Pečená krkovička, červená kapusta a žemľová knedľa

olinecka - fotkaolinecka, 6. apríla 2014
Pečená krkovička, červená kapusta a žemľová knedľa
Foto: olinecka

Miluju to moji chlapi.

8-9
porcií
40 minút
príprava
120+35 minút
na 190 °C

Suroviny

1,5 kg
1 väčšia
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
0,7 dcl
 1-2 PL
Cesto na knedľu:
6 - 7 ks (alebo žemle)
2 ks
3 dcl
1/2 pohára 3 dcl
1/2 pohára 3 dcl
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme ,očistime cesnak 5 kuskov poprekrajame ,narežeme platky slaninu asi 10 kuskov a tym prešpikujeme krkovičku.Urobime dierku do mäsa a vložíme cesnak ,slaninu.Na pekač dame olej nakrajame si cibuľu ,ktoru orestujeme do sklovita pridame mäso ,ktore osolime posypeme paprikou a rascou. Dame piecť do rury ,ktoru sme predhriali na 190 stupňov.Mäso počas pečenia polievame vypekom a podlejeme trochou teplej vody.Pečieme asi 2 hodiny.

  2. 2

    Pripravime si cesto na knedľu.Rožky alebo žemle pokrajame na male kusky dame do väčšej misy.Pridame mlieko ,muku,krupicu soľ podľa chuti žltka a z bielkou urobime tuhy sneh.Všetko dobre premiešame a davame do mikrotenovych sačkou .Sačky uzavrieme motuzom a zrolujeme pripravene knedle dame do vriacej vody na 35 minut a zakryjeme počas varenia neodkryvame prikrývku.Keď su uvarene ešte v sačku nechame vychladnuť.

  3. 3

    Cukor skaramelizujeme a pridame kapustu.Dusime asi 20 minut a potom podavame s knedľou a pripravenym mäsom.Prave som dovarila.

Diskusia k receptu

kimlo
Po takomto jedle musia tí Tvoji chlapi milovať aj Teba... 5*
boxik
Recept ktorý nemusím ani čítať , pretože je to klasika. Čo si najviac cením a aj keď ma za to občas bijú je to , že v záplave receptov typu zdravý , dietny, falošný na chudnutie a neviem ešte s akými odstrašujúcimi prívlastkami uverejní niekto recept na poctivé jedlo pri ktorom väčšina normálnych chlapov slintá. Pozdravuj svojich skutočných chlapov.