Sója v syrovom kabátiku fotorecept

niniane - bez fotkyniniane, 11. mája 2014
Sója v syrovom kabátiku (fotorecept)
Foto: niniane

Tento receptík som vymyslela na začiatku môjho odlúčenia od mäsa. Skúsila som a chutil aj mne aj priateľovi. Určite poteší ľudí čo milujú syr, Zobraziť celý popisTento receptík som vymyslela na začiatku môjho odlúčenia od mäsa. Skúsila som a chutil aj mne aj priateľovi. Určite poteší ľudí čo milujú syr, ak po tomto nechytíte syrový šok tak už po ničom :D

4-5
porcie
50-60 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 balíčky
2 balíčky
podľa chuti
2 sáčky




Postup

  1. 1

    Do hrnca som pridala vodu zeleninový bujón, sójovú omáčku a kari. Po zovretí som nasypala 3 balíčky sóje. A nechala variť cca 10 minút. Za ten čas som si pridala do misky 2 balíčky maggi 4 druhy syra, vodu z mozzareli, bambino, trochu nivy, a trochu nastrúhaného eidamu. Po zamiešaní som pridala oregano a bazalku.

    Sója v syrovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sóju som si odstavila nechala odtiecť po miernom vychladnutí vymágala som z nej vodu. Natrela som hlboký plech olivovým olejom. Mozzarelu som nakrájala na tenké plátky ( keďže sa ťažšie krája môžu byt aj hrubšie aj tenšie plátky).

    Sója v syrovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutú sóju som porozkladala na plech.

    Sója v syrovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na sóju som postupne poukladala mozzarelu. Tak aby sa každému kúsku ušlo :)

    Sója v syrovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne som na sóju poukladala šampiňóny. Samozrejme ak kupujete čerstvé treba ich predtým zaliať horúcou vodou, nech sa aspoň nejaké toxíny vyplavia. (Netreba veľa hríbov jedávať obzvlášť šampiňóny keďže sú té také malé špongie na všetko zlé). Nezabudnite nato celé naliať zálievku zo 4 druhov syra. :)

    Sója v syrovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver som na sóju nastrúhala eidam a dala piecť na 180°C cca 20-30 minút. ( Podla výkonnosti Vašej trúby).

    Sója v syrovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hádam Vám to bude chutiť, my sme sa do tohto receptu zaľúbili. K upečenej sóji si môžte pridať čokoľvek. My sme si spravili zo zemiakov pyré. Prvý krát pridávam receptík, tak ak tam mám chyby prosím Vás berte ohľad na nováčika. Pekávam veľa bezlepkového a varím veľa vegetariánskeho, tak môžno časom toho viac pridám. Dobrú chuť prajem :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia