Orechová torta fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 14. mája 2015
Orechová torta (fotorecept)
Foto: mesiar50

Vlasske orechy mam velmi rad v hocijakom prevedeni.

14
porcií
140 minút
príprava

Suroviny

Suroviny na orechový korpus:
7 ks
210 g
210 g
100 g pomleté
Suroviny na krém:
300 g
500 g
podľa chuti (alebo rum)
60 g pomleté
Suroviny na polevu:
100 g
50 g
Na výzdobu torty:




Postup

  1. 1

    Postup pripravy orechoveho korpusu.: Oddelime si zltka od bielok.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajecne bielky vyslahame do peny.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokracujeme vyslahanim vajecnych zltkov.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyslahane vajecne zltka primiesame k pene z bielkov.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do premiesaneho diela pridame 100 g mletych vlasskych orechov.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A nakoniec do diela pridame 210 g muky.Muku je dobre pridavat na viackrat.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Surove cesto opatrne premiesame metlickou.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Orechovy korpus som piekol cca. 45 minut pri 160 C. Po jeho vychladnuti ho prerezeme na tri platy.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Orechovo-cokoladovy krem som robil nasledovnym sposobom.: 300 g horkej cokolady som polamal na male kusky a nechal som si ich rozpustit v mikrovlnke.Mikrovlnku som si nastavil na 30 sekund a tento ukon som zopakoval viackrat.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do roztopenej teplej cokolady si namiesame 250 g masla.Slahame asi 3 minuty.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    K vyslahanej cokolade som pridal 60 g mletych vlasskych orechov a jednu ampulku rumovej prichute.Vy si tam kludne pridajte rum.Zmes premiesame.Tuto zmes som uskladnil v chladnicke zhruba na 40 minut.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vybral som krem z hladnicky.Nebol tuhy iba vychladeny. Pridal som k nemu dalsich 250 g masla a krem som poctivo vyslahal. Po tomto ukone musi krem znova do chladnicky a pri obcasnom miesani ho nechame stuhnut na pozadovanu konzistenciu.Nemal by byt ako beton, aby sa dal zlahka natierat na platy korpusu.Ja som ho mal ako beton tak som si ho nechal aklimatizovat na izbovu teplotu a slahacom som ,, brnkol" trochu do neho aby zvlacnel.Maslove plnky su dobra klasika no maju jednu nevyhodu a to taku, ze na seba rychlo preberaju izbovu teplotu a potom sa roztapaju.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Nech sa vam paci hotovy krem.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Uz nam ostalo, len tortu poskladat.Spravime si prizemie torty. Prvy plat natrieme kremom.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Spravime si prve poschodie torty.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Natrieme boky torty a potom ju prelozime na podnos, alebo tacku kde s nou budeme dalej pracovat.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Druhy plat natrieme kremom a prilozime nan treti plat korpusu.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Celu tortu natrieme kremom a dame ju schladit do chladnicky. Ked nam krem stuhne polejeme vrch torty cokoladou a zdobime podla svojej fantazie. Prajem pekny den.

    Orechová torta (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

tinca
@mesiar50 orechové mám veľmí rada, krásne sa ti podarila odo mňa máš 5*. Ja mám rcp na orechovú tortu po mamine, má asi cez 50r. je trošku iný ako tvoj.Chcem ju na narodky upiecť, potom by som ho pridala.P:S. Rada by som ju videla aj v reze.
mesiar50
@malroxa
Moji kolegovia su mojimi rovnocennymi supermi.Kazdy jeden z nich vie perfektne varit.Mila mienka od Vas, dakujem Vam pekne.
1x tinca
zolik
v kk som mala kolonku torty. teraz som ju rozdelila a poprehadzovala rcpty. mam kolonky dve: Torty a Torty Mesiar.
1x tinca
cesminaz
Prebehla mi taka myslienka hlavou a pousmiala som sa :-) Robis tu jednu lepsiu a krajsiu tortu za druhou..nakoniec si budes musiet nick z @mesiar50 zmenit na @cukrar50 ;-)) Som si ista,ze aj tato torta chuti skvelo :-)
pusta1
ach. @mesiar50 - lacikám, o tvojej šikovnosti ja môžem len snívať...
zase jedna dokonalá torta úžasnej chuti od teba. milujeme orechovú tortu. :.)
*****
mesiar50
@cesminaz
Mila @cesminaz .Nebudes daleko od pravdy, kedze jeden z polskych kolegov chvalil moj zakusok na skype svojej mamine a nazval ma, ze cukiernik.Torta je ok a velmi si cenim pochvalu od tak skvelej kucharky ako si ty @cesminaz .Dakujem ti velmi pekne.
ubka
Dobrý recept ešte lepší finálny výsledok:-) blahoželám...
terinka55
Hneď som vedela, že torta je od Teba :-) Parádnu si upiekol a aj suroviny na jednotku. Chválim a zo srdca. Pozdravujem.
katka78
No samozrejme, už podľa fotky je jasné, koho dielo je tá pekná torta. Kolegovia, priatelia a rodina majú naozaj šťastie a určite nie len kvôli týmto chutným dobrotám. Teším sa na ďalšie recepty :-)
janger
Laci, orechove torty su strasne dobre. Podarila sa ti zase krasna, ukazkova torta. Dala by som si veru....:-).
marta5
Nádherná orechovo - čokoládová torta.Som radá,že som mám skvelý recept.Ná oslavách narodenín som jedla podobnú tortu a bola veľmi dobrá.No k receptu som sa nedostala.Ten Tvoj si ukladám a určite vyskúšam.Ďakujem.No a ***** ,no viac sa nedá.
jerica
@mesiar50 obdivujem, si do koča aj do voza, slané & sladké a to všetko na jedničku, len si vybrať, tortičku máš ako vyšitú, len sa ponúknuť, recept si šupnem medzi torty, možno raz príde na rad :-) hviezdičkami sa nešetrí :-)
kukulienka71
Poznať ťa podľa fotky, robíš také vysoké klasické torty, aké vídam na starých fotkách, keď sa piekli ešte poctivé nepoťahované. Zolik to presne vystihla, treba si urobiť zvláštnu kolonku pre tvoje práce v KK:-) 5* posielam.
majulenka
Torta musí byť chuťovo úžasná, hodnotím *****, ale znova ešte raz na ***** - keby sa dalo; menovala by som Ťa za "Kuchár i Cukrár roka" za všetky Tvoje doterajšie výtvory, ktoré sledujem... Želám Ti veľa zdravia a tvorivých síl.
elysa
perfektá je, ja tiež orechy môzem aj s mäsom:)
medulienka122
máš ju jednoducho ozdobenú, čo sa mi páči, a chuťovo je určite výborná, moja mamka zvykla piecť vnúčatkám na narodeniny, máš to za 5******
mesiar50
@janger
Som moc rad, ze sa ti torta paci a potesenie je na mojej strane.Najjednoduchsia torta aku kedy som robil a ty taka sikovnica ju spravis lavou rukou, verim tomu.Dakujem ti pekne a pozdravujem ta.
mesiar50
@marta5
Chutovo bola dobra, ale co ma mrzi a teraz sa za to aj hanbim, ze som nemal v dome holandske kakao.Bol by som ho do kremu pridal zo 3 PL a to nielen k voli farbe, ale aj chuti a potom pripadne este chutovo ,, doladit"
praskovym cukrom.Srdecne ti dakujem.
mesiar50
@ancicka
Kremy som sa ucil robit aj podla tvojich receptov, zaco ti patri velke D A K U J E M.Napr.tvoj ,, krem z mikrovlnky" mi dopomohol k tomu, aby som uz viackrat nevyrabal na sladko prazene vajcia.Velmi pekne ti dakujem.
mesiar50
@kukulienka71
Mila @kukulienka71 , ked chcem kazdeho ponuknut tak
som musel prist nato, ze sa oplati pridat este zo tri vajcia a potom v pohode.Moje posledne publikovane torty su naozaj vysoke.Dakujem ti velmi pekne.
mesiar50
@majulenka
Si zlata, ale od cukrara je to este hodne daleko.
Srdecne ti dakujem za pekne zelanie na moju,, adresu".
Ja ti tiez zelam, len vsetko pekne a hlavne to zdravicko nech ti este dlho sluzi.Pozdrav ti posielam z nizozemska.
mesiar50
@elysa
Vnukla si mi dobry napad, spravime si k masu orechovy sos..ha ha. Alebo budeme zahustovat s mletymi orechami.Musim pozriet k,, ujovi Google"ci take nieco existuje.Dakujem ti pekne.
mesiar50
@medulienka122
Tak ako pises mila @medulienka122 .Takato a podobne
klasicke orechove torty sa davnejsie robili dost casto.
Tvoja mamka bola urcite skvela kucharka a vnucatka si dozaista dobre pochutili na vybornej torte.Dakujem ti, za peknu nostalgiu a zaroven ti dakujem aj za pochvalu.
dandy
Nie je tam chyba pri hmote na tortu? Bod 5- pridáme 60g orechov a na obrázku je - pridáme 100g orechov ... Torta vyzerá úžasne, ale bojím sa toho masla 500g na jednu tortu?
mesiar50
@dandy
Mas pravdu.V rozpise surovin je to ok, ale na tom obrazku 5 je napisane zle.Ma byt ...pridame 100 g orechov.Na tak velku tortu by mi nestacila plnka z 250 g
masla...Neboj sa toho masla a nezabudni pridat to kakao o ktorom pisem hore vyssie v recepte.Hadam mi sefkuchar odpusti, ze pouzijem jeho link ako pomocku.
Dakujem ti za upozornenie, idem to opravit.Dalej ti dakujem aj za pekny komentar.

 varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-talianskym-maslovym-kre...

mesiar50
@dandy
Nie som vsevedko a ucim sa nie len na vareche, ale aj na inych serveroch atd.Na jednom z nich som nasiel nieco zaujimave, skusene varechacky by to mali vediet naspamat.Tortu na prilozenom obrazku som robil uz davnejsie.Bola plnena karamelovym kremom z masla
a krem bol nastaveny zlatym klasom.Bok torty bol posypany mletymi orechmi.Ked nemas rada velmi maslove tak si nastav krem zlatym klasom.Samozrejme potom ten pomer surovin treba cely prerobit.Vacsinou sa zlatym klasom nastavuje takto.:
2 zlate klasy,500 ml mlieko,250 g maslo,(praskovy cukor, vanilkovy cukor pripadne vanilkovy lusk vsetko podla chuti)Do takehoto kremu si mozes potom pridavat kakao, kokosovu struhanku, rospustenu cokoladu atd.Zelam ti pekny vikend.
 www.pavlavtroube.cz/recepty/kremy/maslovy-krem.html...








sonulienka
Ani som sa nemusela pozrieť kto tento recept sem pridal. Podľa krásnej vysokej tortičke som hneď vedela, že to je Tvoja práca. Fantastická ukladám do KK.
ubka
@mesiari50 , torta podľa tvojho receptu dnes do poslednej omrvinky zjedena,pochvalená,recept odovzdaný ďalším záujemcom,ktorí nešetrili chválou ,medzi nimi vychýrená cukrarka:-).. keď som povedala,že recept mám od chlapa skoro padli na zadok...bola oslava Žofie..tak ešte raz vďaka za skvelý recept.Pekný zvyšok víkendu želám.
mesiar50
@ubka
Mila @ubka .Je to pre mna pocta, ze si sa rozhodla vyskusat prave moj recept na tak peknu oslavu.Povodne som do kremu chcel nasekat este aj hrozienka no musel som respektovat tych ktory tuto
surovinu neradi.Som velmi rad, ze vam torta chutila
a srdecne ta pozdravujem zo svojho rodneho mesta.
Zelam ti prekrasny nedelny den.
alex37
ahoj Lacko, aj ja sa chystám na tvoj krásny korpus, chcela by som sa spýtať na fí tortovej formy, predpokladám, že 26cm, je to tak?
mesiar50
@alex37
Ahoj Evicka.Korpus som piekol vo forme s priemerom 23 cm.Dakujem ti za tvoj zaujem a srdecne ta pozdravujem.
marika21
Foto úžasné. Vypadá veľmi pekne a chutne. Ja by som ťa premenovala na @m äsiar@cukr ár. V reze je krásna. KK5*
ursina
Moja orechová torta: po prekrojení korpusu dobre pokvapkám rumom, alebo ovocnou šťavou z kompótu. Potom natriem domácim malinovým, alebo ríbezľovým lekvárom. Na to príde plnka. Ovocie. Plnka. Korpus. Môj recept.
ewulkaaa
@Mesiar50 (15.5.2015 21:21)

Krásna tortička !

Chystám sa ju upiecť priateľovi na narodeniny. Len musím kúpiť formu. Viete mi poradiť koľko cm ? Alebo v akej veľkej ste ju piekli vy ?

Ďakujem krásne ! :)

mesiar50
@Ewulkaaa (12.10.2017 13:23)
Pekný večer.Použil som formu s priemerom 22,5 cm.
Ďakujem Vám pekne a dúfam,že vášmu priateľovi a tiež aj Vám bude chutiť.
kominar
mala otazocka do plena. nezabudol pan mesiar napisat medzi suroviny na korpus prasok do peciva? robil som vsetko podla receptu ale korpus nevysiel.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia