Gaštanový krémeš

danda3 - fotkadanda3, 12. apríla 2014
Gaštanový krémeš
Foto: danda3

Pôvodne som si pláty upiekla na Guľky a la Snickers, ale nakoniec z toho vznikol tento zákusok.

90 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1. PLNKA:
1 l
3 ks
50 g
125 g
100 g
500 g
2.PLNKA:
2 ks
2 ks
500 g
2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, do horúceho pridáme maslo a čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustia.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme pomrvené gaštanové pyré, dobre premiešame.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 2
  3. 3

    Natrieme na pripravený medový plát.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 3
  4. 4

    Druhú plnku si pripravíme vyšľahaním smotán a stužovačov. Pridáme tvaroh, med podľa chuti a vanilkový cukor.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme na prvú plnku.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 5
  6. 6

    Navrch opäť medový plát.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 6
  7. 7

    Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom, pridávam ho postupne, poleva by nemala byť ani hustá ani riedka. Potrieme ňou vrchný plát. Krémeš musí postáť, kým pláty nezmäknú.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 7
  8. 8

    A potom si už len pochutnávame, je dosť sýty, stačí jeden kúsok a máte dosť.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 8
  9. 9

    Plát si upečte z polovičnej dávky na medové rezy podľa vlastného receptu alebo tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/gulky-la-snickers-/44723-recept.html. Pláty som piekla na tie guľky, preto som sa s nimi toľko nehrala, nabudúce už budú krajšie.

    Gaštanový krémeš  - obrázok 9

Diskusia k receptu

elysa
@danda3 dlho som Ta "nevidela", chutne si sa ukázala, páči sa mi Tvoj krémeš :)
havino
jezus @dar ča, čo mi to robíš? dnes som nič sladké nemala, ani kúštik a teraz totok tu vidieť? veľmi ohromne vyzerá, uložím, kdyby neco
danda3
Ďakujem vám dievčatá ♥, ale tento zákusok som robila ešte na Silvestra, takže aj ja si musím nechať zájsť chuť, zabudla som naň, takže ho sem dávam s miernym oneskorením.☺
eviana
@danda3 , Darinôčka, vieš, že u mňa si vyhlásená za guľôčkovú kráľovnú, ale musím Ti povedať, že dobre si spravila, že si nešla v tomto prípade do guľôčok, ale do tohto famózneho krémeša... ukladám a veru niekedy vyskúšam, Tvoje recepty sú vždy jasný úspech a skvelá chuť :) 5*
danda3
Ďakujem veľmi pekne, som rada, že vás recept zaujal a ak si ho pripravíte, to ma poteší ešte viac.♥
janko38
krémeše milujem a tento je výnimočný svojim zložením. Milá @danda3 máš môj obdiv, lebo takúto úžasnú kombináciu som ešte nejedol. Robím si zoznam Veľkonočného pečenia a toto by som veru rád vyskúšal. Plnka č.1 aj plnka č.2 ma veľmi zaujali. Pekné sviatky želám.
danda3
Ďakujem Ti @janko38 , som veľmi rada, že sa Ti krémeš páči a budem ešte radšej, ak ho vyskúšaš, ale nezabudni, potrebuje odstáť, aby pláty zmäkli, takže treba robiť s predstihom.☺Aj Tebe pekné sviatky!☺
ildinka
vyzerá na "zožratie",mám rada gaštanové všetko,vyskúšam...
steffik
No tak katarina62 poriadne si ma zaujala. Už je v KK. Milujem všetko gaštanové. Takže určite vyskúšam. Suroviny mám vždy v pohotovosti. Potom sa ozvem , ako nám chutilo.
zenegar
je naozaj super! síce som si trošku upravila plnku, lebo krém z litra mlieka mi prišlo, že ho bude moc veľa :-) aj z druhého krému som urobila len polovicu :-) asi mám malé plechy, ale príde mi dostatočne vysoký aj z polovičnými množstvami. Ale super tip!
danda3
Veľmi ma teší, že si vyskúšala milá @zenegar a ešte radše, že chutilo. Jasné, plnku treba prispôsobiť plechom, tie nové rúry majú širšie plechy.
carey
chcem sa opýtať, môžem tie medové pláty použiť aj kupované z obchodu? Nebudú potom rozmočené? Inak výborne vyzerá a určite aj chutí :)
danda3
Prepáč mi @carey , že odpovedám až dnes, ale už dlhodobo mi chodia komentáre do spamov, takže som ten Tvoj našla až teraz. S kupovanými plátmi som to ešte neskúšala, tak Ti neviem poradiť, ja si radšej upečiem svoje.☺