Špenátový bulgur fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 12. júla 2015
Špenátový bulgur (fotorecept)
Foto: stanci11

Konečne som sa odhodlala! A to na experiment s bulgurom...A k môjmu údivu dopadol tak dobre, že som to musela uvariť na druhý deň Zobraziť celý popisKonečne som sa odhodlala! A to na experiment s bulgurom...A k môjmu údivu dopadol tak dobre, že som to musela uvariť na druhý deň zase :D Čo tam nejaká pestrosť stravy... Keď chutí, tak chutí! :D Toš možno sa aj niekomu inému taká jednoduchá panvicovka zapáči a vyskúšate ;)

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
200 g
4 ks
pár ks
1 ks
150 ml
1/2 ČL
1/3 ČL
30 g (Wilmersburger)




Postup

  1. 1

    Začala som vlastne tým, že som si asi dve hoďky pred obedom namočila judášovo ucho... oni strašne zväčšia objem, takže netreba to preháňať :) Tak proste od oka som ich pár prskla do vody a nechala žiť vlastným životom..

  2. 2

    Potom som si prepláchla bulgur studenou vodou, prehodila do hrnca a zaliala som ho dvojnásobným objemom vriacej vody. Toto som len prikryla pokrievkou a nechala som 15 min. stáť... Stretla som aj postupy, že ho ľudia varia, alebo majú na teplých platničkách...Rozhodla som sa pre tento a bol v pohode, bulgur sa nerozdrcol na kašu, tak akurát vsal vodu, no fajný ostal :)

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým bulgur bobtnal, tak som si nakrájala a v hlbšej panvici spenila cibuľku. A tiež som si pripravila špenát - len som ho umyla, odtrhla som tvrdé stopky a hotovo :) Aha, vidíte, tiež som nakrájala teraz už judášove ušiská a očistené šampiňóny. Čo sa týka judášovho ucha tak ja osobne vyrezávam tie drevnaté zbytky z hlúbikov, ktoré na nich môžu ostať...veď nech si nedajbože zub nevylomím :D

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bola cibuľka hotová, tak som k nej prihodila kurkumu, mletú rascu a štipku chilli (fakt štipku! kurkuma má tiež svoje grády!, už som sa velice pikantne poučila :D ). Minútku som poopekala nech to korenie krásne zavonia...

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som pridala judášov a opekala som to na cibuľke cca 2-3 minútky...

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a prišiel rad na šampiňónky...Šup tam s nimi, riadne zamiešať a restujeme restujeme... a samozrejme nevyjedáme z panvice :D

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a nakoniec som tam práskla všetok špenát čo som mala...Proste kopisko, on aj tak beštia objemom klame... Ono nakoniec to bol trošku špenát s bulgurom, miesto bulguru so špenátom, ale to vôbec nevadilo :)

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A restovala som a miešala, kým špenát nezvädol a riadne sa nepremiešal s hubami a koreninami...celé to mohlo trvať tak 5 minút..

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Toto celé som podliala horúcim sójovým mliekom, riadne som premiešala a takú dobrú polovicu som nechala odpariť.... poslúžilo mi tu ako taká "omáčka" :) Zároveň som to celé samozrejme koštla (po tisíci raz, však zvedavosť :D ) a dochutila...

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec som vsypala nabobtnaný bulgur a riadne premiešala aby rozložil medzi ostatné ingrediencie. Pre zjemnenie som do toho ešte šupla vegánsky syr a premiešala kým sa nerozpustil....On má takú špecificku smotanovú príchuť, a velice mi k tej kurkume zapasoval (inak normálna smotana by určite mala obdobný efekt...)

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    No a zrazu to bolo....horúce na panvici, a ja si popod nos vravím "keď sú všetky suroviny jedlé a fantastické, hádam som to nemohla až tak strašne pokaziť". Takže šla som smelo do toho, a na druhý deň fakt muselo byť repete :D Aj keď, hlad je najlepší kuchár, tak neviem nakoľko som objektívna, lebo veru, bol riadny :D Ale výsledkom je, že bulgur som si rozhodne zamilovala!

    Špenátový bulgur (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

ampara
Vyzerá to výborne,len tam nemáš shitake,ale judášove ucho(uchovec bazový).
mijaita
S bulgurem takhle varim rada, ale jak pise @ampara , mas tam jidasovo ucho a ne shitake :-) Ja osobne varim nejradsi z hlivy. Recept sice pro me neni novy, ale urcite jsem na bulgur zapomnela. A to jsme si koupily s kamoskama dohromady bulgur spaldovy. Spenat budu brzo delat, tak ho koupim vic. Nakopnuti je taky inspirace, ne? :-)
stanci11
diky za komentíky, a jasné pravdu máte že tam mám judášove ucho...to mám taký zlý zlozvyk volať to shitakee...(som sa za mladi naučila a očividne sa mi to nedá striasť :D ) tak sa ospravedlňujem, zmením to hneď radšej nech nemiatnem zbytočne :)
@mijaita : jasné! nakopnutie je rozhodne inšpirácia :D
pivonka
Toš to vieš, že sa mi tvoja panvica zapáčila a kk ju neminie. Určite ju čoskoro spravím. Veľmi oceňujem tvoj vtipný prístup!
babav
Pekny , chutny ,vtipne prezentovany recept .Sikulka:-).
junior
5 hviezdičiek dávam za recept a 5 ďalších za profilovú fotku autorke receptu. Bulgur mám veľmi rád a tento recept mi spadol z neba! @Stanci , si kus...;-)
stanci11
@zinnajdha : Ja myslím že aj to "judášovo ucho" existuje v slovenčine ako hovorový výraz...myslím že uchovec je niečo čo zo mňa dobrovoľne nevylezie :D
ostatným ďakujem za komentáre a @junior : normálne sa červenám :D
junior
@stanci , nemáš sa prečo červenať. Si krásna, mladá, predpokladám, če v Brne si na VŠ, ohromne dobre varíš.... Šťastný to bude muž, ktorý Ťa dostane. A že si z Kysúc, to je veľký bonus, to je hotový Zetor v domácnosti. Viem, o čom píšem, tiež mám doma Kysučanku:-)
mijaita
@stanci jeste k uchu - pouzivam hodne cesto, spotreba velika, do polivek, i do majonezy nekdy :-) Poznatek - ucho zalej varici vodou a za 15 minut ti leze z nadoby. Kdyz specham, beru do pinzety a striham nuzkama :-)
Bulgur planuju na zitra, ale s hlivou moji oblibenou, milovanou.
stanci11
@mijaita : Ďakujem fest za tip!!!! to ma veru nenapadlo zaliať ho vriacou vodou :D Aspoň viem čo robiť keď ho zabudnem namočiť dopredu...nemusí ma chytať panika :D Ty si poklad!
mijaita
@stanci vyborny, presne jak jsem ocekavala. Zamenila jsem jen spenat za mangold a ucho za hlivu a syr jsem strouhla goudu. Smetanu pouzivam do vseho sojovou.
Bulgur jsem smichala celozrnný a bílý, uvařila jak píšeš, jsem nadšená, jako ty za to "ucho" :-). Zdal se mi ale pak moc lepivy, myslim slizounek to byl a tak jsem opekla trochu na maslovem oleji. Dosolila a uz jsem nandavala. Nesmichala, mea culpa, ja radsi si oddeluju, "spatalna" jidla jim, ale nedelam si je. Vysledek byl uzasny, pristit tyden dostane kamoska, bude ti zvonit v usich! :-)
Takze díky veliké za novy, krasny recept!


mijaita
p.s. jeste jsem ten hotovy bulgur proplachla a pak nasucho na panev az nakonec trosku masloveho oleje.
A oprava, jidla "spatlana", nikoliv "spatalna" :-)
stanci11
@mijaita : supeeeer! krásne to máš!!! som rada že chutilo :) Ja spatlané jedlá práve zbožňujem (neni tak vidno keď niečo pokafrem) :D Inak strašne sa mi páči popiecť ten bulgur, ja som teda "slizountka" nemala ale nabudúce ho opečiem tiež, to mu muselo dať ešte iný nádych :) No tak si ma potešila tým tvojím komentárom, že si nevieš predstaviť :))
frezia
Vyborny recept, idem kupit suroviny a urobim to. Si velmi dobra kucharka.
mirkamt
V chladničke čakal špenát a šampiňóny na svoju príležitosť a tak sa skamarátili v tvojom recepte. Máličko som ho upravila a mal doma úspech. Vďaka za inšpiráciu, @stanci11
inushka
Luxus, dakujem vyskusane👌👌👌 ukladam 😍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia