Slivkovo-maková špirála

dadush - fotkadadush, 6. augusta 2015
Slivkovo-maková špirála
Foto: dadush

Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila podľa varecháčky Tatranky ( http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-kolac-s-mrvenickou-fotorecept/8828-recept.html ), a mne Zobraziť celý popisKedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila podľa varecháčky Tatranky ( http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-kolac-s-mrvenickou-fotorecept/8828-recept.html ), a mne ich bolo ľúto vyhodiť tak som sa inšpirovala týmto receptom http://www.mnamky-recepty.sk/recipe/slivkovkovo-makova-spirala/ Preto napíšem len postup na špirálu.

Suroviny

Maková plnka:
150 g mletý
50 g preosiatý
100 ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do prevareného mlieka dáme mak a cukor, chvíľu povaríme.

  2. 2

    Cesto som si rozvaľkala, ako na závin. Naplnila som makovou plnkou, zatočila ako závin a preložila do tortovej formy, ktorú som vytrela maslom a vysypala kokosom. Ukladala som cesto ako špirálu, do medzier uložíme slivky, ktoré sme rozkrojili na polky a vykôstkovali, môžeme zasypať cukrom, napríklad hnedým, ja som dávala škoricový doma robený. Pečieme pri 160stupňoch, priznávam neviem ako dlho, čas som nesledovala ale tak do zlatova.

  3. 3

    Pripájam aj foto mrvaničkového slivkového koláčika.

    Slivkovo-maková špirála - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Mak a slivky sú skvelou a chutnou kombináciou,kdeže vyhodiť.Dobre si využila :-)
terakota
Kukulienka - tak ten je krásny, slinky sa mi zbehli, len keď ja nie som na sladké. U mňa najlepší koláčik je z mäsa a zeleniny.
kukulienka71
@dadush , ďakujem:-) okrem iného máš aj pekné fotky;-)
@terakota , vďaka:-) ja nevidím dôvod v tvojom príprade neurobiť špirálu s mäsovou plnkou a namiesto sliviek použiť nejakú zeleninu;-) inak teraz si mi nasadil chrobáka do hlavy...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia