Zapečená ciabatta s jablkom a modrým syrom

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 12. februára 2014

V poslednej dobe mi zachutili syry s modrou plesňou. Hlavne gorgonzola dolce. Nie je tak výrazná ako napr. Niva (brr) a má jemnú konzistenciu. Zobraziť celý popisV poslednej dobe mi zachutili syry s modrou plesňou. Hlavne gorgonzola dolce. Nie je tak výrazná ako napr. Niva (brr) a má jemnú konzistenciu. Na tomto pečive s jablkom je neprekonateľná. Mňam!

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (alebo bageta)
1 ks
100 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    V rúre zapneme gril na strednú teplotu. Jabĺko aj so šupkou nastrúhame nahrubo, prípadne nakrájame na tenké plátky, dáme do misky a pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Pridáme nadrobený syr, ochutím mletým čiernym korením a premiešame. Ciabattu alebo bagetu (môže byť aj deň dva staré) pozdlžne rozkrojíme a dáme na pár sekúnd pod gril, len aby trocha schrumkavel. Potrieme rozkrojeným strúčikom cesnaku a navrch naložíme jablká so syrom. Môžeme ešte pridať plátok syra Brie (ten zbožňujem!)

  2. 2

    Vložíme do rúry pod gril, ale najskôr na spodné mriežky a pečieme asi 5-10 minút, jablká by mali trochu zmäknúť a syr sa roztopiť. Na záver preložíme ešte na chvílu vyššie pod gril a necháme zapiecť do zlata.

  3. 3

    Podávame teplé so zeleným šalátom.

Diskusia k receptu

marianne
parada prevelika... strasne mam rada kombinaciu syry-jablko
anina6
tak toto vyzerá byť super, určite vyskúšam.
monniee
Mňam. Tiež som si obľúbila gorgonzolu dolce, na vrch si viem predstaviť ešte opečené vlašské orechy :)
tatranka
Všetky syry,ktoré sa dajú použiť na zapekanie máme radi.Porcia vyzerá veľmi dobre.No viem,že najlepšie nám chutí takéto jedlo česrstvé.Pokiaľ syr už ochladne a zatvrdne,už to nie je ono.
denyany
Hneď by som si dala. Mne nevadí ani Niva, kľudne by som ju použila. Mám rada syry a kombinácia s jablkom /a trebárs ešte s orechami/je božská.:-)
kaatka
dúfam, že sa mi podarí čoskoro vyskúšať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia