Diétny krémeš

marypoppy - fotkamarypoppy, 1. mája 2014

Recept vymyslený špeciálne pre môjho dedka ktorý má cukrovku a aj napriek tomu rád maškrtí.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

16 ks
250 g
 alebo červená
1 ks (prášok)




Postup

  1. 1

    Uvaríme si vanilkový puding podľa návodu ale s umelým sladidlom.

  2. 2

    Tvaroh dáme do misky a podľa chuti pridáme umelé sladidlo. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zatepla vmiešame do tvarohu.

  3. 3

    Na plech alebo tácku poukladáme 8 ks bebe keksov. Rovnomerne na ne rozotrieme teplý (nie horúci) puding a necháme ho vychladnúť aby bol tuhý. Naň potom dáme vrstvu tvarohu. Navrch poukladáme zvyšné bebe kekse. Hotový zákusok necháme vychladnúť a môžme podávať. Tip: krájame pozdĺž medzier medzi keksami aby sme ich zbytočne nelámali.

Diskusia k receptu

pipnat
presne aj ja som sa chcela spýtať na tie keksy....keď už bez cukru, ja používam celozrnné piškóty sladené nejakým sladidlom...(neviem momentálne presný názov)
evanaaa
Mňa by zaujímalo aj to umelé sladidlo, aké si použila lebo každé je iné, má aj iné vlastnosti, aj skupenstvo. Ja tiež používam niekoľko druhov, aj keď už ani toľko nepečiem, tak miesto cukru vlastne stále. Niekedy ale pomôže aj druh sladidla.
marypoppy
Ja používam toto sladidlo( nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/20011...
a dochucovala som podľa chuti. So sladidlom som spokojná veľmi, aj cena je výhodná. Len opatrne, pri teplote nad 180° stráca svoju chuť. Keď ho používam napríklad do pudingu tak sladidlo nedávam do mlieka ktoré nechávam zovrieť ale pridávam ho k mlieku v ktorom miešam pudingový prášok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia