Petržlenová krémová s (kokosovým) mliekom

safran - fotkasafran, 1. apríla 2014
Petržlenová krémová s (kokosovým) mliekom
Foto: safran

Akosi sa nazbieralo veľa petržlenu v domácnosti, tak som vyskúšala spraviť čisto petržlenovú polievku. Prešla cez sito kritiky, tak ju sem vkladám. Použila som Zobraziť celý popisAkosi sa nazbieralo veľa petržlenu v domácnosti, tak som vyskúšala spraviť čisto petržlenovú polievku. Prešla cez sito kritiky, tak ju sem vkladám. Použila som kokosové mlieko namiesto šľahačky, či smotany na varenie.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL alebo olej
1 ks
2 strúčikov
3-4 ks (koreň)
0,5 dl
 z varených zemiakov
1 list
 na kocky
štipka




Postup

  1. 1

    Na lyžicu ghee som najskôr dala prehriať bio adžvan semená do spenenia. Kto nemá - nedá. Pridala drobno krájanú šalotku, osmažila do skovita, osolila himalájskou ružovou soľou, cesnak na tenké kolieska tiež iba do sklovita. Na to nakrájané korene petržlenu, premiešať, aby sa tiež trochu obalili tukom a zaliala vodu z prílohových zemiakov (jemne osolená, varená s bobkovým listom). Nechala som variť do zmäknutia petržlenu s lístkom mladého ligurčeka. Priliala som kokosové mlieko, lebo som bola zvedavá na tú výslednú chuť.

    Petržlenová krémová s (kokosovým) mliekom - obrázok 1
  2. 2

    Môžete nahradiť mliekom, kto nemá rád husté krémové polievky, sladkou smotanou alebo šľahačkou, tí, čo si môžu dovoliť. Takto vývar hneď schladne a môže sa bezpečnejšie mixovať. Kým sa znova prehreje, urobila som dekoráciu.

  3. 3

    Na ďalšej lyžici ghee (neprepaľuje sa a dá jedlu nezameniteľnú chuť, okrem výnimočných zdravotných účinkov) som opražila do hneda kocôčky buľvového zeleru (akože vegetariánska slaninka), tenké krúžky mrkvy, podkovičky sedana (vňať stopkového zeleru), plátky cesnaku. Zdobila som ešte petržlenovou vňaťou. Dosiahla som jemnú chuť a predsa výdatnú polievku na slnečnú jeseň alebo skorú jar. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

safran
@redakcia ďakujem, myslím, že taká násilná reklama od veci do komentárov naozaj nepatrí
elixir
Na pohľad veľmi dobrá, chute v nej mám rada, iba adžvan nepoznám, ale rada by som oskúšala.
safran
@elixir adžvan podľa mňa v chuti poznať nebolo
vlastne som skúšala pripraviť chuťne pre mňa nie zvlášť obľúbenú zeleninu :-)
@frezia , hej :-) myslím, že sa podarila (inak by som ju sem nedala)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia