Kuracie prsia plnené špenátom a kozím syrom

chutimi - fotkachutimi, 15. mája 2014
Kuracie prsia plnené špenátom a kozím syrom
Foto: chutimi

Chutné, ľahké a zdravé jedlo, na ktorom sa hádam nedá ani nič pokaziť :)

1
porcia
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozrežte po dĺžke aby ste zväčšili plochu. Osoľte a okoreňte z oboch strán.

  2. 2

    Jednu stranu obložte špenátovými listmi a vložte syr. Uzavrite tak, aby vám syr počas prípravy nevytiekol. V podstate ho zabaľte do špenátových listov a následne uzavrite aj mäso. Stiahnite ho niťou.

    Kuracie prsia plnené špenátom a kozím syrom - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si urobte výstelku zo špenátových listov a vložte mäso. Zakryte panvicu pokrievkou a na miernom plameni nechajte najprv podusit, aby bolo mäso aj zvnútra na konci určite hotové, špenát sa podusil a aby sa syr rozpustil. Následne vyhoďte výstelku z listov a mäso opečte na silnejšom plameni zo všetkých strán aby získalo peknú farbu.

  4. 4

    Mäso nechajte odpočinúť aby sa šťavy vstrebali a hlavne aby sa vám syr hneď po rozrezaní neroztiekol. Pripravte si šalát z ľadového šalátu, čerstvého špenátu, paradajok, reďkoviek, prípadne z toho, čo máte poruke. Zastreknite kvalitným olivovým olejom a balsamicom a podávajte.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

eviana
@Chutimi , super skombinované výborné jedlo a s vkusom servírované... radosť pozrieť i zjesť, chválim :)
pusta
pekný recept,výborné suroviny, ja by som ale špenát nedávala hned spolu s mäskom, lebo špenátu úplne stačia cca 12 minúty.
vhodná príloha, pekne naservírované.
chutimi
@kukulienka71 dakujem pripomienku. mas pravdu, ja som v tomto pripade vlastne experimentoval, a fungovalo to. Dovod "experimentu" bol velmi jednoduchy...tie listy som tam smaril skor ako som to chcel opiect a potom sa mi ich uz nechcelo vyberat, kedze boli od oleja a povedal som si, ze to opeciem teda na zaver. :)

@pusta Dakujem. Ten spenat zpod masa som nejedol, to bolo len proti pripaleniu, isiel rovno do kosa.
kukulienka71
@chutimi , :-) niekedy je vlastne jedno, či sa skôr dusí a potom opečie, ale v tomto prípade, na panvici, a ked som tam uvidela ten špenát, musela som pripomienkovať...je mi ho trošička ľúto, keď tak skončil...ale tak, hlavne, že sa vydarilo;-)
frezia
Taktiez velmi vydarene jedlo. Cerstvy spenat, kozi syr, velmi dobra kombinacia.
chutimi
@kukulienka71 nemusi byt. za asi 1,50€ som kupil kilove balenie a furt tam este polka je. uz neviem co s tym a navyse uz ho zacinam mat plne zuby, lebo nerad jem stale to iste. obavam sa, ze velka cast nakoniec skor zhnije ako ju stihnem pouzit.

este k tomu duseniu.. bol som milo prekvapeny, lebo som nieco take (obrateny postup) urobil prvykrat. Preto som to aj schvalne nechal tak v recepte, ci sa niekto toho chyti :) Uprimne, bola to cista lenivost a cakal som, ze to bude nakoniec suche, ale maso bolo urobene fakt dokonalo a bolo stale stavnate.

@frezia diky
kukulienka71
@chutimi , ty si ale veľký šibal v tom prípade! :-) veď si bod 3 začal slovami :"na panvici si urobte výstelku zo špenátových listov..." Takže ťa mám preKUKnutého :-)) Veľa špenátových receptov tu má Evusik, je výborná kuchárka, odporúčam. Pekný večer prajem:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia