Moje lečo

pusta - fotkapusta, 13. júna 2015
Moje lečo
Foto: pusta

Každý má svoj obľúbený spôsob prípravy leča, ja ho robím takto, recept pridávam ako inšpiráciu do týchto dní.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 90 °C

Suroviny

1000 g
500 g
2 ks
200 g
8 ks
podľa chuti
3 - 4 PL -




Postup

  1. 1

    Papriky som zbavila jadrovníka, vyrezala som žilky, umyla som ich, pokrájala na prúžky, umyté paradajky som pokrájala na osminky, očistenú cibuľu som pokrájala na jemno.

  2. 2

    V hrnci na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, na nej klobásu, pokrájanú na kolieska, pridala som papriku a paradajky, za občasného premiešania som ich dusila pod pokrievkou takmer do mäkka, nechávam na al dente, nemáme radi rozvarené, pridala som vajcia rozšľahané vajcia so soľou, nechala som ich zraziť.

  3. 3

    Podávala som horúce s chlebíkom, žiaľ, už nemám domácu štipľavú madarskú klobásu teraz, minula sa už u nás, do rozpisu a postupu som ju však napísala, keby niekto chcel podľa môjho receptu lečo pripraviť, prosím, nevyčítajte mi to v komentároch, recept som pridala ako inšpiráciu na rýchle a chutné jedlo z madarskej kuchyne, každý si ho môže prispôsobiť podľa seba.

Diskusia k receptu

redakcia
UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
mariamka
leco moze byt, ja napriklad rajciny nedavam ani vajce, asi to ani leco nebude :) ale chuti nam tak,, som zvedava, co tu zas kto objavi
methi
Mnam, milujem leco. Moja mama takto robi. Ja bez klobasky (lebo nemam, inak by som dala), pridavam preto cesnak a chilli.
pusta1
@mariamka , si ma krásne rozosmiala DDDDD
myslím, že si trafila do čierneho :-)))
však my dve a mnohí iní nevylihujeme nečinne ako podaktorí :-) aj dnes to vidno :-)
@methi , som rada, že sa ti recept páči:-) a vieš, že aj ja, aj ked mám klobásky, ešte pridám chilli , cesnak, som na štipľavom jedle priam závislá.
@sharlott , to ma nesmierne teší :-)
sme na tom rovnako :-)
dakujem vám za pochvalu a milé komentíky.
klukodvody
Pěkné lečo na to se těším až zahrada nabídne čerstvé domácí výdobytky .Klobáska a chilli v něm paráda .Budu muset zkusit i s vejcem ,dělám jen přírodní a čerstvý chléb k tomu ,tak je to jak říká kamarád Troška "nebe v hubě " Pěkné to máš a tak hvězdičky přistanou .Zase máme už teď 32 stupňů a jdeme vařit máme hody ,tak asi 100 obědů a budeme přidávat i nás upečené od sporáku .Krásný den .
pusta1
Milý@klukodvody , aj ja robievam lečo i na prírodno, chlieb k leču úplne stačí, však skús aj tento spôsob, iste ti zachutí :-)))))
súhlasím s tebou a s pánom Troškom, aj u nás bude také teplo, prajem ti, aby ste hody v pohode zvládli, 100 obedov je až - až v horúčave, dakujem za pochvalu, hviezdičky a Krásny deň
svedka
Nuz just by som si leco dala, ale strasne, ked z neho nic nemozem.ale mam otazku serioznu:znamena nieco v madarcine pusta? Lebo stale hladam nejake dobre klobasky-dosť marne, co by sa aspon trosku chutou podobali na tie nase fajnove, ci madarske.no a vcera som nasla nieco, ale zatial nevyskusala:ze original najlepsia masarska klobasa pusta :D ale ozaj.poznate to niekto? Ci sa mi to oplati kupovat a veru, aj draha je.
pusta1
@svedka slovo pusta znamená v madarčine step, pustatinu, nekonečnú voľnosť / v prenesenou význame/, a podobne, má viac významov, s madarskou klobásou ti neviem poradiť, lebo ich je veľmi veľa druhov, najskôr vyber poriadne štipľavú s dobrou kvalitnou mletou červenou paprikou, nemusí byť štipľavá, aj sladká môže byť, ale s veľa cesnaku, paprikou a kvalitná, najlepšie domáca, povedz, aké k vám dovážajú, poradím ti. aj od mäsiara môže byť veľmi dobrá, ak ju vie robiť.
škoda, že si lečo nemôžeš dopriať, myslím, najmä teraz.
jozefj
Klasické dobré lečo.Radox ale si ty lichotník.Konečne si si našiel cestu ako zaujať p.Pustu.
pusta1
@mariamka , niekedy robievam len papriky s cibuľkou a s vajcom, bez klobásy, je to chutné, ale lečo to nie je.
svedka
Ta pusta klobasa obsahuje 98% masa a je vyrazne cesnakova-citam.avsak je to naozaj nejaka znama madarska klobasa, ako sa tu dozvedam?
pusta1
@jozefj , no nežartuj, to ani náhodou DDDDD
dakujem za pochvalu.
@svedka , tak tam musí byť aj jej názov, na 98% mäsa je veľmi málo mastná,bude asi veľmi tvrdá, skúsiť môžeš, ale to bude veľmi suché, nič na pečenie alebo na dusenie, kvalitná iste bude.
elixir
Fajné lečo, robievam podobne, bez klobásky... Od maminy som odkukala s cuketou, robievala vždy takéto klasické a raz ta pridala cuketu na skús a odvtedy už vždy robí s cuketou, keď je poruke. :) Ma napadlo, že aj taká zelenina a korenia ako idú do ratatouille - pripravená na spôsob leča s vajcom - by mohla byť celkom ok. :)
pusta1
@svedka , aha ten názov tam je v Pusta klobása, vo voľnom preklade znamená asi toľko, že klobása z čistého mäsa, nebude vhodná do leča, je veľmi suchá, tvrdá, skôr na priamy konzum v surovom stave.
pusta1
@elixir , s cuketou na prírodno to môže byť fajn a orenenie tiež môže byť.najbližšie vyskúšam.
dakujem za tip.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept na lečo. Robievam tak isto, čiže pochválila som si aj ten môj :-). Okrem tebou uvedených surovín ja pridávam aj sladkú a štipľavú papriku a roztlačený cesnak.
pusta1
@svekdka , už som to našla, vyrába firma Pick, je poriadne drahá aj v Madarsku, je veľmi kvalitná a výrazne korenená, je na priamy konzum
v surovom stave, je údená na bukovom dreve.

nevie ti to skopírovať, skús si to pozrieť na nete, v nemčine je toho tam veľa, zadaj Puszta kolbász
pusta1
-----UPRAVENE REDAKCIOU-----
@dr , robíš to super :-)
tiež ťa pochválim :-)))
dakujem za pochvalu.
klukodvody
Já se velmi nerad zúčastňuji takových debat .A ani to nebudu dělat ,jen chci říct ,že kdo má rád vaření ,tak je třeba i na více stránkách a vidím to i tady .Je tu více lidí ,kteří jsou i na Topkách .cz
třeba i já ,jen mám všade stejný nick a také některé recepty .To je vše co k tomu chci říct a stejně si myslím ,že je to o vaření a nemělo by být o ničem jiném ,ale to je můj názor a důležitý je jen pro mně .Přeji všem krásný parný den .
mares
Lečo robievam podobne aj ja. Až my slinky tečú naň, ale musím ešte vydržať aspoň dva týždne kým si ho urobím. Som totiž pred vážnou operáciou a dúfam, že sa toho dožijem. Takže tie vaše žabo-myšie "vojny" sú mi ukradnuté a myslím, že už prestanem čítať komentáre.Život a k tomu patria aj naše recepty sú o niečom inom. Prajem pekný deň.
1x pusta1
pusta1
@mares , to ma veľmi teší:-) tiež si to myslím ako ty, zdieľam tvoj názor.
uzdrav sa!!! držím ti všetky palce!!!
a verím, že budeš môcť aj lečo čoskoro, tiež ti prajem Pekný deň :-
@2010 , som veľmi rada, že sa ti recept páči :-)
dakujem za za uloženie do kk, za 5*, a vám obom za pochvalu.
1x pusta1
pusta1
@klukodvody ,viem to o tebe i viacerých varecháčoch, sú na iných weboch a s vždy s inými nickmi ako tu, tak ako aj ja.
máš úplnú pravdu, to je o láske k vareniu, nie o inom.
súhlasím s tebou.
dakujem ti za prínosný komentár :-)
1x pusta1
bebemana
Robievam tak isto, len paradajky naprv obvarim a zbavim ich supky, totizto nikto u nas paradajkove supky nema rad. Chuti vyborne.
Davam 5*.
1x pusta1
redakcia
K receptu:
Viaceri uzivatelia Varechy maju svoje foodblogy alebo su aktivni na inych portaloch o vareni, pricom svoje recepty (casto identicke alebo len s malymi zmenami) zverejnuju tam i na Varecha.sk. Takto to bolo i v pripade tohto receptu, co sme vedeli od zaciatku, uz pri zverejnovani tohto receptu. Je to v poriadku, na Varecha.sk s tym nemame ziaden problem.
pusta1
@bebemama , spokojne, ked to majú u vás radi bez šupiek, nie každý ich má rád.
tak ako ty, robievam v iných jedlách. verím, že chutí super.
dakujem ti za pochvalu a 5*
@svedka , niet za čo dakovať, rada som pomohla :-)
ares
Krásny recept! Bezpochyby si zaslúži jednotku s hviezdičkou: 1*.
redenc
Jestvuje veľkééééé množstvo vynikajúcich klobás od slovenských výrobcov. Prečo vám nechutia. Nie sú dosť nóbl?
ares
@redenc , maďarské klobásy nie sú vôbec zlé. K tomuto receptu od @pusta sa veľmi hodia. Áleee.... V dedine na strede Slovenska, kde žila moja prababka, sa klobásky vyrábali v každom druhom dome. A aby som pravdu povedal, takú klobásu by som NIKDY nepokazil akýmkoľvek lečom. Také klobásy nedokážu vyrobiť nikde na svete!
redenc
ares
jasné treba kupovať maďarské. Slovenskí výrobcovia nech hynú, nezamestnanosť nech stúpa, z HDP nech prosperujú Maďari.
(Minulý týždeň v Bratislave bola v predaji rakúska kapusta. Komu by už len mohla chutiť stupavská?) A potom sa Slovač sťažuj - ale na vlastnú hlúposť!
pusta1
@redenc , prosím ťa prestaň!
v poslednom bode postupu píšem:
..."každý si môže prispôsobiť podľa seba."
politika pod pokrievku v kuchyni nepatrí!!! nerýp!!!
každý si dá takú klobásu, ktorá mu chutí, ty si daj stupavskú, ja zase madarskú a @ares takú, ako on chce, vlastne si vyberie každý podľa svojho gusta, aj ty si tak vyberieš.
bud tak láskavý, nechaj to na každého,ako on chce-
nerob mi z leča politiku!
dakujem ti.
pusta1
@ares , ked už tak pekne píšeš o mieste, kde žila tvoja drahá prababka na strednom Slovensku, na južnom Slovensku žila moja drahá babička, tiež sa podelím o svoju skúsenosť. u nás zabíjal ročne 2x starý 86 r pán, strýco mojej mamy, nebol mäsiar, naučil sa všetko od svojho zaťa, mäsiara z Budapešti a poviem ti robil také zabíjačky široko - daleko v niekoľkých dedinách, denne aj dve a robil také úžasné domáce štipľavé a neštipľavé klobásy, že žiadna madarská sa jej nevyrovnala a ani slovenská, ani iná, akákoľvek hoci aj najdrahšia, Lajos bácsiho klobásy boli pojem všade, bol to ujo, ktorého si pamätám ako dieťa a mladá žena, skrátka jeden nevyučený mäsiar, veľký talent, nikto sa mu nevyrovnal, srdečný, pracovitý, dobrý priamy, úprimný, skromný človek, jeho zabíjačky sú preslávené všade, dodnes na neho s láskou spomínajú a neskromne si myslím, že takí sa nájdu aj inde, aj ked poriedko.
chcem tým povedať, že ti to všetko, čo si písal, úprimne verím.
dakujem ti za pochvalu receptu a za hviezdičky
1x pusta1
marienka44
@Scharlott , čo je to KPMT? Nejaká značka klbásy? Nepoznám, klbásy málo kupujem . Voľakedy sme cestovali za čabajkou do Maďarska, ale tá je len na priamy konzum, nie na varenie.
marienka44
@Pusta , ja mám iný postup na prípravu leča, od maďarskej staršej kolegyne:
Najprv sa na cibuľu s klbásou dávajú paradajky, lebo potrebujú dlhší čas na svoje rozvarenie (so supkou alebo bez supky) a až neskôr sa pridá pokrájaná paprika, tá sa dusí al dente, aby lečo nebolo rozvarené ako vecheť. Tam kde je klbása, sa vajíčko nepridáva, ale ja ho aj tak zvyknem pridať na celkové zahustenie. Lečo je chutné, keď je mastné! Mňam...
boxik
Lečo mám veľmi rád , teší ma že takéto tradičné a jednoduché jedlo vie rozprúdiť takú zaujímavú a slušnú debatu. Možno aj o tom by mala varecha byť, pretože mne osobne sa nie veľmi páči keď sa nám tu predvádzajú tradičné recepty niekedy až v absurdných modernizáciách . Naše babičky či mamky to predsa robili vynikajúco a vždy nám to chutilo , tak nech si na tom v pôvodnej podobe pochutnajú aj naši potomkovia. K leču doplním aj jednu spomienku.Pochádzam z veľkej rodiny kde nikto nemal v láske štipľavé pokrmy a najmä sestry nad nimi ohŕňali nos a nejedli ich. Lečo som od malička mal rád a tak som vždy keď sa mama nedívala do neho šupol nejakú tú feferónku takže lečo štípalo a teda väčšina rodiny ho nejedla a tak väčšinu som zjedol ja, pri veľkej rodine toho bolo hodne .Mama to dávala za vinu paprike typu PCR kde sa sem tam nejaká štipľavá našla. U mňa sa to prejavilo na neskoršej až chorobnej obľube pikantných pokrmov , trvá to dodnes.
pusta1
@marienka44 , tá skratka znamená Pikantnú klobásu madarského typu, robíš lečo super, je to milé, že si sa podelila s nami o svoj spôsob :-)
milý@boxik , bolo tu všeličo ------ UPRAVENE REDAKCIOU-------máš pravdu, ja učím našich najmenších milovať tradičnú domácu kuchyňu našich babičiek, tie celkom obyčajné jedlá a chutíííí im :-)
inak ja som od malička nastavená na štipľavú veľmi ostrú chuť, naučil ma to môj otec, pre nás dvoch bolo vždy zvlášť uvarené, síce varím doma pikantné jedlá, nie až také strašne ostré, ako milujem ja, môj priateľ má rád štipľavé, ale také, čo možno s radosťou aj jesť, prispôsobila som jemu, sebe ostré ešte pridám, som na tom doslova závislá :-)))
dakujem vám obom, že ste sa s nami podelili o svoje skúsenosti a zážitky, sú naozaj krásne.
dogagador
Ahoj Pusta, milujeme leco al dente. Ja dam na vela cibule papriku, ktoru posolim, potom paradajky, ktore posolim, potom stiplavu klobasu a nakoniec vajcia. Vysledok je totalne labuznicky. No a ked to ocenila aj moja nevesta slovami, ze take dobre leco este v zivote nejedla, tak som pysna na svoj vykon. Nepochybujem, ze Tvoj postup je rovnako skvely. Vsetky Tvoje recepty su fakt pouzitelne, co sa o mnohych inych povedat neda.
pusta1
Ahoj @dogagador , presne, práve ten cibuľový základ je dôležitý, výborne to robíš, správny postup, ja síce dávam klobásu skôr,ale niekedy aj ako ty,záleží na klobáse, odkiaľ mám, vajcia na koniec a je to úžasné.
veľmi ma teší, že moje recepty sú pre teba použiteľné, je to pre mňa veľká česť :-)
veľmi pekne dakujem za peknú pochvalu, za pridanie tvojho spôsobu prípravy leča, za krásne hodnotenie mojej práce.
Pozdravujem do Canady :-)
sheilinka01
ja milujem leco a varievam ho velmi casto, ale toto mi podla fotky vyzera ako prazenica s paprikou a paradajkou...robievam s ovela menej vajciami, jedno, max. dve podla mnozstva leca, ale kazdy ma rad ine.
evanaaa
No, vidíš, @sheilinka01 , len teraz som si všima, že je tam až 8 vajec, aj mne sa to zdá veľa, na to množstvo by aj 4 stačili, ale asi len nám. Inak, lečo robím ako @dogagador , cibuľa, paprika, potom až paradajky a kobása nakoniec, tú mi netreba dlho variť. No a napokon, ak chcem, dávam vajíčka. Tuším @sovka spomínala, že dobré lečo je aj s baklažánom. Takže, každý varí ako mu chutí :)
pusta1
@sheilinka01 , @evanaaa , áno, nám to chutí takto 2 vajcia na osobu v leče pre nás naozaj nie je veľa a žiadna praženica, varila som pre nás doma. každému chutí niečo iné. však som napísala v poslednom bode, že každý si spraví podľa seba, nech sa páči, u vás doma si spokojne spravte podľa seba, proti gustu žiaden dišputát.
jozka2
Leco s klobaskou ci slaninkou mam rada aj ja,Odkedy tu pridala recept @evusik ,leco mojho otca ,ak mam cas tak si ho podla jej otca robim,je to skutocna pochutka.
k599
Vyjadrujem sa k receptu! Je to fakt neskutočná ---UPRAVENÉ REDAKCIOU--- tu niečo takéto zverejni! A ak sa tento recept páči, nevadí...... hor sa na @varecha.sk
pusta1
@methi
správne to vieš.
lečo je pôvodne z tureckej kuchyne, podobne ako štrúdľa, plnená paprika a mnohé iné jedlá a výrazy ako ťapša, tepši, = plevch a pod. ktoré prevzali všetky krajiny, ked robili nájazdy Turci v 15. tom až 16. storočí, dnes si to každý národ pokladá za svoje jedlo. dakujem za pridanie úžasnej foto a prínosného komentára.
pusta1
@2010 , komu ako, napísala som predsa v poslednom bode postupu, že každý si môže pripraviť podľa seba, poznám lečo bez vajec, ako základ, potom s vajcami, koľko si kto pridá, to už je na ňom a jeho zvyklostiach, s klobásou, bez klobásy, s iným...atd
každý si spraví podľa svojej chuti, nikomu som neurčila, ako to má spraviť.
dakujem za tvojj komentár a link.
radost
dobré ráno..@pusta..
aj takéto lečo môže byť..stačí byť hladný..:-)
lečo varieva môj muž-asi jediné krem čaju a kávy..začína nadrobno nakrájanou slaninou..áno..viem..nezdravé..nuž-ale tá chuť...
ono-vlastne-život je nezdravý -bo končí smrťou..sa vraví..
každý nech si dľa seba varí..
/nesúhlasím s jedovatými komentármi na tejto stránke../
pusta1
dobré ráno aj tebe @radost , áno so slaninkou tiež robievam, pre seba robim tak, akú dala foto @methi , s poriadnym kusom chlebíka, pre mojich však pridám 2 vajcia na osobu, lebo tak to majú radi, papriku krájam na prúžky alebo kolieska, paradajky neošúpané na osminky.
dakujem za tvoj milý a pekný komentár.
zolik
Dla mojich znalosti a vedomosti. Ak vie niekto viac, rada sa poucim.
Region Balkan: Pod tento geograficky pojem patria uzemia statov: Bulharsko– Macedonsko – Rumunsko – Grecko – Srbsko – Kosovo – Montenegro – Albansko – Bosna-Herzegovina – Slovinsko – Chorvatsko – Moldavsko ako aj europska cast Turecka. Pomenovanie “Balkan” pochadza z turectiny a znamena asi tolko ako "Pohorie" alebo "Horsky les".
pusta1
@zolik , vieš to veľmi správne a z historie doplním, že časť menovaných balkánskych krajín bola súčasťou Osmanskej ríše a riadená Turkami, práve počas Osmanskej ríše sa robili turecké nájazdy do krajín Europy a nielen strednej Európy, Osmanská ríša sa rozširovala oveľa dalej a turecké jedlá sa tak dostali i do týchto krajín a sú obľúbené vo všetkých dnešných štátoch bývalej Osmanskej ríše a stretneš sa s nimi všade na svete.
jozefj
Marcelko toto není geografická stránka.Radšej pochváľ dobrý recept....
marcel83
@zolik dovolim si ta poopvravit a aj oponovat:

juhovýchodná Európa, t. j. Grécko, Albánsko, Bulharsko, Macedónsko, Čierna Hora, Bosna-Hercegovina, Chorvátsko, Srbsko, Slovinsko, Rumunsko, Maďarsko a NIEKEDY aj Turecko

Niekedy preto, lebo Turecko tvori len 5% z celkovej plochy balkanu a preto su nezhody, ci Turecko patri, alebo nepatri do Balkanskeho poloostrova ;)

Geografické rozdělení

Balkán ohraničený řekami
Soča-Krka-Sáva-Dunaj

Země, které celé leží na Balkánském poloostrově:
Albánie 100 %
Bosna a Hercegovina 100 %
Bulharsko 100 %
Makedonie 100 %
Černá Hora 100 %

Země, které větší částí rozlohy leží na Balkáně:
Řecko 84 %
Srbsko 74 %

Země, které menší částí rozlohy leží na Balkáně:
Chorvatsko 47 %
Slovinsko 23 %
Rumunsko 9 %
Turecko 5 %

@dodko kde je ten dobry recept, co mam podla teba pochvalit?
racik
Recept je pomerne známy, jedlo patrí k letným pochúťkam. Som i "služobne" jeden z najmladších varechárov moje srdce je však sklamané, ak je Pusta 9 ročná slečna, niektorými diskusnými príspevkami a komentármi. Slečna sa venuje vareniu, viac jej receptov som si už všimol a aj použil. Či použiť klobásu takú alebo inú a odkial pochádza lečo ako jedlo, mi žily netrhá. Chutí mi, aj dnes ho idem urobiť, ďakujem za typ Pusta pokračuj, teším sa na Tvoje recepty.
pusta1
@2010 , neviem, či si uvedomuješ, že si pridal práve pod tento môj recept dva protichodné komenty, a nielen pod tento môj recept, osobne si tvoje kuchárske umenie veľmi vážim a obdivujem, avšak ked sa správaš takto, potom sa nečuduj tomu, čo ti napísala @radost a @caterina pod tvoj recept  varecha.pravda.sk/recepty/gazpacho-salmorejo-fuzia/59052-...

prečo ma rozoberáš aj tam???
však ty sám "kopíruješ" svoje recepty, ktoré si pridal aj na iné variace weby pre rokmi pod rôznymi nickmi, potom na portál Varecha.sk, čiže kritizuj sám seba!!!
@dodko , ty spokojne pochváľ, čo ty chceš, recept ktorý sa páči, môj chváliť nemusíš, nikomu ho nevnucujem :-)
@racik ,vitaj na Vareche :-)
nemám 9 rokov a nie som slečna :-) vek v profile nemám uvedený.
viacero varecháčov má chybu v recepte pod titulnou fotkou vinou chyba v systéme, ktorú si nespôsobil, na odstránení tejto chyby sa pracuje, tak ma informovali.
som rada, že tebe sa môj recept páči :-) je to presne tak, ako píšeš, poteší ma, ak môj recept spravíš :-)
neboj, budem pokračovať v pridávaní receptov a bude ich dosť veľa.
dakujem ti za pochvalu a povzbudenie.
mata3636
@pusta - opakuješ stále dookola to isté ako verklík. tu nešlo o to, že kde všade máš svoj recept. maj si ho aj na sto weboch o varení. išlo o to, že si úplne hlúpo a zbytočne klamala, že si v ten deň, ako si tento recept pridala, skoro ráno vstala, navarila lečo, opäť bez klobásy, opäť na rovnaké taniere ako máš na topreceptoch. zamotala si sa a už si potom nemohla pripustiť, že si ten recept aj s fotkou len okopírovala. je tvoj, máš na to právo, to ti nikto neupiera. len to klamstvo s fotkou bolo zbytočné. veď je veľmi hlúpe tvrdiť, že sa ti podarilo navariť navlas rovnaké lečo, aj ho rovnako naložiť na tanier ako pred 5-timi rokmi. o to tu išlo a nie o to, kde všade máš svoj recept!
radox1
asi tak,tento koment si ulne vystihla.stacilo napisat.....pridavam recept,ktory som davnejsie robila.....a vsetko by bolo v poriadku.
2010
Najlepsi recept 14 dni gratulujem vase kuzelnicke umenie je obdivuhodne naaranzovat leco presne ako bolo pred 5 rokmi.Klobuk dolu.( nestracal som cas farebnym upravovanim na pocitaci)



zolik
ahoj @marcel83 , ved som pisala, ze sa necham poucit.
ja som sa niekedy (uz dost davno) ucila a od vtedy to mam zafixovane, ze pomyselnu hranicu Balkanu tvori usecka medzi bodmi A: Triest a B: Odesa. som si dala trochu namahu a fakt je, ze informacie nie su jednotne. podla wikipedia.org do tohoto regionu europska cast Turecka aj s ca 10 mil obyvatelov patri, co je dost zavadzajuce, lebo len Istanbul ma neoficialne okolo 20 mil obyvatelov (ofic. 14) takze, je to na hrane s tym "Lecom" ;-)
maj sa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia