Limetkový krém

lucsar - fotkalucsar, 4. júna 2015
Limetkový krém
Foto: lucsar

Skúsila som pripraviť niečo svieže v týchto horúcich dňoch, recept nie je môj, inšpirovala som sa na internete, ale trošku som urobila zmeny

7
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
5 ks
1 ks
1 ks
430 ml
1 ks
12 ks




Postup

  1. 1

    do mixéra vložím pokrájané avokádo - mäkké, veľmi zrelé. K nemu pridám šťavu zo 4 veľkých limetiek a polovice citróna. Zalejem salkom /nevarím ho/. Spolu poriadne pomixujem.

  2. 2

    Vyšľahám si šľahačku so stužovačom. Použila som jednu malú /180 ml/ a jednu veľkú /250 ml/. Zmes z mixéra pomaly zamiešam do šľahačky.

  3. 3

    Pripravím si šálky /7-8 ks/. Na spodok si rozdrobím do každej jednu maslovú sušienku /používam z Lidla/. Veľkou lyžicou navrstím limetkovú zmes a vrch ozdobím kúskami sušienok a kúskami citróna a limetky /zostala ešte jedna limetka a polovica citróna/. Počet maslových sušienok je orientačný, do šálok ich ide cca 7 -8 a zvyšné som použila ako ozdoby, ktoré môžu a nemusia byť :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

aleana
Zaujímavý recept... vôbec si neviem predstaviť tú chuť. ..asi budem musieť vyskúšať. Ukladám. .
evanaaa
Mne sa ale pozdáva tento krém, len treba vyskúšať, čiže - uložiť si ho do KK a potom sa k nemu vrátiť ( najprv si pokúpiť suroviny naň). Limetky sú trocho drahšie, ale dnes som si kúpila 100% šťavu z nich, snáď by aj tá postačila, + ten 1 citrón. No, spravila by som menšie množstvo, tak aj tej šľahačky menej, ale na chuti to nemení.
lucsar
chut je prudko limetkova :) nie kazdemu to sadne ale mne to velmi chutilo, do takych tropickych dni je to idealne.. robila som po pravde tento recept preto lebo som mala doma salko ktore bolo treba spotrebovat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia