Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku fotorecept

pusta - fotkapusta, 31. mája 2015
Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept)
Foto: pusta

Tento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi jednoduchý a chutný, pridávam pre milovníkov jedál z Zobraziť celý popisTento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi jednoduchý a chutný, pridávam pre milovníkov jedál z pečene.

4
porcie
20 minút
príprava
7-8 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
5 PL
5 veľkých strúčikov
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kuraciu pečeň som zbavila nepotrebných častí, umyla, nechala odkvapkať z vody na cedníku, pred opekaním som ju osušila pomocou papierovej kuchynskej utierky,....

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...cuketu som pokrájala pomocou škrabky na zeleninu na tenké širšie pásy po dĺžke,...

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... rovnako aj očistenú mrkvu,....

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...do vysokého hrnca som dala husaciu masť, poriadne som ju rozpálila,...

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...vložila som do nej osušenú kuraciu pečeň, pozor, lebo prská!!!, sprudka som ju oprážala z každej strany niekoľko minút, vnútri má zostať máličko ružová, ale prepečená, o čom sa môžete presvedčiť vpichom ihlou do pečene, nesmie vytekať krvavá šťava, majú zostať šťavnaté vo vnútri,...

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..ked bola pečeň správne opražená, pridala som cesnak pokrájaný na plátky, opiekla, kým sa pekne rozvoňal, potom som opraženú pečeň okorenila čerstvo mletým čiernym korením, vypla som plameň a premiešala s majoránkou, nesolila som.

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som horúcu pečeň s čerstvo upečeným bosniakom a dvomi druhmi šalátu z mrkvy a cukety, ktoré som na tanieri pokvapkala zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja, pečeň som solila až na tanieri.

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ide o veľmi chutné, jednoduché a rýchle jedlo z kuracej pečene, ako príloha je výborné čerstvé domáce pečivo, čerstvý domáci chlebík, zemiaky na akýkoľvek spôsob, teraz najlepšie chutia nové zemiaky s petržlenovou vňaťou ako príloha, môžu byť aj iné prílohy, ktoré vám chutia, použitú husaciu masť používam na natieranie chleba, je veľmi chutná sama o sebe či doplnená čerstvou zeleninou a cibuľou.

    Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

redakcia
UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
tetrisss
Aale, vsak je nedela...mne tiez nerobi problem piect chlieb ci pecivo, vsak robot zamiesi a ta trocha roboty s vytvarovanim a sup do rury, nic to nie je. A recept s pecienkou vyborny, tak trocha pochvaly by ta zabilo?
sracz
... bez akýchkoľvek bočných úmyslov "nedajBože" invektív, každý recept s pečeňou je pre mňa výzvou na lukulské hodovanie. Aj tento Tvoj *****, @pusta milá povzbudil mnou nekontrolovateľný slinotok => KK a čoskoro urobím a okoštujeme!!!
jozka2
Vyborny obed ci vecera.Pecen milujem a ta tvoja vyzera vyzera za vyskusanie.Mam ju rada -neviem preco - so zemiacikami na rozne sposoby.5*****
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Mám rada pečienku, páči sa mi tvoj recept. @pusta , pán Pohlreich v telke povedal vo svojom programe o varení, že kuracia pečienka sa môže kľudne soliť už pri príprave, ešte som to neskúšala, ja solím na záver keď odstavím z ohňa, prikryjem a chvíľu nechám tak kým papáme.
klukodvody
Tak dneska i já játra jakákoliv milujeme a co je zdravé a nezdravé nějak neřešíme .Dneska so dozvím ,že co bylo včera zdravé ,tak mně dneska zabíjí a určitě to bude příště jinak .Máš jatýrka pěkná a co si k nim kdo dá je na něm .Jen chci vědět co je bosniak .Na neděli to dělat nemohu ,protože jíme nezdravě a v neděli je vždy nějaký řízek a může to být i smažený květák .Ale tento způsob .Jíme nezdravě ,ale tělíčko si řekne co chce .Tak ***** určitě a k.k si taky přidám .
pusta1
@sracz , @jozka2 , @tetrisss , nesmierne ma teší, že vám môj recept páči, budem rada, ak čoskoro pripravíte super lukulské hody :-))) dakujem za milú pochvalu, za uloženie do kk a za 5* ---UPRAVENÉ REDAKCIOU---
klukodvody
@dr teď jsem viděl Tvůj komentář a je to pravda ale jen u kuřecích jater u jiných to nejde .
pusta1
@dr , áno, mám rada a veľmi uznávam pána Pohlreicha, tiež som to videla, súhlasím s ním i s tebou, nuž ja solím tiež až nakoniec, tak som sa to naučila, môže sa však skôr kuracia pečeň soliť.
teší ma, že aj tebe sa recept páči.
dakujem ti za pochvalu,dobre mi to padlo.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý a rýchly recept na pečienku poznám, to nám robievala mama keď sme boli deti, občas robievam aj ja - pečienka sa nakrája na plátky, potrie sa plnotučnou horčicou, na masti sa opraží najskôr stranou s horčicou, potom sa otočí, opraží sa aj druhá strana, odstaví sa, osolí, prikryje a po cca 5 minútach sa podáva. A do výpeku sa máča chlieb a to je žrádlo :-), síce nezdravé, ale ..... :-).
pusta1
@dr ,. sem s tou úžasnou dobrotou, ten receptík nepoznám, veľmi rada a rýchlo vyskúšam.
vdaka, že si ho sem napísala :-)
už sa nám všetkým zbiehajú slinky doma, pozdravujeme ťa všetci :-)
evkalibka
Recept vyzerá výborne, určite ho vyskúšam, aj keď nemám domácu husaciu masť, nahradím bravčovou nech to stojí za to
bubaya
Jááááj až sem mi zavońala, takto nasucho s majoránkou a bez šťavy mi chutí najlepšie. Mrkvu a cuketu nechám bylinožavcom, ale to ostatné si dám. Ja mám najradšej s ryžou, a keď mi zvýši k večeri taká polovičná porcia, tak si to všetko spolu zmiešam a opražím na panvičke. Aj kačacia je výborná, len ju akosi nevídam v obchodoch. Zajtra si spravím k obedu, tu to nikto neje, tak mi veľa zostane. Do KK nedávam, netreba, ale 5 hviezd pridám.
pusta1
Milý@klukodvody , bosniak je veľmi obľúbené pečivo starej Bratislavy,neviem či ho je dostať ešte kúpiť v obchodoch, kedysi sme ho hojne kupovali, ani na SVK nie je veľmi známe všade, skôr ojedinele, ide o veľmi chutné pečené slané kysnuté pečivo v tvare bochníkov väčších ako žemle, približne veľkosti hamburgera, je zložené z nielkoľkých druhov múk, obyčajne pšeničnej a ražnej, môže byť aj viac druhov, má trošku kyslastú chuť, hutnejšiu konzistenciu ako žemle, tmavšiu farbu podľa druhu múky, často sa do cesta pridáva strúhaný varený zemiak, niekde aj surový, rasca, dnes sa už aj posype rôznymi semiankami, môže mať aj iné prísady, podávali sme ho k sýtejším polievkam, s rôzne upraveným mäsom, najčastejšie pečeným, natierali nátierkami, plnili salámom, šunkou, paštétou, rybacími a zeleninovými, majonézovými šalátmi, syrom, zeleninou, fašírkou, vyprážanými rezňami, pečeňou, je to takpovediac univerzálna príloha, bosniaky sú vhodné na obloženie, plnenie a sú výborné a sýte aj samé o sebe.
niekoľkí varecháči vedia bosniaky pripraviť doma a upiecť, je tu niekoľko receptov, tiež pridám jeden.
pusta1
@klukodvody , dakujem. @evkalibka , myslím, že nevadí bravčová masť, kľudne použi. @bubaya , kľudne aj s ryžou, bude to super, dakujem ti aj za 5*.@dr , verím ti :-) určite skúsim, sľubujem. ---UPRAVENÉ REDAKCIOU---
kukulienka71
Som milovníčka kuracej pečienky a takto by som si ju určite vychutnala. Minule som ju robila v rúre a bola to katastrofa:-(
s čerstvým chlebíkom mi chutí najviac a s nejakým domácim kyslým. Törülös(výpek) býva u nás "druhý" chod;-)
pusta1
@kukulienka71 , mne sa vydarila aj v rúre, ale tento spôsob je lepší :-)
pre nás jednoznačne chlebík, iné pečivo víťazí tak ako u teba.
Törülös(výpek) milujeme u nás doma
dakujem za tvoj komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia