Vanilkovo-banánový ricottový puding

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 22. marca 2014

Pridala som ricottu, ktorá má jemnú chuť takže ju ani nebudete v pudingu cítiť, zato dodá dezertu potrebné bielkoviny a tiež ma napadlo, že Zobraziť celý popisPridala som ricottu, ktorá má jemnú chuť takže ju ani nebudete v pudingu cítiť, zato dodá dezertu potrebné bielkoviny a tiež ma napadlo, že puding dosladím banánom. Banán je výborné ovocie bohaté na draslík, ktorý pomáha proti zadržiavaniu vody v organizme a tým prispieva k štíhlej línií. Dávku cukru som teda znížila zo 4 na 2 PL a aj tak bol puding vďaka banánu dosť sladký takže nabudúce cukor úplne vynechám ;-) www.fitnessdesserts.blogspot.sk

5
porcií

Suroviny

1 ks
1/2 l
250 g
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pudingový prášok rozmiešame v 1/3 mlieka s 2 PL hnedého cukru. Do zvyšného mlieka pridáme 1 ČL vanilkovej esencie a necháme zovrieť. Pridáme mlieko s pudingovým práškom a za stáleho miešania klasicky uvaríme puding. Hotový puding dáme nabok a necháme chladnúť.

  2. 2

    V mištičke si zatiaľ vidličkou roztlačíme banán na kašu. Pridáme celé balenie ricotty a premiešame. Potom všetko zamiešame do uvareného jemne vychladnutého pudingu.

  3. 3

    Rozdelíme do mištičiek na puding, prípadne ešte ozdobíme kolieskami banánu a môžeme hneď podávať, alebo necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

janula1989
Veľmi pekný recept, skúšala si už mandľové mlieko? Je božské a má minimum kalórii (okolo 46 na 200ml). Teda menej ako hociktoré nízkotučné mlieko a chutí za jemne opraženými mandľami. Možno by pasovalo k tvojmu receptu :) Určite vyskúšam.
katyperry31
Ďakujem za tip :-) , aj ja určite vyskúšam to mandľové mlieko...možno teda s aj mandľovým pudingom, mandľovou esenciou hmmm....vidíš aj si ma inšpirovala na ďalší recept :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia