Farebná torta

mbo - bez fotkymbo, 9. júla 2014
Farebná torta
Foto: mbo

Túto tortu robievam k narodeninám. Dlho som hľadala recept, veľa som ich vyskúšala až som si vytvorila recept podľa našich chutí.

12
porcií
180 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
400 g
250 g
250 ml
4 ks
1/2 ČL
1 ks
1 ks
3 bal.
250 g na krémy
500 g
500 g
podla chuti




Postup

  1. 1

    Hera + cukor + van. struk - zmiešať . Pridávať postupne preosiatu múku + kypriaci prášok a mlieko. Vyšľahat bielky + soľ. Obe masy zmiešať dokopy. Cesto podľa váhy rozdeliť ( ja som rozdelila na 3 - dá sa aj na 6) a pridať farbivo aby mala každá časť cesta postupne tmavšiu farbu.

  2. 2

    Krém - zmiešať maslo alebo maslovú heru + mascarpone + tvarov + cukor podľa chuti.

  3. 3

    Upečené cesta po vychladnuti potreť krémom. Potom poukladať na seba aby boli od najtmavsieho na spodku po najsvetlejsie na vrchu. Nakoniec potret tortu prvou tenkou vrstvou krému a dať ochladiť na 1 hodinu. Potom potret ešte jednou vrstvou krému dať znova vychladit. Nakoniec vychladenu tortu vyhladit a dozdobyť podľa fantázie.

Diskusia k receptu

evivk
možno je chuťovo dobrá, ale pre mňa dietna, tú farbu by som nedokázala prekonať a zvládnuť jedine sústo :) nič v zlom :)
rea1
kedysi doniesla kolegyňa zo svadby tortu, ktorá bola tmavomodro - výraznezeleno - biela. cesto a ruže boli farebné, krém a poťah biely. bola naozaj dobrá ale priznávam, jedla som ju so zavretými očami. vyzerala absolútne a prudko jedovato.
krém z 0,5 kg mascarpone a 0,5 kg tvarohu sa mi veľmi pozdáva. na farbe nezáleží, hlavne, že je chutná. si myslím. a čo povedal Oliver - nech je to už ktokoľvek? :-)
danielas
A prečo nie? Je pekná, tieňovaná. Mne sa páči. Nepochybujem, že aj oslávencovi šmakovala
1x mbo
používateľ nemá avatar
mbo
mbo
Aj smolkovia sú modrý a nie sú jedovatý :) modrá bola lebo bola pre môjho synčeka :) už robila duchovnú a aj ružovú :) áno na krém minime tak veľa mascarpone a tvarohu :)0
kakao
@mbo : Chuťovo torta môže byť veľmi dobrá, ale ja by som sa ňou neponúkol, pretože som zástancom čo najprírodnejšieho a najprirodzenejšieho v kuchyni, rôznym farbivám sa taktiež vyhýbam širokým oblúkom.

„Aj smolkovia sú modrý a nie sú jedovatý“
Odporúčam prečítať: www.toxi.szm.com/Rf2004/073_Toth.pdf — možno zmeníš názor.

Záverom však dodám, že najdôležitejšie samozrejme je, že oslávenec mal radosť a v tomto ohľade táto torta zrejme splnila svoj účel ako každá iná.

P. S.: Aká farba je duchovná? :-)
1x kakao
používateľ nemá avatar
mbo
mbo
Myslela som smolkou ako rozprávku :) farbiť sa dá aj prirodne napr. repova šťava,malinova či čučoriedkova :)aj ja som zástancom zdravého aj varím zdravo :) a tak si myslím,že trošku farby neuškodí veď je to len k sviatku nie denne :)
používateľ nemá avatar
mbo
mbo
Ja mám zapnutu automatickú kontrolu pravopisu a mali byť duhova nie duchovná :)))) pardon
ivav
nič v zlom, aj na môj vkus príliš modrá, hoci môže byť dobrá
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto by som deťom jesť nedala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia