Toto je môj univerzálny recept na sladké kysnuté koláče
20
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
160 g |
|
170 g |
|
170 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 ml vlažné |
|
2 ks |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1 hrnček (alebo mak mletý, či ovsené vločky malé) |
|
1/2 nalej fľašky (riedky) |
|
1/2 bal. |
|
Postup
-
1
Do nádoby pekárne na chlieb nalejeme vlažné mlieko v ktorom sme rozšľahali žltky, pridáme olej a soľ, dalej múku, cukor a nakoniec droždie. Zapneme program cesto.
- 2
Plnku si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny.
- 3
Hotové cesto rozdelíme na dve polovice. Každú polovicu rozvaľkáme a spracujeme bud na buchty alebo na závin a necháme ešte 20 minút podkysnút.
- 4
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Buchty pečieme pri teplote 180 stupnov asi 30 minút.
- 5
Pri závinoch rúru predhrejeme na 200 stupnov a po 10 minútach teplotu znížime na 150 stupnov. Pred pečením koláče potrieme olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu