Detská výživa s pudingom

summerx - bez fotkysummerx, 9. septembra 2014
Detská výživa s pudingom
Foto: summerx

Suroviny

1 kg
1/2 l
200 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, pokrájame na kúsky, podlejeme vodou a chvíľu podusíme. Odstavíme, rozmixujeme. Do rozmixovaných jabĺk pridáme cukor a vanilkový cukor, dáme na varič.

  2. 2

    Do 80ml vody vmiešame puding podľa chuti - aký puding dáme, takú výživu máme - vanilkovú, čokoládovú, banánovú, karamelovú, jahodovú, pistáciovú,.. Ja som robila vanilkovú, čokoládovú a kokosovú. Vlejeme do rozmixovaných jabĺk, povaríme asi 10min (miešame aby neprihorelo).

  3. 3

    Ešte teplú plníme do fliaš a chvíľu sterilizujeme, kým nechytí viečko. Robila som z troch dávok a vyšlo mi 7 veľkých fliaš. Dobrú chuť:)

    Detská výživa s pudingom - obrázok 3

Diskusia k receptu

rain333
mňam, moja obľúbená :-) tiež robím s pudingom, najviac mi chutí zlatý klas a pridaný mixovaný banán :) a nesterilizujem, nalievam horúce do fliaš, prevrátim a potom balím do deky :) určite urobím aj tento rok, vďaka za pripomenutie :-)
paeva
ja robievam so zlatým klasom, príchute som ešte nekúšal, určite vyskúšam, poradte,môžem to potom dávať sedem mesačnej vnučke? dakujem
summerx
@paeva ja si myslím, že môžte..veď to sú len jablká, cukor a puding - všetko tepelne upravené a sterilizované. A chutiť jej to určite bude:)
marienka44
Moja priatelka ma 2,5-rocnu vnucku v Brne. Jej mama ju donedavna kojila a vnucka este nikdy nejedla nic slane alebo sladke, jedine cukor v ovocí. Cukor je jed. :-)
radost
@marienka44
o tomto sladkom jede pre malé deti som sa bavila už viackrát s mladými mamičkami..sami vraveli-že dieťa môžu ochrániť iba dovtedy-kým nepôjde do detského kolektívu..bude také silné-by bolo uprostred detí iné..??asi ťažko..či..??
moja nevesta kojila dcérku cez dva roky..postupne sme nebadali silnejšiu odolnosť voči bežným ochoreniam..akonáhle šla do kolektívu detí..
a-cukor si začala sama obmedzovať až teraz-v 17tich-kvôli štíhlosti..šlanglínii..
je to ťažké..tie nové smery..nové myslenia..v praxi..
katka78
@tatty , nie každý jed zabíja okamžite. Sú také, ktoré to robia potichu a pomaly, zato systematicky. Gratulujem ak ťa tvoje telo s touto skutočnosťou doteraz žiadnym spôsobom nekonfrontovalo.
paeva
vraj všetko biele je jed. biela múka, biely cukor. to bolo kedysi naše biel e zlato. tak nech vo výsume vymyslia niečo zdravšie. no čo už?
emili70
Cukor nie je jed v malom množstve. Je pre telo potrebný. Naše matky a babky tiež sladili cukrom a dožili sa vyššieho veku ako ľudia dnes. Bolo to hlavne tým, že deti nemali toľko sladkostí ako dostávajú dnešné deti, či už doma, alebo ku desiatej do školy. A v tých kupovaných detských výživách myslíte, že nie je cukor a okrem toho všelijake prísady o ktorých ani neviete? Najlepší je doma vybená výživa i keď s cukrom. Žiadne dieťa jej zasa nezje toľko, aby mu uškodila.
emili70
Prosím Vás, 80 ml vody na sáčok pudingu nie je málo? Nebude výživa príliš hustá?