Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 1. mája 2015
Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept)
Foto: mariamka

Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou. Takú chuť som na to dostala, že som Zobraziť celý popisTento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou. Takú chuť som na to dostala, že som musela niečo vymyslieť a po krátkej inšpirácii z netu aj zrealizovať :)

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200-220 °C

Suroviny

1 ks
125 g
50 g
5 ks
4 ks
1 PL
 bazalka, žerucha, petržlen
2 strúčik




Postup

  1. 1

    Na webe dievčinka plnila rajčiny vopred upečenou paprikou zmiešanou s fetou a bylinkami. Tá paprika ma zaujala, len miesto fety som použila bryndzu a hermelín.

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku pokrájame nadrobno, pekáč vyložíme papierom, papriku pokvapkáme olejom a upečieme do "karamelova", t.j., že šupky majú byť nahnedlé - skaramelizované. Necháme vychladnúť. Táto etapa trvá najdlhšie, mne pri 200-220 °C dobrých 40 minút, ale nezanedbajte to.

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí (ja až na druhý deň) bryndzu roztlačíme vidličkou, pokrájame polovicu hermelínu, zmiešame a primiešame vychladnutú papriku. Paradajkám odkrojíme striešku, vydlabeme ich a tiež pridáme do zmesi. A postrúhame 2 strúčiky cesnaku (kto môže), čmk a niečo štipľavé tiež nezaškodí.

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plníme rajčiny a trebárs aj toasty. Chcela som rajčinky s druhou polovicou hermelínu zapiecť, nestihla som, možno vy :)

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
@mariamka , robila som som už túto vynikajúcu pochúťku.. skutočne výborné a veľmi pekne ukáže na tanieri v spojení so zelenou..krásne si to urobila.-)
mariamka
vy ste potvory! :)
@zuzanka ty nic nevrav, kazdy den provokujes, nemusi sa ti ani snivat :)
@izabelka verim, akurat ty by si to krajsie nadekorovala, asi nie je jedlo co nepoznas :) dakujem
@kukulienka kiez nic horsie :) dnes sme ju dorazili, diky
@elixir bodaj by boli len taketo sny :)
@motyka presne tak, take jednohubky
luss44
no ako pekne :) stačilo by mi len ako nátierka na toustík, zasa mi robíš chute :)
izabella929
@mariamka , máš pravdu poznám mnoho dobrých receptov a koľko sa sem ani nedostane, lebo sa mi jednoducho nechce fotiť..ale pokiaľ som mala svoju prekrásnu záhradu so skvelou úrodou, každý deň som sama zjedla 1 kg. paradajok iba tak, pokrájala, osolila a bola som spojkojná...a plniť sa dajú veru krásne a chutne.-)
havino
tú naklonenú prvú paradajku by som potiahla a okoštovala, jaj dievka moja, boli časy ked ma bavilo plniť vajcia, paradajky, papriky a takou a onakou náplňou, na tácni farebno, už ma to prešlo akosi, zajtra mám návštevu, viac menej pochystané, ale s tou pečenou paprikou sa mi nátierka pozdáva, by som ju rada skúsila, chuť pečenej papriky poznám, ale opekala som na panvici a celú, fešné to je celé, ja aj bez chleba
frezia68
Výborná paradajka,aj bez chleba,len tak na večerné zahryznutie.Tu sa hovorí :" To še babe šňilo,co še babe chcelo" ...nedržíš diétu?
mariamka
dakujem dievcence, dodatocne @luss44 , @izabella929 , @havino mozno odradza to dlhe pecenie, ale pozname tu fintu rovno papriku oslahnut na plameni a nechat v sacku zmeknut, olupat, pokrajat, chototo,, a co si chystala pre navstevu?, nemas v receptoch nic pridane,, urcite boli spokojni .) @frezia68 :)) to ma tak pobavilo, ak je klobasa dieta, tak drzim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia