Pečená bravčová slabinka na čiernom pive fotorecept

tinca - fotkatinca, 2. marca 2015
Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept)
Foto: tinca

Tento druh mäsa je veľmi chutný a keď natrafite na pekný kúsok, nie je ani taký mastný ako bôčik. Slabinka je úžasne chutná teplá, Zobraziť celý popisTento druh mäsa je veľmi chutný a keď natrafite na pekný kúsok, nie je ani taký mastný ako bôčik. Slabinka je úžasne chutná teplá, ale aj za studena.

5-6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1200 g
5-6 strúčiky
cca 1,5 dl čierne
1 ks väčšia
 celá
 na potretie
Marináda:
2 PL(alebo olivový)
3 strúčiky
 (alebo sušený)




Postup

  1. 1

    Kožu na mäse som si dala narezať do mriežky už u mäsiara, lebo na to treba dobrý ostrý nôž. Deň pred prípravou si urobíme marinádu tak, že rozmarín nadrobno nasekáme, cesnak pretlačíme a zmiešame všetky uvedené ingrediencie na marinádu. Mäso osušíme, hojne prešpikujeme kúskami cesnaku a natrieme marinádou. Necháme odstáť v chladničke cca 24 hod., aby mäso prešlo chuťami. Soľ do marinády nedávame, lebo by nám z mäsa vytiahlo vodu.

    Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred pečením slabinku zviažeme potravinárskym špagátikom, aby mala pekný tvar a dobre sa nám porcovala. Pred pečením mäso posolíme a posypeme celou rascou. Na boky pridáme rozkrojenú cibuľu, podlejeme trochou vody a keď sa mäso rozpečie pridáme čierne pivo. Pečieme cca 2 hodiny, najprv zakryté a počas pečenia slabinku polievame výpekom. Pred dopečením odokryjeme, vrch mäsa potrieme medom a zagrilujeme do chrumkava. Necháme asi pol hodinku odležať prikryté alobalom.

  3. 3

    Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou s jablkami. Rcp na kapustu som tu už pridala. Keďže som mala predtým knedľu k segedínu, tak som zvolila ako prílohu maslové zemiaky. RADA navyše: ak máte radi cesnak môžete si ho upiecť spolu s mäskom prekrojený napoly, je to pochúťka.Dobrú chuť!

    Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osloví vás aj zastudena s chrumkavým chlebom a trebars s kyslou uhorkou.

    Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

motyka
to musí byť super chuť. Ukladám K.K. Najbližšie vyskúšam. @tinca - nebude to dobré aj z krkovičky? Mládež už totiž chce všetko len zdravé. Aj keď ja tvrdím, že občas je treba črevá premastiť.
1x tinca
jarunka
Vyborna papanica, nieco pre mojho, ale dala by som si aj ja, uz si minule pytal nieco take sytejsie. :-)
tinca
@motyka kľudne aj z krkovičky, robila som aj z nej, je to tiež fajné mäsko. Všetkým ďakujem za záujem o môj rcp:)
marika21
Dobre napečené, naservírované, len sadnúť k stolu a zajesť si. KK*****
1x tinca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia