Čučoriedkový cheesecake s pudingom fotorecept

kata130 - fotkakata130, 26. júla 2015
Čučoriedkový cheesecake s pudingom (fotorecept)
Foto: kata130

Momentálne je teraz tento koláčik s názvom cheesecake veľmi populárny sa všetky spôsoby, a kedže sme doma akurát nemali dostatok tvaarohu na tento koláčik Zobraziť celý popisMomentálne je teraz tento koláčik s názvom cheesecake veľmi populárny sa všetky spôsoby, a kedže sme doma akurát nemali dostatok tvaarohu na tento koláčik rozhodla som sa tvaroh nahradiť vanilkovým pudingom :)

10
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
100 g
Plnka:
1 ks
3 PL
500 ml
Posýpka:
300 g (alebo z kompótu)
2 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Cesto/Korpus: Ako prvé si pripravíme cesto zo 150g maslových sušienok (BeBe kakaové) a zo 100g rozpustenej Hery. Sušienky si dáme do mixéra a rozdrvíme. Do mikrovlnky dáme rozpustiť Heru. Potom to spolu všetko zmiešame a dáme do tortovej formy.Cesto a vytvarujeme. Dáme piesť do predhriatej rúry na 150 stupňov približne na 15 minút.

    Čučoriedkový cheesecake s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Uvaríme si klasický vanilkový puding d ktorého pridáme 3 polievkové lyžice trstinového alebo obyčajného bieleho kryštálového cukru. Na predpečený korpus vo forme vylejeme puding.

    Čučoriedkový cheesecake s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čučoriedky si zmiešame v miske s vanílinovým cukrom (trošku si necháme na posypanie celého koláča) a potom ich dáme na puding vo forme. Na koniec celý koláč posypeme strúhaným kokosom a vanilkovým cukrom a dáme piecť na 150 stupňov na 25 minút.
    Po upečení koláč necháme vychladnúť a dáme na 1 hodinu do chladničky aby sa všetko spojilo dokopy. Podávame a krájame za studena spolu s čerstvými čučoriedkami.

    Čučoriedkový cheesecake s pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výsledný koláčik v celku :)

    Čučoriedkový cheesecake s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto vyzerala porcia :)

    Čučoriedkový cheesecake s pudingom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
šikovný koláčik, aj ked ja tieto keksíkové korpusy nerobím, plnka puding s ovocím je vdačná, môžeš zmiešať tvaroh s pudingom ak ho máš málo, aj to je dobré.
1x radost
alexdidi
Tak ako píše @luss44 , tvaroh alebo aj iný syr nielenže dodá na chuti, ale potom to bude naozaj cheesecake.
evanaaa
@kata130 , aj keď nie práve cheesecake - bude inokedy, spravila si celkom chutný koláč s ovocím, páči sa mi aj to zobrazenie surovín, ešte som to nevidela, aspoň vidno, čo si tam dala, aj keď mnohí by ti skritizovali tú Heru, a radili miesto nej maslo....., ale aj napriek tomu verím, že chutil.
kata130
@alexdidi viem že, do cheesecake ide tvaroh, no toto je zase niečo nové, skúsila som to a bolo to vynikajúce, naozaj :) odporúčam vyskúšať