Pražma v bylinkovej kôrke

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 30. marca 2015
Pražma v bylinkovej kôrke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 ml
50 g
70 g
200 g
200 g
200 g
200 g
100 g
100 g
3 g




Postup

  1. 1

    Pražmu rozdelíme na filety. Potom pripravíme pyré zo zemiakov, masla a šafranu. Zeleninu nakrájame na malé rezance (julienne). Prudko ju urestujeme, aby zostala chrumkavá a nestratila farbu.

  2. 2

    Pražmu opečieme na koži, dochutíme soľou, korením, bylinkami a citrónom. Potom na rybu nasypeme krustu, ktorú sme pripravili zo strúhanky, parmezánu a byliniek a dáme ju ešte zapiecť do rúry.

  3. 3

    Podávame tak, že kašu dáme na tanier do tvaru prstenca spolu so zeleninou, navrch položíme rybu a ozdobíme kôprom.

Diskusia k receptu