Podunajské halászlé

Július Dózsa
kuchár hotela Zátoka v Senci, 12. júla 2015
Podunajské halászlé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryby, hlavy a plutvy zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme ostatné suroviny a varíme do zmäknutia. Vývar precedíme.

  2. 2

    Potom oberieme mäso a spolu so zeleninou prepasírujeme. Do prepasírovanej zmesi vložíme ikry a mliečie a všetko spolu prevaríme. Do hotovej polievky zavaríme očisteného sumca.

Diskusia k receptu

viktor
No čítam recepta na halászlé a priznám sa ,tiež si neviem predstaviť robiť halászlé bez vzákladného vývaru z hláv.To je akoby ste chceli variť kočoninu, alebo studeninu, všade to volajú ináč, ale ako by ste ju chceli variť zo stehna.Nie, to musí byť nožička a nejaké kože.Jakeď urobím vývar z hláv, môžem hrniec otočiť hore dnom a obsah v hrnci ostane. Takže základ je dobrý vývar a rybacie mäso až do skoro hotového halászlé.