaná chobotnica
Foto: radox1

Z minulého receptu- http://varecha.pravda.sk/recepty/spaghetti-s-chobotnicou/47948- recept.html mi zostali 2 chápadlá z chobotnice,tak som ich namarinoval a ugriloval.Ako príloha sa najlešie javí akákolvek zelenina ochutená Zobraziť celý popisZ minulého receptu- http://varecha.pravda.sk/recepty/spaghetti-s-chobotnicou/47948- recept.html mi zostali 2 chápadlá z chobotnice,tak som ich namarinoval a ugriloval.Ako príloha sa najlešie javí akákolvek zelenina ochutená drezingom.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

2 chápadlá




Postup

  1. 1

    Takže si opäť najprv uvaríme chobotnicu.Dáme variť vodu-2L so soľou a necháme zovrieť.Chápadlá uchopíme do klieští,ponoríme na 3 sekundy do vriacej vody a vyberieme,takto opakujeme ešte 3 krát.varíme 35-45 min.,a necháme vo vode ešte chvílu odstáť.varil som už aj s korkom,mne sa neosvedčil,akurát som cítil pachuť korku. Vychladnutú chobotnicu vložíme do marinády zloženej z citr.štavy,soli,prepasírovaného cesnaku a oliv.oleja.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme šalát.najlepšia je kombinácia ľadového,rosso a rukoly,ale posledné 2 som ako na potvoru nemal po ruke.z ol.oleja,citrónovej šťavy,soli,korenia a horčice metličkou urobíme hladkú emulziu a jemne zamiešamedo nej zmes natrhaného šalátu.

  3. 3

    Nasucho rozpálime grilovaciu panvicu,a kedže je chobotnica už uvarená,tak ju rýchlo ogrilujeme spolu s celým strúčikom cesnaku a cherry paradajkami. Na tanier roztiahneme balzamikový krém (doma ho pripravíme zredukovaným varom balz.octa,čer.vína,medu-cukru),nan zeleninu,nakoniec chobotnicu a expedujeme.

    Grilovaná chobotnica - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
Ryby nejim, chobotnice a sepie mam rada. Dala jsem si takove chapadlo v Recku a bylo tak strasne tuhe, ze se nedalo pomalu ani ukrojit. A ze mne hned tak nejake tuhe maso nevadi. Jaka je to tve? 45 min varu staci?
radox1
tato sa dala trhat rukami,zrejme zalezi od druhu chobotnice,predtym som ju varil 90 minut a bola rozvarena.mozno je to tym ponaranim na zaciatku,je to grif primorskych kucharov.
afataga
preco mi robis take chute ??? musim zas aj ja kupit nejake chobotnace :-), super recept aj krasne naaranzovane, jedna rada: voda bez soli sa zacne varit skor ako osolena, sol pridavam az ked dosiahne bod varu
radox1
afataga,dakujem za radu,schvalne to porovnam,lebo ked zapnem na indukcii booster,tak mi zovre vodu velmi rychlo.
afataga
ano na indukcii to ide rychlo, ale neosolena este rychlejsie
radox1
inac podla mna neni nad plyn na ktory som bol navyknuty,ale tam kde byvame nemam tuto moznost.
afataga
presne viem o com hovoris, ja som na tom tak isto, ale bombu nechcem, ja sa toho bojim :-), najviac mi chyba plyn ku woku
eviana
Si ma skoro zabil týmto receptom... taká škaredá potvorka a tak krásne pripravená... klobúk dolu :) 5*
radox1
evianaa-kraja sa ako maslo a este lepsie chuti ako vyzera.
marianne
ja nieco robim zle s touto potvorou,vzdy natvrdo ju mam..dam tomu este sancu podla tvojho rcp...
radox1
daj,budem velmi zvedavy na vysledok,teraz ma napadlo ze jej aj pomaha ju zamrazit,cice som ju kupil cerstvu v metre,ale teraz som ju vytiahol z mrazaku.
chorvatka
Lakavy recept, len mam jednu otazku : do mraznicky ju davate predvarenu ? Ja mam recept s omackou pesto, robila zom ho z mrazenej kupovanej chobotnice.
radox1
surovu,a to len preto ze mi ostala.ale viaceri tvrdia,ze mrazena sa lepsie uvari,hoci v predoslom recepte som ju varil cerstvu a rozdiel som nepostrehol.
afataga
prosim ta o radu: ak uvarim viac chapadiel naraz a vsetky nepouzijem, mozem uvarene zamrazit a pouzit inokedy? dakujem
radox1
nemam to vyskusane,ale nevidim v tom problem,nakolko sa bezne predavaju predvarene mrazene plody mora.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia