Oriešková pochúťka

annywanna - fotkaannywanna, 26. januára 2015
Oriešková pochúťka
Foto: annywanna

Suroviny





Postup

  1. 1

    Spodná vrstva: 1 šálka datlí, pol šálky kešu orieškov, štvrť šálky vlašských orechov, štvrť šálky karobového prášku. Všetko pomixovať a utlačiť do akejkoľvek nádobky. Nechať v mrazničke, pokiaľ to nestvrdne. Potom robíme vrchnú vrstvu.

  2. 2

    Vrchná vrstva: 1 banán, 2 polievkové lyžice mandlovej pasty, štvrť šálky karobového prášku a 2 polievkove lyžice medu. (Písali 4 ale dve stačia!) Všetko pomixovať a dať opäť do mrazničky. Vrch som si posypala kokosom a rozdrvenými vlašskými orechmi :) Uchovávame to v mrazničke, pretože sa to dosť topí :)

Diskusia k receptu

rebeka14
je to zaujímavé....ale ja mám afty od čokolády normálnej a aj od orechov..tie tu tiež pridávaš......toto by som ja skúsila...ale kde kúpim karobový prášok??
babidka
Verim , ze je to chutne , ale ako povedala @sovka ! :-)Nie je to cokolada . My sme cokoholicky a nieco ,co sice vyzera ako cokolada ale cokoladou nie je - nas tak akurat dokaze rozladit :-) Pre mna je to IBA orieskova pochutka s svatojanskym chlebom. Urcite je to zdrave a verim ze aj chutne ....ale kazdy cokoholik zostane po otvoreni tohto receptu sklamany .To ako ked kavickarovi ponuknes kavovu nahrazku a nazves to kavou .
afataga
nemusi to byt zle, ale suhlasim s vyssie uvedenym, cokolada to nie je ani nahodou
annywanna
Ospravedlňujem sa. Názov nebol vymyslený práve pre to, aby som niekoho zavádzala. Dokonca ma ani nenapadá dôvod prečo také čosi robiť. Ak ste po otvorení ostali sklamané, mrzí ma to, chcela som sa len podeliť o fajn recept na zmes karobu a orechov, ktoré som si ja nazvala čokoládou... :) Myslím, že sa to ospravedlniť dá, stretávame sa s tým denno denne v obchodoch. Je tam rovnako veľa ,,čokolád" ktoré okolo čokolády ani len neprešli. A sú hrdo vystavené v regáloch s názvom čokoláda. U mňa to však zámer nebol. Ako som už spomínala :) Tak snáď mi čokoholičky odpustíte :)
annywanna
Karobový prášok sa dá väčšinou kúpiť v obchodoch so zdravou výživou a v bio obchodoch :)
pipnat
určite chutné, zdravé, ale zároveň veľmi kalorické, škoda teda, že niekomu musí postačiť len kúsok:)
evanaaa
Kto má rád orechy, pre toho je to pochúťka, a tá čokoláda by sa predsa dala aj pridať, nastrúhať a bolo by! A mandľová pasta je kúpená hotová, alebo....? Len pozor na " ďatle", treba ich chytiť najprv:)) hádam datle.
1x anomis
katarina2511
Na obrazku to skutocne vyzera ako cokolada a chuti to ako cokolada s orechami, co je delikatesa. Perfektny recept, ktory hrdo moze niest nazov cokolada. Odporucam skusit a nekritizovat. Moje deti a manzel to zjedli a povedali aby som inu COKOLADU uz nerobila. Nazvali to COKOLADOU. To hovori za vsetko.
afataga
vobec nejde o to, ci ti niekto odpusti, alebo nie, ale o to, ze nazov je zavadzajuci, to ako keby si urobila zemiakovy salat bez zemiakov, alebo fazulovu polievku bez fazule, alebo vyprazany syr bez syra atd..., nazov by mal zodpovedat obsahu
annywanna
Názov je zmenený, takže predpokladám, že je už všetko v úplnom poriadku a je na čase sa venovať samotnému receptu a nie môjmu zavádzajúcemu názvu. Predpokladám že zrovna na tie recepty slúži táto stránka :) a Katarina.. Takmer každý to nazval čokoládou aj v mojom okolí. Evanaa: Tu pastu som kupovala, ale išlo viac menej len o zahustenie, chuť to tam nedodáva žiadnu, takže myslím že sa to dá nahradiť. A k tým datlom :) Ďakujem za upozornenie, máš pravdu :)
annywanna
A čo ak tam skutočne pridávam Ďatle ? :)) s Ď ? :D U nás hovoríme dosť mäkko, tak to možno preto ma tam nuti dávať ď. Tvrdo to neviem ani vysloviť :)) A už prosím k receptu, lebo som tu registrovaná pár dni a začínam strácať zmysel tejto stránky :)
smejkad
normalne som sa musela opytat uja googla, aj ja som doteraz zila v tom, ze datle su ďatle :-)
a mozem si jazyk polamat, pisat uz budem MOZNO spravne, ale hovorit budem, ako som naucena :-)
evanaaa
No, ak sa mám priznať, aj mne niekedy ujde a lepšie sa mi povie - ďatle ako datle :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia