Cviklové placky s jogurtovým dresingom

sandriw - fotkasandriw, 29. apríla 2015
Cviklové placky s jogurtovým dresingom
Foto: sandriw

Cvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo základných potravín, ktoré počas zimného obdobia poskytujú nášmu telu Zobraziť celý popisCvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo základných potravín, ktoré počas zimného obdobia poskytujú nášmu telu to, čo potrebuje. Ale aj v jarmom období, keď si to už začína pýtať ľahšie jedlá na ňu netreba zabúdať. Stačí len trocha skombinovať a pripravíme si svieži a chutný jarný obedík :) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Suroviny

3 ks stredne veľké
1 ks
1 ks
1 viazanička
3/4 hrnčeka
2 ks
200 ml
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Cviklu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a mrkvu na jemnejšom. Ja som použila cviklu už uvarenú, lebo čerstvú som bohužiaľ nedostala. Šalotku a pažítku si najemno nakrájame.

  2. 2

    Do misky dáme cviklu, mrkvu, šalotku, polovicu pažítky, ovsené vločky a vajcia, a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a dochutíme tymiánom. Premiešame a necháme na chvíľu odpočinúť.

  3. 3

    Pripravíme dresing zmiešaním jogurtu, citrónovej šťavy a medu. Osolíme a okoreníme. Pridáme druhú polovicu pažítky (môžeme si trochu nechať aj na dozdobenie) a všetko dobre premiešame.

  4. 4

    V panvici si rozpálime olej a z cviklovej zmesi si upečieme malé placky (cca 5 cm v priemere). Podávame poliate dresingom a posypané rozdrobenou fetou.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept :-).
drajan
takže podľa komentáru... "originál" by mala byť surová cvikla? mám rada cviklu, robím klasiku s chrenom, cviklový šalát, cviklovú polievku, samozrejem používam do boršču, pečiem cviklu...ale placky som nikdy nejedla ani nerobila. Oslovilo ma to.
sandriw
Ďakujem, ďakujem :)

@drajan : áno, originálne to malo byť zo surovej cvikle, ale bohu žiaľ, prišla som do obchodu a po dlhom hľadaní som objavila len jednu jedinú polozošúverenú, no mala som na tieto placky takú chuť, že som sa rozhodla kúpiť predvarené :D ale fajn to bolo aj takto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia