Brokolicovo-karfiolový šalát

kecemis - fotkakecemis, 11. júna 2014
Brokolicovo-karfiolový šalát
Foto: kecemis

Tento salat sa da pripravit s masom, alebo bez neho. Da sa pripravit iba zo surovej zeleniny, alebo jemne obvarena, ako komu chute. Zobraziť celý popisTento salat sa da pripravit s masom, alebo bez neho. Da sa pripravit iba zo surovej zeleniny, alebo jemne obvarena, ako komu chute. Ja som pouzil avokadovu majonezu, ale da sa pouzit napr. mojoneza s bielim jogurtom a citronovou stavou.

6-8
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnček rozobratá na ružičky
2 hrnček rozrobený na mensie ružičky
1,5 hrnček
1,5 hrnček
1/3 hrnček
1 hrnček
Avokádová majonéza:
1 ks
1/2 ČL
1/4 ČL
2 ČL
2 PL
1 ks
3/4 hrnček
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Dal som si uvarit brokolicu a karfiol. Varil som to asi dve minuty, tak to mam najradsej. Ani make ani tvrde. I ked sa moja polovicka stazovala, ze je to malo.

    Brokolicovo-karfiolový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Po uvareni som brokolicu a karfiol oplachol pod studenou vodou a nehal odkvapkat. Po cas toho som nakrajal zvysnu zeleninu, grilovane kura a nastruhal syr. Da sa pouzit aj ine maso, nemusi byt prave kura. Syr sa da tiez pouzit iny, my mame radi udeny. Vsetko to dobre premiesam.

    Brokolicovo-karfiolový šalát - obrázok 2
  3. 3

    Pripravil som si majonezu. Do misky som dal zltko, sol, korenie, citronovu stavu a horcicu. Rozslahal a postupne pridaval olej. Ale toto poznate lepsie ako ja.

    Brokolicovo-karfiolový šalát - obrázok 3
  4. 4

    Ked bola zakladna majoneza hotova, dal som ju do food procesoru, pridal cibulu a avocado. Ku koncu som pridal za pol hrste petrzlenovej vnatky.

    Brokolicovo-karfiolový šalát - obrázok 4
  5. 5

    Pridal som k zelenine a dobre premiesal.

    Brokolicovo-karfiolový šalát - obrázok 5
  6. 6

    Ja som mal chut na hriby opecene na masle, tak som si ich dal ako prilohu.

    Brokolicovo-karfiolový šalát - obrázok 6

Diskusia k receptu

safran
môj hlas pre surový karfiol... pekný recept
eviana
Krásny, svieži, super ochutený šalát, je v ňom všetko čo mám rada... ďalší v poradovníku od Teba na vyskúšanie, teším sa naň ;)
mirkamt
@kecemis , ďalší šalátik, ktorý môže byť pre našu rodinu - dcéra by brokolicu a karfiol jedla stále, takže určite niekedy urobím s pozmenenou majonézou
2010
Dik za inspiraciu, len som tu zeleninu najprv prebehol cez mandolinu aby stacila minutka na obarenie, bez syra a horcica nahradena sirachou a sladkou chilli a kuracie na grile.Cheers


kecemis
@Mirkamat som rad, ze som Vam trafil chut. @2010 tvoj komentar sa mi paci. Som rad , ze som prave teba dokazal inspirovat. A ja casto pouzivam maso urobene na BBQ, ale teraz som mal pecene kura. Co sa tyka horcice, mame ju radi a sirachou, alebo chipotle si davame kazdy sam osve na tanier. Pekne si naaranzoval, este krajsie odfotil. Cheers.
pusta
krásny, ľahký, variabilný, svieži a chutný šalát, pre mňa určite surová zelenina, ostatné, tak ako si napísal, milý@Mirko.
5* za krásny recept.
aleana
Mam otazku-v rozpise surovin je avokadovy olej, v postupe prace avokado... takze co?
kecemis
@aleana avokadavy olej som pouzil na pripravu majonezy do ktorej som neskor dal avocado. Bod 3 a bod 4 v postupe.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia