Hrnčekový koláč s krupicou fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 1. septembra 2014

O tomto koláči mi hovorila moja kaderníčka Zlatka, keďže ma zaujal, vypýtala som si recept a túto nedeľu som koláčik aj upiekla. Jedol ho Zobraziť celý popisO tomto koláči mi hovorila moja kaderníčka Zlatka, keďže ma zaujal, vypýtala som si recept a túto nedeľu som koláčik aj upiekla. Jedol ho dokonca aj môj syn, ktorý sladké vôbec nejedáva. Že je v plnke krupica nepoznal ani on.

3x10 minút minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček studené
1/2 hrnčeka
1 hrnček
2 PL
1 bal.
Plnka:
1 l
8 PL
4 PL
4 PL
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom - ja som jeho množstvo ubrala a použila som hnedý trstinový cukor.

    Hrnčekový koláč s krupicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme olej, studené mlieko - znovu prešľaháme. Do múky rozmiešame prášok do pečiva a s ostatnými surovinami pridáme do žĺtkového základu. Hrnček na váženie surovín mal objem 250 ml.

    Hrnčekový koláč s krupicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dve rovnaké polovice.

  4. 4

    Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň prvú polovicu cesta - cesto bolo dosť husté, tak som kládla lyžicou kôpky a potom som ich stierkou rozotrela po celom plechu. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C 10 minút.

    Hrnčekový koláč s krupicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si uvaríme plnku. Do litra mlieka nasypeme 4 PL krystálového cukru a keď mlieko zovrie, pridáme 8 PL detskej krupice. Za stáleho miešania uvaríme kašu. Ešte do horúcej pridáme 4 PL strúhaného kokosu. Ospravedlňujem sa, že ďalej som nefotila postup, priniesli mi vnúčika na varovanie, nebolo času už na fotenie.

  6. 6

    Krupicovú plnku natrieme na predpečené cesto a dáme znovu piecť na 180 C - 10 minút.

  7. 7

    Po desiatich minútach vytiahneme plech z rúry, natrieme zvyšnú časť kakaového cesta a znovu na 180 C desať minút pečieme. Po tejto dobe vytiahneme koláčik z rúry.

  8. 8

    Ihneď potrieme džemom - potierala som marhuľovým a posypeme kokosom, alebo môžeme aj poliať čokoládou. Nenáročný, rýchly a hlavne chutný koláč.

    Hrnčekový koláč s krupicou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mesiar50
Tvoj kolac vyzera vabivo a chutne.Sikovna kucharka si bezpochyby.Budem doma tak ho spravim pre rodinku.Pekne ta pozdravujem a dakujem za recept.
tinu
Keď to spodné cesto bolo v rúre vlastne 30min a vrchné len 10 nebude spodné moc pripečené a vrchné málo ??
izabella929
@medovnicek...v čera večer som ti tvoj koláčik vychválila do neba a dnes vidím, že nič tam nie je...odišiel mi internet a s ním aj moje ódy na tvoj koláčik.-)páčia sa mi tieto tvoje koláčiky,verím, že boli aj veľmi chutné.-)
bambulkaaa
Dobrý deň ,, medovnicek,, dnes som robila Váš koláčik a chcem sa Vám poďakovať za úžasný recept lebo je naozaj úžasný šťavnatý prosto mňam :)
elysa
@medovnicek natrafila som v komentároch na tento koláčik, ktorý som samozrejme aj mala uložený v KK, a dnes som ho upiekla, síce len polovičný, mám taký zvyk, že novinky v malom, ale musím napísať, že koláč jednoduchý, šťavnatý, chutný a lacný, my sme krupicová rodina, a tento koláč nám chutí:)
morenajea
odskúšané: výborný koláč, najlepší na druhý deň, len krupicu nabudúce osladím trochu viac

maxomaxo
Pečiem iba krátko,ale kolac bol chutny.Neviem co som spravil zle, ale cesto bolo redsie ako v recepte.Aspon sa lahko rozotieralo :-)
Horne cesto som musel dat piect este 20min,lebo bolo nedopecene. Dakujem za chutny recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia