Oškvarkové pagáčiky

smajliqa - fotkasmajliqa, 20. marca 2014
Oškvarkové pagáčiky
Foto: smajliqa

Suroviny

500 g
400 g
3 ks
5 PL
4 PL
30 g
10 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    na doske zmiesime preosiatu múku, posekané alebo pomleté oškvarky, žĺtky, smotanu, víno, a cesto vypracujeme s vykysnutým kváskom. nezabudneme trochu osoliť. aj keď sú oškvarky slané, nestači to :)

  2. 2

    cesto necháme vykysnúť, rozvaľkáme a poskladáme do štvorca.necháme odpočívať 20 minút. znovu cesto rozvaľkáme, poskladáme a necháme odpočívať.

  3. 3

    napokon cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vykrojíme kolieska, urobíme mriežku, rozložíme na plech, a ešte chvíľu necháme kysnúť.

  4. 4

    potrieme vajíčkom a upečieme do zlatista.

Diskusia k receptu

zdensk
paradne je slovo, ktore sa na ne paradne hodi :)
poriadne oskvarkove, az sa mi slinky zbiehaju




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia