Další veľmi chutný recept. Ved občas treba jesť aj hovädzinku:-)
8
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (cca) (alebo iné mastnejšie hovädzie mäso bez kosti) |
|
200 g (cca) |
|
200 ml (cca) |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
1 ks |
|
1 bal. (ľubovoľná) |
|
1 PL |
|
1-2 ČL |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a pomelieme. Zmiešame ho ostatnými surovinami a necháme v chladničke odležať aspon hodinu.
- 2
Väčšiu panvicu s nepriľnavým povrchom rozpálime. Z mäsa rukami tvarujeme väčšie guľky a ukladáme ich na panvicu, kde ich roztlačíme na placky, sprudka poopekáme z oboch strán a vyberieme z na tanier.
- 3
Na masti ktorá nám ostala z karbonátkov opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, vegetu a orestujeme. Poprášime múkov, zalejeme vodou a premiešame.
- 4
Karbonátky poukladáme do omáčky a zakryté necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s chlebom, varenou ryžou alebo zemiakmy. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu