Domáce noky s hráškom

timara - fotkatimara, 20. júla 2015
Domáce noky s hráškom
Foto: timara

Pečené zemiaky, ricotta a bylinky zaručujú týmto nokom jednoducho úspech . . . tak, krásne letné varenie prajem aj vám, nech už k týmto Zobraziť celý popisPečené zemiaky, ricotta a bylinky zaručujú týmto nokom jednoducho úspech . . . tak, krásne letné varenie prajem aj vám, nech už k týmto domácim nokom pridáte zo záhradky akúkoľvek sezónnu zeleninu :)))

2
porcie
50 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
2 ks veľké
50 g
1 ks
90 g
2 - 3 vetvičky (čerstvo nasekaný)
Na dokončenie:
200-250 g (alebo mrazený)
 kúsok
1/2 ks
2 - 3 vetvičky
 čerstvo mleté
 (alebo grana padano, pecorino)




Postup

  1. 1

    Zemiaky upečieme v šupke do mäkka (cca 45 minút) v predhriatej rúre na 180 stupňov. Necháme ich trochu vychladnúť, ošúpeme a na doske roztlačíme vidličkou na kašu. Pridáme ricottu, múku, vajíčko, soľ a lístky čerstvo nasekaného tymiánu.

  2. 2

    Všetko dobre premiešame (najlepšie rukami :) a cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pomúčenej doske z nich vytvoríme 4 rovnaké valčeky s priemerom cca 1,5 - 2 cm. Potom z valčekov nožom nakrájame približne dvoj centimetrové noky. Do každého noku urobíme prstom jamku, aby sa omáčka na každý nok ešte lepšie prichytila a ochutila ho. Noky varíme minútku - dve, kým nevyplávajú. Precedíme a necháme ich trochu osušiť.

  3. 3

    Na panvicu dáme olivový olej a noky opečieme z každej strany do zlatova. Potom k nim prisypeme hrášok, nastrúhame kôru z 1/2 citróna, vhodíme kúsok masla a dochutíme čerstvo mletým korením, soľou, citrónovou šťavou a čerstvo nasekanými lístkami tymiánu. Naservírovane noky posypeme strúhaným parmezánom (pre výraznejšiu chuť môžete použiť ovčí syr pecorino). Inšpirácia G. Ramsay.

Diskusia k receptu

katka78
Veľmi pekne, ukladám a teším sa na vyskúšanie (keď vonku vypnú kúrenie).
havino
teda, z pečených zemiakov a ešte ich opiecť by ma nenapadlo, ale myslím, že len a len chutné musia byť
jaalenka
Recept musí byť chutný, len sa mi zdá príliš komplikovaný - zemiakové cesto sa nemusí vyvárať keď ho chceme opiecť.
timara
Dobré ráno všetkým :)) @katka78 a @farbuska , tak potom dajte určite vedieť či chutili, tak ako nám :) @methi , @kukulienka71 , @dzejsik ďakujem, že sa vám to páči :) @havino a @jaalenka , mňa recept zaujal, že sa doň zemiaky pridávajú pečené (naozaj to dodalo cestu inú vôňu a chuť :) či už ich variť alebo rovno opekať neviem, ja som postupovala podľa Gordona :)), ale kto vyskúša inak, nech dá vedieť :))
ywett
aj tento recept sa mi páči a fotky ešte viac, si veľmi šikovná :)
cesminaz
velmi pekne a lakave foto.Urcite je to velmi chutne jedlo :-)
elixir
Skvelé, ani nemám viac čo dodať, snáď už len foto pochváliť: krásne. :)
katka78
@Timara (21.7.2015 08:36) Dávam vedieť: chutili a veľmi! Piekla som chlieb, šupla k nemu pár zemiakov na toto jedlo, myslím, že som ešte pečené do "haluškového" cesta nedávala, teraz už viem, že spravia výbornú chuť. Ricottu som nahradila otvoreným crème fraîche, čo som potrebovala minúť a tymián bol len sušený, ale aj tak, výborné!!! Halušky som vyjedala aj samotné, hrášok s parmezánom a maslom tomu už len dali korunu. Vďaka za recept, teším sa na ďalšie :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia