Špenátovo-šampiňónové bruschetty

pupava - fotkapupava, 11. februára 2015
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
Foto: pupava

S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma veľa šampiňónov a mala som chuť na špenát... vzniklo Zobraziť celý popisS tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma veľa šampiňónov a mala som chuť na špenát... vzniklo toto a chutí! :)

2
porcie
15 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks čerstvé
200 g mrazený
1 ks
3 strúčiky
3 PL mrazený
 morská
 (alebo bageta)




Postup

  1. 1

    Z uvedeného množstva vyjde papanie približne pre dvoch. Záleží, akú hrubú vrstvu zmesi si budete na chlieb dávať.

  2. 2

    Cibuľku opražíme na troche olivového oleja. Ošúpeme si šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Pridáme k cibuľke a necháme dusiť asi 10 minút. Pridáme korenie a soľ.

  3. 3

    Po 10 minútach pridáme rozmrazený špenátový pretlak a hrášok a všetko spolu zmiešame. Ku koncu pridáme pretlačený cesnak a premiešame.

  4. 4

    Nakrájame si chlieb alebo bagetu (ja som použila slnečnicový chlieb) na približne rovnaké kúsky. Ak krájate bagetu, krájajte ju jemne šikmo. Zmes z hrnca dáme na tieto kúsky chleba. Hrúbka záleží len na vás. Keď už máme zmes natretú, vyložíme si plech papierom na pečenie a poukladáme naň chleby.

  5. 5

    Pečieme na 200 °C asi 10 - 15 minút. Po vybratí môžeme servírovať napríklad s paradajkou, bylinkami či syrom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia