Tento recept mam od netere Biny a Lacka,ziskali ho v Tatrach od poliakov. Je nabity vitaminami a mineralmi ako aj vsetke napoje mliecne kvasene. Lutujem,ze nemozem Zobraziť celý popisTento recept mam od netere Biny a Lacka,ziskali ho v Tatrach od poliakov. Je nabity vitaminami a mineralmi ako aj vsetke napoje mliecne kvasene. Lutujem,ze nemozem pridat foto,lebo ho este nerobim,ale pre vas,ked este mate plno zeleniny na zahrade ho tu pridavam,aby ste ho mohli vyuzit.
Postup
-
1
4 L vody prevarit so solou a horcicovymi semienkami. nechat vychladnut.
- 2
Sterilne vymyte dve 5 L flase,alebo jeden 10 L kameninovy sudok do ktoreho na spodok dame suseny kopor,/ako pri nakladani uhoriek/.mozno dat aj tenke kusky chrenu na zvysenie ucinnosti.Tvrdi sa,ze chren je nas zen-sen.
- 3
Vsetku zeleninu vycistit,vyumyvat,pokrajat na stredne velke kusky.Cesnak zbavit supolia a vsetko nepravidelne striedat spolu s cesnakom.
- 4
Vrch upevnit spajlou ako uhorky aby sa zelenina nedvihala hore.Zaliat prevarenou a vychladenou vodou,zakryt a nechat kvasit na kuchynskej doske pri skor teplej ako chladnej izbovej teplote.
- 5
Po 4 dnoch stavu zliat do sterilnych flias,zazatkovat a drzat v chladnej miestnosti.Flase radsej tmave ako svelte. Zeleninu zaliat znovu s prevarenou,vychladenou vodou,zakryt a necha znovu kysnut 4 dni.Zeleninu mozte zjest a stavu dat do tmavych L flias.Tento napoj,je nabity energiou,doda telu I ked je kysly nenormalne mnozstvo zasaditotvornych latok pre nas prekysleny organizmus.
- 6
Moje poznatky.Najlepsie je ho zacat pit tak po 2 tyzdnoch,ked sa chute prepoja a ustalia.Komu nevadi,zapach po cesnaku moze ho pit hned,ale po dvoch tyzdnoch sa cesnakova vona straca a napoj nabera na lahodnosti.Pit mozte kedy sa vam zachce.Ja som ho pila vacsinou po jedle,ci medzi jedlom.Detom mozte dat riedeny vodou.Moj vnuk ho pil neriedeny.Komu vadi kysla chut moze riedit vodou.Ja som neriedila,ani v recepte nebolo,ze je potrebne riedit. Zaiste nech sa kazdy poradi so svojim lekarom.Odporuca sa pit hlavne po chorobach , na posilnenie organizmu. Lekari zaiste vedia o com tento recept je. Velmi by som privitala,kto tento unikatny napoj urobi,aby mi dal vediet jeho poznatky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne sa tento recept páči, len mám 2 dotazy...tej zeleniny sa mi nezdá byť dosť pre naplnenie 4 l fľaše a ešte ako je to pri druhom dolievaní vody? Je potrebné tiež pridať soľ??? Nepísala si nič o tej zelenine. Ako chutí a ako ju udržiavaš pred skonzumovaním???
na princípe mliečneho kvasenia je založené nakladanie zeleniny, nielen kapusty v bulharskej kuchyni a je to neskutočná lahôdka.
aj na vareche sa nájde zopár pekných receptov, mne sa páči nakladaná zelenina na bulharský spôsob od @helica
oceňujem upozornenie autorky tohto zeleninového koktailu pre ľudí so zvýšenou žalúdočnou kyselinou.
@jozka2 , otázočka, pridávaš výborné recepty tohto druhu, povedz všetky ich piješ, užívaš, kedy? zrejme s prestávkami po jednotlivých kúrach.