Kuracie na spôsob vindaloo fotorecept

afataga - fotkaafataga, 9. novembra 2014
Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept)
Foto: afataga

Keď som sa rozhodla vyskúšať jedlo s týmto názvom, začala som pátrať po nete a potom som poprosila o radu dve šikovné varecháčky, a Zobraziť celý popisKeď som sa rozhodla vyskúšať jedlo s týmto názvom, začala som pátrať po nete a potom som poprosila o radu dve šikovné varecháčky, a to @mijaita a @methi, týmto im ďakujem za pomoc, rady a linky, nakoniec som si ako inšpiráciu vybrala rcp. z Labužníka: http://www.labuznik.cz/recept/vindaloo-authentic/, trochu som si ho upravila, hlavne postup podľa iného rcp. Mám podozrenie, že na vindaloo existuje aspoň tisíc rcp., takže si nedovolím tvrdiť, že toto je ten pravý, kto chce, nech skúsi.

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g (alebo vykostené stehná)
Marináda:
2 ČL
2 ČL
1 ČL
3 ks
2 ČL
2 ČL
1,5 ČL
4 strúčiky
2 ČL
Ďalšie suroviny:
0,5 dl
1 ČL
1-2 ks
4 strúčiky
2 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 dl (alebo vývar)
2 ČL




Postup

  1. 1

    Ako som spomínala v úvode, rcp som si trochu upravila, link na originál som pridala. Zo surovín na marinádu som si urobila zmes, riskla som a dala som aj soľ, nič strašné sa nestalo, mäso som nechala do druhého dňa v chladničke. Všetky koreniny som si postupne drvila v mažiari.

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň som vo woku rozpálila olej a mäso som postupne prudko opekala po častiach, aby sa zatiahlo, vyberala som ho do misky, ja som použila kuracie prsia

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku som hodila horčičné semienka a chvíľu nechala prevoňať, pridala som cibuľu a cesnak a chvíľu som restovala

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som paradajky, zázvor a kurkumu, premiešala, podliala trochou vody, znížila som teplotu a nechala dusiť asi 20 min.

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Omáčku som ochutnala, pridala som ešte chilli, cukor a soľ

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do omáčky som vrátila opečené mäso, v pôvodnom rcp sa malo pridať surové a dusiť, ale moc sa mi to nepáčilo

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nechala som už iba prehriať asi 3 min.

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    My sme mali prílohu ryžu

    Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

frezia
To je jedlo presne podla mojho gusta. Ta zmes korenin... Urcite ti rozvanal cely byt. Cokoro to jedlo bude aj u nas na stole.
methi
Vindaloo je typicke tym octom v marinade, ale tak citron okyslil, zmurim oko :) Pekne.
frezia68
Keď som prečítala recept,chcela som napísať úvod presne tak,ako začala @frezia ,až som sa zasmiala :-))) :páči sa mi recept a okukám,aj ukladám a máš *****.
1x frezia
denyany
Aj mne sa páči zloženie korenín. Ani príprava nie je naročná, tak vyskúšam. Kvôli deťom dám menej čili.
babkamt
ďalšie rýchle jedlo do mojej kk so skvelým výsledným jedlom.
havino
dobre to vyzerá, ked ja len raz ten rímsky nemusím,škoricu detto v jedle, aj ked garam masala som aj dnes použila a myslím,že ho obsahuje, ale uložím si, nech sa inšpirujem, urobím si kuracie vindaloo na Vrútocký spôsob :-) musela som prerolovať na názov, ani som také nepočula, ale uvarím
svedka
No pekne ,ja som mala odvcera krkovicu v skoricovej marinade,akurat som pridala recept,lebo som nadsena chutou skorice atd v marinade,pozeram nove recepty a ajhla :D Sice to nemam rovnake,ale chvalim,jedlo urcite chutne..
afataga
@methi uz ho mozes otvorit :-), dakujem, nevedela som aky biely ocot autor myslel, lebo ved su vselijake na trhu
@frezie dakujem, takze nie len podobne nicky, ale aj chute :-)
@denyany mas pravdu priprava je rychla, ale nejaky cas zaberie kym si vsetko pochystas, jasne ze mnozstvo chilli si da kazdy podla chuti a velkosti stravnikov, ale aspon stipku by som isto dala, ja dam nabuduce zas menej skorice
@izabella929 dakujem
@margaretka28 rada by som ti dala okostovat :-)
@bakamt dakujem
@cottonmouth pekna predstava :-)
@havino pri tvojej sikovnosti bude isto aj vrutocka verzia vyborna :-), s tou skoricou som uz pisala vyssie, na moju chut staci menej
@svedka dakujem, mas pravdu, nie je to rovnake
alex37
@afi , tvoja kuracinka vyzerá výborne, tie koreniny môžem :-) ***** KK
tiginko
vindaloo už som robila aj ja, z nevykostených stehien - mikrofónov. Mám rada takéto kuracinky na voňavo. Pekne dievča
alena45
páči sa mi to slovo - vindaloo, určite vyskúšam, no tie klinčeky si ešte rozmyslím.
paploska
@afataga mali sme tu raz na návšteve inda a ten sa zhostil mojej kuchyne a pripravil presne túto pochúťku. No, ale jemu to teda trvalo výrazne dlhšie, ako Tebe :-) Jasné, že táto verzia ma viac oslovuje :-))
afataga
@radox1 potesil si ma :-), aj ja budem nabuduce zo stehien
@alex37 dakujem
@tiginko myslis maso s ruckou? :-) ja radsej vykostene ked kupim, ako vies? ved si ma nevidela :-)
@alena45 aj mne sa to slovo paci, no aspon jeden klinec by som dala
@paploska tak ja som asi sikovnejsia :-)
hubanevymachana
Ci pána! Tak toto už hej. A ešte tam tak šmrncnúť trošičku šafranu, alebo vegety, tak je to dokonalé;-)
zuzanka1367
Tak som si ja dnes podľa tvojho receptu navarila, iba ja, lebo chlap šomre na každé voňavé korenie :) No fantázia, nedala som citrón, ale ocot, zo škoricou som bola opatrná, ale š chilli nie a nebola ryža, ale namáčala som si do tej skvelej omáčky bagety. Výborné, viac som cítila kurkumu a zázvor, ako škoricu, doporučujem.


mariamka
@zuzanka1367 tak teraz si aj mna navnadila, lebo my lubime takto viac stavicky, neviem tiez, co by na to povedal moj, je to odvazny "míšung, ale ved treba sa pohnut a raz vyskusat nieco nove :) pekne @afataga , ja by som to masko asi dusila, aby natiahlo chute
radox1
keby to dusila-lebo su to prsia,bola by akurat tak z neho pilina.
1x frezia
afataga
@hubanevymachana dakujem a co tak to este pokvapkat roztopenou herou? :-)
@zuzanka ty si akcna zienka :-), vyzera to vynikos, ubrat skoricu aj mna napadlo, som to aj pisala vyssie, niesto skorice treba pridat chilli :-), ono sa k tomu maju podavat take indicke placky, ale to mi uz nechcelo robit, nasinec si da ryzu alebo bagetu a je spokojny :-), dakujem za foto, potesila si ma
@mariamka dakujem, vyskusaj v malom mnozstve, mas pravdu, je to misung na aky nie sme zvyknuti, myslim ze maso natiahlo dost chuti za 17 hod. marinovania
@radox1 a ked budem robit zo stehien, dusit ci tak narychlo? lebo horne stehna su tiez rychlovka, teda vykostene
radox1
v bode 6 podusit asi 10 minut aby zmäklo,predsa len stehno obsahuje nejake tie vlakna a potrebuje aky taky cas.