Pestrý šošovicový šalát

zolik - fotkazolik, 5. septembra 2014
Pestrý šošovicový šalát
Foto: zolik

Tento salat ma roznorode vyuzitie. Da sa podavat vlazny aj studeny, ako predjedlo, ale aj ako priloha. Vo Svajciarsku je velmi oblubeny a povodny Zobraziť celý popisTento salat ma roznorode vyuzitie. Da sa podavat vlazny aj studeny, ako predjedlo, ale aj ako priloha. Vo Svajciarsku je velmi oblubeny a povodny recept, ktory som malo pozmenila pochadza od mojej kamaratky Esther.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
2 PL
Vinaigrette:
1 ČL
1 ks malá
1 strúčik
2 PL čerstvý
3 PL
2 PL
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Sosovicu uvarime len vo vode a nechame vychladnut do vlazna. Medzitym si pripravime Vinaigrette

    Pestrý šošovicový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Metlickou na slahanie zmiesame horcicu, sol, cierne mlete korenie, na drobno pokrajanu cibulu, prelisovany cesnak, nasekany ligurcek, Balsamico a olej.

    Pestrý šošovicový šalát - obrázok 2
  3. 3

    Scedenu vlaznu sosovicu pridame do Vinaigrette a nechame 30 minut odstat. Pred podavanim nakrajame na male kocky paradajku, premiesame a s nasekanou pazitkou mozeme podavat. V original recepte od Esther je pridane este jedno na tvrdo uvarene a na drobno nasekane vajicko.

    Pestrý šošovicový šalát - obrázok 3
  4. 4

    A mozeme servirovat. Toto je porcia pre dvoch ako priloha k rybe. Ja si tento salat zvyknem bravat v lete do prace na studeno s pridanim citronovej stavy.

    Pestrý šošovicový šalát - obrázok 4
  5. 5

    A na zaver moj vytvor "Vtak Vajco", ktory na Zahori strazi kuchynske okno mojej mami. Meno mu dal moj maly synovec a myslim, ze sa trafil. Prajem Vam vsetkym pekny nadchadzajuci weekend.

    Pestrý šošovicový šalát - obrázok 5

Diskusia k receptu

monniee
Mňam..určite výborný :) A vták Vajco nemá chybu :D
jujoska
mam rada salaty so sosovicou... a ocenujem tvoju Vinaigrette. Skus pridat nabuduce aj rukolu, uvidis ako to pekne dochuti cely salat
rea1
po príchode domov robím, hoci bez rukoly, šošovicu môžem v akejkoľvek úprave.
ako vzniklo to vtáčie vajco? to nemá chybu! :-))
zolik
Rea1, ako chutil Salat? "Vtak Vajco" mala byt povodne gula, ale sa zvajcovatela, no a nasledne zapracovala moja fantazia ;-)
rea1
@zolik , priznám úprimne, že som ten šalát robila už dvakrát. raz hneď v piatok, druhýkrát v utorok, to som si aj rukolku kúpila, je to fajn. zajtra ho idem robiť opäť, mne keď niečo chutí, som schopná to jesť kolom dookola. zajtra idem vymýšľať, namočila som si aj trochu krúpov, skúsim ich tam priinštalovať a miesto rukoly pridám reďkovkové lístky. to si priebežne cez rok sejem reďkovku a keď vyrastú lístky tak do 3 cm, tak ich trhám a pojedám. sú báječné, len potom večer kontrolujem, či mi nerastú zajačie uši. zatiaľ nie. do vinegret nedávam olivový olej, mne akosi nechutí, používam miesto neho bio panenský sezamový, kokosový alebo arašidový, tak na striedačku. aj varím na kokosovom oleji, synovi to je jedno a mne chutí najviac. takže ďakujem za príma recept. jana
elixir
Tento šalát vyzerá úplne dokonalo... som ho prehliadla, uložím si a vyskúšam.
haji
Mám chuť na šošovicu, tak vyzkouším tento salát, moc se mi líbí.
zolik
@Haji (26.8.2016 13:30)
prave prezeram moje stare rcpt, a nasla som Tvoju spravu. zial na mail mi neviem preco neprichadzaju upozornenia, ze mi prisiel novy komentar. aspon ze to nebolo do roka a do dna, dufam, ze chutil. Pekny pozdrav zo zasnezeneho svajcu

1x haji
radost
my dnes šošovicový šalát-priznávam-troška zmena surovín..tvoj bol inšpiráciou...
pozdrav pre autorku do Švajcu i záhoráckemu Vajcu..:-)
haji
@Zolik (9.2.2017 02:00)
V pohodě, čočku miluji a tvůj receptík určo vyzkouším, nějak mi zapadl. Čočka zvítězí zpravidla jako polévka či prívarok. Určo to změním. Děkuji za pozdravení z takové exotické dálky. Zdravím též ze zasněženého jihovýchodu Moravy, sníh u nás drží pomalu měsíc, což není obvyklé. I @Radost jsme nasměřovali k šošovicovému šalátu, co víc si přát?! Vajcový vták nemá chybu, chrání a pomáhá!
babulicka
tento salatik je neskutocna explozia chuti, odkedy som ho objavila odlozeny vo svojej KK som ho urobila 3 x a vzdy si pochutim. skoda ho ako prilohu - skludne aj samostatne so syrom alebo tofu .
zolik
@babulicka (9.4.2022 11:41)
Ahoj, potešila si ma. Príjemná odozva po toľkých rokoch.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia