Jahodové hrebienky fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 11. júna 2014
Jahodové hrebienky (fotorecept)
Foto: yogicek

Keď sa tu už blbne z jahodami, tak nech poriadne. Kto má rád sladké raňajky, tak prikladám jednoduchý recept na jahodové hrebienky.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Náplň:
500 g
100 g
2 ks
2 ks na potretie cesta




Postup

  1. 1

    Vymiesime si cesto. Suroviny a množstvo na kysnuté cesto som použil z receptu @luss44. Cesto je vynikajúce. Ďakujem. http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-a-skoricove-osie-hniezda/41471-recept.html

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme vykysnúť. Mne v tej horúčave kyslo 40 minút a musel som zatvárať okná a dvere aby mi nezdrhlo.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ nám kysne cesto, tak si umyjeme jahody a necháme odkvapkať.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kyslej smotany zamiešame vanilkový cukor. Ja som použil Zero cukor.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 3mm. Rádielkom rozkrájame na obdĺžničky.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na jednej polovici obdĺžnička urobíme rádielkom zárezy. Na druhú polovicu dáme trochu kyslej smotany a na smotanu kúsky jahôd. Narezanú časť obdĺžnika prehneme na jahody a po okrajoch postláčame.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme v rúre rozohriatej na 200°C, cca 20-25min. spodný a horný ohrev, cca 15min. teplý vzduch. V rúre ešte pekne narástli. Lepšia zábava než pozerať TV.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené vyberieme a necháme vychladnúť. Nedočkavcov upozorňujem na možné bolesti zažívacieho traktu, pokiaľ ich budú jesť teplé.

    Jahodové hrebienky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Z tohoto množstva mi vyšlo 36ks hrebienkov. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

frezia68
Tvoje sladké by mi veľmi chutili.Páči sa mi,ako krásne krájaš rovnaké kúsky.Idem na trh a kúpim jahody,ale len na jedenie,odolám pečeniu,lebo veď sladké nemusím,ale chválim,hoci 1-2 ks by som hneď okoštovala :-)))
marianne
@yogicek to uz musi byt, aby som dostala chut na sladke ranajky.Vacsinou croissanty,ked uz. Mam najradsej slaninu,vajcia, fazulu,dobre posolene rajciny a kopec vseliakej zeleniny k tomu spolu s dobre vypecenym chlebom.Ale toto sa mi tak paci,ze sa dam niekedy ukecat.Moze to super s jahodami,tiez mam na ne slabost.
beatacsontosova
no, teraz, keď už mám pozavárané, zamrazené, zjedené - teraz dávate recepty??? :-) podarilo sa mi tohto roku nazbierať 20kg jahôdok, tak som robila džem, no mám odložené aj v mrazničke jahôdky, takéto hrebienky určite spravím, najprv som myslela, že sú z lístkového cesta, no príjemne prekvapili, milujem kysnuté :-)
kukulienka71
Myslím, že jahodové blbnutie obíde v tomto období málokoho:-) Tvoje hrebienky sa vydarili krásne! Súhlasím aj s vtipnou vetou o TV v bode 8:-) @luss44 má výborné recepty, takže o kvalite cesta nepochybujem. Chválim aj plnku, ktorú si vymyslel, jahody so smotanou pasujú. Teplé raňajky a ešte k tomu na sladko mám rada. 5*
alex37
@yogi...hrebienky vyzerajú krásne teda, rovnaké ako by ich "jeden chlap robil". No už máme po jahodách, ale akurát sa nám ukazujú krásne maliny, ty ako autor, čo na to hovoríš? Mohlo by byť? A o chvíľu sú na rade marhule...
eviana
@yogicek , veru Ty vies ako na mna aj bez mäsa :) Na raňajky by som si ich síce nedala, sladké raňajky by ma zabili, ale po raňajkách ku káve veľmi rada... vyzerajú utešené, stáva sa s Teba aj pri ceste čím ďalej tým väčšia konkurencia ;)... super si to vymyslel a s tou smotanou... šak ma poznáš :) Celé hviezdne nebo posielam :) 5*
falipy
Boze moj nechces si ma vziat a taketo to pripravit kazde rano ? Mnam musim vyskusat...Dakujem
yogicek
@falipy
Si milá ale Tvoju ponuku musím odmietnuť. Ja už som zadaný. Nezostáva Ti nič iné ako si ich urobiť. Ale teší ma, že sa ti páčia. Ďakujem. Pekný deň.
1x luss44




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia