Kakaovo-gaštanová roláda

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010
Kakaovo-gaštanová roláda
Foto: Marek Velček
20 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
2 PL
2 PL
100 g
2 dl
50 g




Postup

  1. 1

    Kakao, práškový cukor, jedno celé vajce a dva žĺtky vymiešame. Primiešame múku. Z bielkov vyšľaháme sneh a všetko zmiešame.

  2. 2

    Vznikne nám ľahká krémová hmota, ktorú vylejeme na vymastený, polohrubou múkou vysypaný papier na pečenie a dáme na plech do rúry piecť na 10 minút na 170 °C.

  3. 3

    Po upečení cesto potrieme krémom z gaštanového pyré a vyšľahanej šľahačky.

Diskusia k receptu

bodura
vyzerá to dobre,slinky sa mi zbiehajú musím to raz urobiť,dakujemn.,
bozidara
Božidara,15.92010 o 15:21 hod. Tá roláda nemá chybu.Je jednoduchá ,rýchlo hotová a chutí vynikajúco.No skrátka majstrovské dielo.Ďakujem.
sandratamer
Mám ju vyskúšanú, robila som ju vo februári na synove narodeniny pre hostí. Je to lahôdka, môžem len odporúčať! :-)
sracz
....... supeeeeeeer fajne, smacne a prudko jedle a ked naviac tuto fasa "loradu" odporuca nasa mila Sandrika "sandraMater" :-) :-) :-) nevaham ani ``` a pri najblizsom polepsovani sa zmajstrujem, upeciem a bude to super odprosovaci dokument. Domnievam sa, ze dokonca lepsi a vhodnejsi, ako upratany byt s kyticou ryuzi naviac!

jjanosik
Podla obrazku hore, hotovu roladu pre krasu este potrieme (neviem cim ale lepkavym) a na lep posypeme nastruhanou cokoladou (?) - a prezentujeme. Budte tak dobri varecha-citatelia ako urobit lepkavu pomazanku?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia