Jogurtový cheescake

sisa31 - bez fotkysisa31, 27. januára 2015

Tento recept ma oslovil, lebo je z gréckeho jogurtu, ale chuti ako pravý cheescake s mascarpone. Výborná svieža pochúťka na akú kolvek príležitost.

12
porcií
20 minút
príprava
43 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
70 g
500 g
140 g
štipka
2 ks
1 ks (alebo vanilkový cukor)
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Korpus vyrobíme z obľúbených sušienok. Môžu mať orieškovú, vanilkovú, alebo kakaovú príchuť. V mise rozpustíme maslo, rozdrvime sušienky a pridáme ich k maslu. Hmota by mala rovnomerne pokryť celé dno. Korpus dáme zapiecť do rúry na 8 minút.

  2. 2

    Plnku pripravíme z plnotucneho grécko jogurtu, vajec, cukru a vanilky. Suroviny rozmixujeme, pridáme lyžicu škrobu a štipku soli. Ešte raz premiešame. Zmes nalejeme na korpus a necháme piecť 35 minút pri teplote 170 stupňov. Po upečení by sa mal na okrajoch odlepovat, v strede je plnka mäkká. Necháme ho úplne vychladnútť, potom ho vložíme na 2 hodiny do chladničky. Povrch koláča natrieme vysľahanou šľahačkou a ozdobíme ovocím a môžeme ho servírovať.

  3. 3

    Množstvo je určené pre tortovu nádobu a ja osobne robím z dvojitej dávky aby bol vyšší, lebo tak to máme radi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

priroda
Tak toto si nenecham ujst. Urobim teraz, ale hlavne sa tesim, ze to skusim v USA, tam neviem zohnat tvaroh.
babav
@Sisa31 ,cheesecake podla tvojho receptu je iste pochutkovy ,ale mam pochybnosti,ze pecenim dostatocne stuhne.Myslim si ,ze je potrebne pouzit jogurtovy syr ( velmi jednoducho precedenim jogurtu cez huste sitko ,
najlepsie od vecera do rana ).Ak sa mylim a recept mas overeny ,
vdaka... dozvedela som sa nieco nove :-).






1x babav




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia