Nepečená piškótová roláda s kokosovou plnkou fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 2. júla 2014

Určite tu asi taký recept je lebo je ich tu naozaj požehnane no aj tak ho sem pridám dúfam že nebude vadiť :) Mala Zobraziť celý popisUrčite tu asi taký recept je lebo je ich tu naozaj požehnane no aj tak ho sem pridám dúfam že nebude vadiť :) Mala som doma Heru tak som ju chcela minúť tak ma napadla táto roláda ktorú som chcela už skúsiť dávno a tu je výsledok mala úspech :)

Suroviny

Piškótová zmes:
2 PL
120 g
50 g
2 čl
6 PL (alebo šľahačková smotana)
1/2 bal
120 g
Plnka kokosová:
120 g
1 PL
150 g
1/2 bal
150 g
Čokoládová poleva:




Postup

  1. 1

    Piškóty si pomelieme na mlynčeku na orechy. Dáme si to do misy a pridáme pr. cukor, vanil. cukor, kakao, heru, rum a mlieko alebo šľ. smotanu ak máme. Všetko spolu zamiešame a dáme na 30 minút do chladu.

    Nepečená piškótová roláda s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomedzi ten čas si pripravíme plnku: Heru si vymiešame s medom, práškovým a vanilkovým cukrom. Keď to máme hladké primiešame si kokos.

    Nepečená piškótová roláda s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme si z chladničky piškótovú hmotu a na doske si z nej vyvaľkáme obdĺžnik cez dve fólie. Plnku si nanesieme na fóliu a urobíme si z nej šúľok po dĺšké podľa rozvaľkaného piš. cesta a dáme si ju vo fólii do chladničky stuhnúť na 10-15 minút. potom dáme plnku do stredu pišk. cesta a s fóliou ktorá nám ostala na spodku cesta si preložíme pišk. cesto cez plnku tak aby nám vznikol šúlok spoje postláčame a zarovnáme fóliou.

    Nepečená piškótová roláda s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do chladničky. Zatiaľ si urobíme na vrch čokoládovú polevu klasicky nad parou rozpustíme var. čokoládu s cerou.

    Nepečená piškótová roláda s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládu vyberieme z chladničky a nanesieme na vrch polevu ja som vrch čokolády ešte posypala kokosom a dáme ešte stuhnúť do chladničky. A tu je konečná podoba mňamky na prvý krát prípravy mala veľký úspech :) Prajem Vám dobrú maškrtu :) Skladujeme v chladničke.

    Nepečená piškótová roláda s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

martamm
Bambulkaa, veľmi lákavá nepečená dobrota a ako pekne sa Ti vydarila. Manžel má rád kokosové, prekvapím ho, akurát margarín nahradím maslom. :)
edith
krásna nepečená dobrota....no môj chlap miluje všetko okolo kokosu takže recept ukladám a určite vyskúšam :-)
majdus
Jeeej, dakujem za fajny recept! :-) Manzel ma rad kokosove, vyzera to jednoducho a este aj jednoduche ingrediencie. :-) Dnes spravim aj keby co bolo. :-)
123janka
TAAAAK, už ho mám, je skvelý . Podaril sa, tak ako VÁM ... Lenže trošku sladký. Taká sladká bomba. Ďakujem za recept... :D
bambulkaaa
Som rada ze sa Vam podaril 123janka a hlavne ze chutil :) A ano je to dost sladke no sem tam pssssst ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia