Fazuľový šalát na zimu

eldina - fotkaeldina, 9. októbra 2014
Fazuľový šalát na zimu
Foto: eldina

Teraz je ten ideálny čas na jeho prípravu, zelenina je lacná, prípadne, ak potrebujete zúžitkovať posledné plody zo záhrady. Kto má rád fazuľu-pochutí si Zobraziť celý popisTeraz je ten ideálny čas na jeho prípravu, zelenina je lacná, prípadne, ak potrebujete zúžitkovať posledné plody zo záhrady. Kto má rád fazuľu-pochutí si :)

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
podľa potreby
1 ks
1 l
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 ks (feferónka)
1 bal
1,5 dcl
1 dcl
3 dcl
2 ks
2 kg




Postup

  1. 1

    Kvôli vyváženej chuti je dôležité dodržať len množstvo fazule , paradajkového pretlaku, Zelka...ostatné prísady dodať podľa vašej chuti, preto som dala tak často "p.p", prípadne pridajte dalšiu zeleninu, akú máte radi. Ja zelko preosievam, nemám rada , ked sa mi dostanú pod zub zrnká (to len ako tip pre tých, čo nikdy nezavárali)...Výhoda šalátu je v tom, že sa nič nesterilizuje, stačí suchý dunst.

  2. 2

    Fazuľu namočiť na niekoľko hodín, potom ju uvariť vo vode bez soli..(neudávam čas, lebo závisí od fazule)...Šalát sa dá robiť aj z fazule v konzerve, ale nechcela som malú fazuľu, bála som sa rozvarenia a nakoniec by ma to vyšlo aj drahšie (za 2 kg veľkej fazule som dala 2 €)

  3. 3

    Všetku zeleninu, vňate nakrájať, dať do veľkého hrnca, pridať paradajkový pretlak, ocot, olej, cukor, (preosiate ) Zelko, povariť cca 1/2 h, potom pridať uvarenú, scedenú fazuľu, chvíľu povariť-len aby sa spojili chute a vrelé dávať do umytých pohárov...Dobre uzavrieť a nechať vychladnúť v suchom dunste...

  4. 4

    Ťažko sa mi určí čas prípravy, lebo som si to rozdelila: fazuľu som namočila ráno, podvečer som ju dala variť a medzitým som si nakrájala zeleninu a dala do iného veľkého hrnca....Varila som až ráno...Zdalo sa mi to praktickejšie...Ak budete robiť fazuľu z konzervy, ušetríte čas prípravy fazule...(dolu do prípravy preto zadám čas, akoby ste robili z fazule v konzerve)

  5. 5

    Na obrázku je celkové množstvo, ktoré som získala...

    Fazuľový šalát na zimu  - obrázok 5

Diskusia k receptu

eldina
@marianne a co tak nebyť egoista a par flasiek rozdat na koštovku ?;-)
Šalát je fakt chutny.
peta5
toto mi prišlo vhod ako na zavolanie, fazuľu zbožňujem, vďaka :)
lianka
Šalátik vyzerá byť chutný, ukladám do KK, snáď sa mi ho podarí urobiť. Len mi prosím ťa prezraď, kde si kúpila tak lacno fazuľu.
takina48
toto si určite urobím, v Hofferi majú fazuľu tmavú i bledú v konzerve a pol kg vyjde na 49 centov, kilová biela vyjde tuším cca 60 centov, takže sa to určite oplatí i tak a skrátim si čas prípravy, výborný nápad.. ukladám do KK
slonikvzoo
Recept super!!! Od mojej skutocne drahej svokry budem mat vsetky suroviny. Cas ma snad pusti tiez :-) 5*****
eldina
@takina48 to je vskutku bezkonkurenčna cena. To
by bol hriech neurobit ho ;-)
@slonikvzoo (úžasný nick );-) cas potrebujes len na nakrajanie zeleniny. Inak len občasný dozor





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia