Torta víťazstva - s čokoládovou a ríbezľovou penou

dominikakralovicova - fotkadominikakralovicova, 8. júna 2015

Použila som tortovú formu s priemerom 26 cm

Suroviny

Cesto :
4 ks
7-8 PL
70 g
1,5 - 2 ČL
50 g
3 PL
Čokoládová pena:
255 g
425 ml
štipka
2 ČL
2 PL
Ríbezľová pena:
375 ml
400 g mrazené (alebo čerstvé)
255 g
štipka
2 ČL
2 PL
štipka potravinárske
Ganache:
60 g horká
125 ml




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Múku, PDP, kakao preosejeme, pridáme k pene spolu s olejom a zamiešame. Formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri 180 stupňoch Celzia 15-20 minút.

  2. 2

    Čokoládová pena: Čokoládu a 175ml smotany som si roztopila v hrnci a nechala vychladnúť. Medzitým som si vyšľahala zvyšok smotany so štipkou soli mixérom.Potom som zaliala práškové želé 2 pl vody, nechala napučať, roztopila som si ju a naliala do čokoládovo-smotanovej zmesi, pridala šľahačku vyšľahanú mixérom a všetko opatrne zmiešala. Penu som naliala na cesto a dala so chladničky na 30 minút.

  3. 3

    Ríbezľová pena: Rozmixujeme v mixéri 200g ríbezlí dohladka. Ríbezľové pyré zmiešame s 125 ml smotany na šľahanie, soľou a bielou čokoládou - a rozpustime v hrnci, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Zmes necháme vychladnúť. 250ml šľahačky vyšľaháme mixérom a pridáme k nej trošku červeného farbiva. Potom som zaliala práškové želé 2 pl vody nechala napučať a následne roztopila a pridala do ríbezľovo-smotanovej zmesi, pridala šľahačku vyšľahanú mixérom a všetko opatrne zamiešala. Nanesieme na čokoládovú penu, obložíme zvyšnými ríbezľami a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.

  4. 4

    Ganache: čokoládu zalejeme smotanou roztopíme v kastróliku. Necháme vychladnúť a nalejeme na tortičku a dáme do chladničky najlepšie na noc . Na druhý deň podávame. Dobrú chuť .

    Torta víťazstva - s čokoládovou a ríbezľovou penou - obrázok 4

Diskusia k receptu

adakovalinka
Pred pár dňami som pozerala video s Martin-om Diez-om a povedala som si, že budúci víkend, ak všetko dobre pôjde, si urobím presne takúto čokoládovo-ovocnú mousse tortu. Krása! Ukladám a dúfam že cez víkend pečiem :)
Tu je menované video, je veľmi podrobné, len neviem či je niekde aj s titulkami, je po fr.



svedka
Nahoda, presne takuto tortu dostal k narodeninam svagor, ale uplne :) akurat ozdobenu este papajou.je vyborna, tu nedaleko z cukrárne za 40 € cca :D
svedka
Mozes, ved si sikulka :) je to dobry kseft-ja veru aj robim sladkosti na zakazky :) tak aj tvoj receptik padne vhod :)
steffik
Krásny recept. Zaujíma ma akú sladkú smotanu si použila 33% - tnú?
Alebo je možné skombinovať aj s rastlinnou smotanou ? Ďakujem.