Orechové rezy Prezident
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 14. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 14. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
55 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
Piškóta: | |
7 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
50 g nastrúhaná |
|
na poliatie povrchu |
|
Plnka 1: | |
250 g |
|
200 ml |
|
200 g |
|
125 g |
|
Plnka 2: | |
3 |
|
250 g |
|
350 g |
|
3 PL |
|
Na natretie piškóty: | |
|
Postup
-
1
Piškóta: Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty vysypeme všetky sypké suroviny aj nastrúhanú čokoládu a nakoniec nadľahčíme snehom.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 45 x 35 cm. Pečieme pri teplote 190 °C 15–20 minút.
- 3
Plnka 1: Mlieko, maslo, cukor privedieme do varu, pridáme kokos, sparíme a necháme vychladnúť.
- 4
Plnka 2: Vo vodnom kúpeli z celých vajec, cukru a kakaa vyšľaháme hustejšiu penu. Maslo pokrájame do misky a pomaly k nemu prilievame kakaovú hmotu a vyšľaháme krém.
- 5
Na piškótu natrieme ovocný džem, sparenú kokosovú plnku a nakoniec krém, koláč necháme vychladnúť a polejeme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďalší recept, zasa s chybami. vám nie je hanba, že pri každom recepte sú chyby, za ktoré sa tu potom hlúpo ospravedlňujete?
Ale recept si odkladám, zákusok sa mi páči a čo nie je v poriadku si domyslím. Lenže nie každý, kto to tu bude čítať pečie 50 rokov ako ja.
@sovka62 , suroviny su uplne: v casti Piskota je spomenutych 7 vajec, tie rozdelite na zltky a bielky. Zo zltkov a cukru vyslahate penu, z bielkov sneh. Ziadne dalsie bielky v rozpise surovin nie je treba.