Sladká omeleta s vločkami fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 19. augusta 2015

Tento nápad prišiel počas varenia či skôr pečenia broskyňového džemu v rúre. A vôbec neľutujem, lebo už rozmýšľam aj nad slanou verziou...

10 minút
príprava

Suroviny

3 ks
0,3 dl
3 PL ľubovoľné
 na vymazanie panvice
Plnka:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Omeletu pripravte v pomere jedno vajce + maximálne 1 kopcovitá polievková lyžica vločiek. Čím menej vločiek, tým vláčnejšia omeleta. Vajcia rozšľahajte s malým množstvom mlieka, pridajte štipku soli a ľubovoľné vločky. Ja som mala müsli zmes, tak tam mám aj nejaké hrozienka a oriešky, plus som dala trocha instantných pohánkových vločiek. Premiešajte a nechajte postáť asi desať minút, aby vločky zmäkli.

    Sladká omeleta s vločkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pretože som robila v rúre džem, mala som ju vyhriatu, omeletu som robila v nej. Takisto ju môžete robiť na platni s tým, že ju v polčase obrátite a opečiete aj z druhej strany. Panvicu vhodnú do rúry som vymazala maslom, vyliala do nej vaječno-vločkovú hmotu a vložila ju do horúcej rúry. Bolo tam 200°C, omeleta sa upiekla za pár minút, len čo stuhne, môžete ju vytiahnuť, aby sa nevysušila.

    Sladká omeleta s vločkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preklopte na tanier (ja som sa nepozorne popálila- chytila som horúcu rukoväť bez rukavice) a naplňte podľa chuti ovocím, džemom, kompótom, pudingom a šťahačkou alebo rôsolom, proste niečím šťavnatým s hustejšou konzistenciou. Jedzte ešte teplé. U mňa bola plnka daná programom dňa a to bola príprava broskyňového džemu. Ochutila som ho škoricou, klinčekmi a kardamónom, voňalo to úplne úžasne! Piekla som ho v rúre, naozaj skvelý a rýchly postup. Čo sa nezmestilo na plech, uvarila som v kastróliku na platni. Práve ten sa dostal potom do omelety.

    Sladká omeleta s vločkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na obed bola hustá zeleninová polievka s kolienkami, táto omeleta so sladkou plnkou sa práve hodila. Ak ju ochutnáte, určite neoľutujete. Kto nemusí vločky, môže si do vaječnej zmesi pridať trocha kukuričného alebo zemiakového škrobu na zjemnenie a zahustenie.

    Sladká omeleta s vločkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babkamt
pridáš aj recept na pečený broskyňový lekvár? Máš peknú úvodnú fotku omelety.
zolik
uz som ju pred par dnami obdivovala na tvojom blogu. len sa mi tam neviem preco nedaju pridavat komentare. ja som jednoznacne za obycajne ovsene vlocky a tak aj vyskusam!
denyany
Túto omeletku som robila s menšou úpravou- 1 lyžicu vločiek som nahradila pšeničnými klíčkami a otrubami. Hotovú som poliala javorovým sirupom, pokládla pár kúskami hruškovej zaváraniny. Bolo to priam dokonalé!
kukulienka71
No vidíš, ty si hlavička!:-) Ďakujem za vyskúšanie a priaznivú odozvu. pekný večer!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia