Voňavý lososový krém

ivannka - bez fotkyivannka, 6. januára 2015

Výborná, jednoduchá a rýchla polievka inšpirovaná talianskou kuchyňou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks malý
1 ks čerstvá stredná
1 ks stredný
 malý
1 ks
 čerstvý
4 strúčiky
1 dl
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Čerstvého lososa si nakrájame na kúsky, dáme do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odpočívať.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v hrnci na masle, pridáme olivový olej, na kúsky nakrájaný cesnak, zeler, mrkvu, petržlen a batat. Necháme zovrieť cca 1,2 l vody, ktorou zeleninovú zmes zalejeme, keď začne rozvoniavať. Pridáme soľ, bobkový list, nové korenie, kúsok strúhaného zázvoru, kajenské korenie a koriander a necháme variť, kým zelenina trošku nezmäkne.

  3. 3

    Pridáme lososa, vyberieme nové korenie a bobkový list a rozmixujeme polievku ručným mixérom. Vznikne nám krém, do ktorého prilejeme šľahačkovú smotanu, privedieme k varu a odstavíme. Nakoniec pridáme podľa chuti čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Odporúčam servírovať pokvapkané talianskym olivovým olejom s príchuťou citrón alebo pomaranč.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia