Králik v paradajkovo-medovej marináde

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 23. mája 2014

Pretože sa nám zdal pečený králik suchý, pokúsili sme sa pripraviť ho inak a recept sa nám osvedčil.

4
porcie
10 min minút
príprava
70 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks nakrájaný na kúsky
5 PL
2 PL
1 ČL
5 PL
190 g
1 dcl
1 ČL mleté
1 PL
1 dcl (čierne ríb.)
2 ks
4 strúčiky
2 dcl
80 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Marináda: olej, chilli omáčka, sójová omáčka, horčica, pretlak, med, korenie, mletá paprika, vodka všetko spolu zmiešame. Rozporcovaného králika - stehná, ramienka, chrbát - vložíme do marinády na noc do chladničky. Hruď a krk použijeme na vývar , alebo polievku.

  2. 2

    Na samotnú prípravu dáme maslo zohriať do hrnca, v ktorom to budeme dusiť a mäso v ňom opečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme dusiť nakrájanú cibuľu, za chvíľu dusenia pridáme pretlačený cesnak aj nakrájanú mrkvu na kolieska a ešte chvíľu dusíme. Vložíme tam späť mäso a podlejeme vývarom, prikryjeme, ďalej dusíme a počas dusenia postupne pridávame marinádu, v ktorej bolo mäso. Asi po 60 minútach je mäso mäkké a šťavnaté, môžeme ho podávať. Ako prílohu môžeme podávať ryžu, varené zemiaky, alebo cestovinu podľa chuti. My k tomu robíme ryžu s pohánkou a krúpami v pomere 50%, 25%, 25%. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

eviana
@patroveckypitrs , chlape veľmi zaujímavo si zrobil králika... veru by som ochutnala, prudko jedlo vyzerá... nezostalo ešte? Chválim celý recepis, výsledný efekt, aj pekné foto... aj tú vodku ríbezľovku :)
denyany
Sliny sa mi len tak zbiehajú, toto by som si dala! V mrazáku mám ešte jedného králička, asi zajtra pôjde do marinády. Zaujala ma aj príloha, je to niečo viac ako dusená ryža. Prosím ťa, pohanku a krúpy robíš spolu s ryžou, alebo každé zvlášť a potom to zmiešaš? Nemám s takýmto niečim skúsenosť, rada by som to vyskúšala, tak nech je to ako má byť.
patroveckypitrs
Pohanku aj krúpy dávam spolu z ryžou. Ja to nedusím, ale varím vo väčšom množstve vody a potom cez sitko prelejem a opláchnem je toho viac a neprihorí.
capko
Toto vyzerá zaujímavo idem to zajtra vyskúšať. Môže to buď dobré a zda sa, že mäsko nebude suché.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia