Snehové guličky

jenni - fotkajenni, 5. januára 2015
Snehové guličky
Foto: jenni

Vonku zima a kopa bieleho snehu a pre vás, v teplúčku vášho domova, je už nachystaný recept na snehové kokosové guličky. Sú veľmi jednoduché Zobraziť celý popisVonku zima a kopa bieleho snehu a pre vás, v teplúčku vášho domova, je už nachystaný recept na snehové kokosové guličky. Sú veľmi jednoduché na prípravu, chutné a zdravé. Doprajte si túto maškrtu, ktorú vám ponúkam. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

30 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
1-1,25 hrnčeka
3 PL
3 ČL
1 ks
3 PL
 štipka
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Kešu si dáme namočiť do vody minimálne na dve hodiny alebo cez noc. Na druhý deň vodu z kešu zlejeme, kešu premyjeme novou vodou a dáme do mixéra.

  2. 2

    Ku kešu pridáme kokosový olej a mandľové mlieko a vymixujeme na hladkú zmes. Pridáme sladidlo podľa chuti, vyškrabané vnútro z jedného vanilkového struku a štipku soli a znovu premixujeme, aby sa suroviny premiešali.

  3. 3

    Zmes z mixéra dáme do misky a pridáme sušený kokos. Všetko spolu dobre premiešame, mala by nám vzniknúť nie veľmi riedka zmes, ak sa vám zmes zdá riedka, pridajte ešte kokos, ale nie veľa, počas chladenia guličky stuhnú a budú pevnejšie.

  4. 4

    Zo zmesi tvarujte guličky a uložte ich na tácku, vystlanú papierom na pečenie. Vytvarované guličky dajte zachladiť a stuhnúť, napr. do chladničky, môžete ich tam nechať aj cez noc. Stuhnuté guľky už len obaľujeme v nastrúhanom kokose.

    Snehové guličky - obrázok 4

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoje gulicky ma oslovili,lebo tam nie je muka a su robene z lakho stravitelnych ingred.Ak cloveka chyti mlsna su vyborne na zakusenie,urcite vyskusam.5
mariaklara
tieto guľky budú asi tie zdravšie, keď je snehu málo, aspoň si ho trošku pripomenieme...ukladám...:-)
danda3
Krásny recept, bez kila cukru a tuku, super!♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia