Karfiolové halušky s hustým jogurtom

dvorka - fotkadvorka, 7. novembra 2015
Karfiolové halušky s hustým jogurtom
Foto: dvorka

Už som raz pridala recept na kalerábové halušky a pretože občas skúšam novoty hlavne zo zeleniny, dnes som spravila halušky z karfiolu. Postup Zobraziť celý popisUž som raz pridala recept na kalerábové halušky a pretože občas skúšam novoty hlavne zo zeleniny, dnes som spravila halušky z karfiolu. Postup som nefotila lebo pôvodný plán boli karfiolové placky, ale po nastrúhaní karfiolu som dostala chuť na halušky. A pretože bryndzu som mala v mrazničke a v chladničke sa vytŕčal čerstvo stečený jogurt, použila som ten. Jedlo veľmi chutné a zas trocha iné.

Suroviny

200 g
200 g
1 ks
 hustý




Postup

  1. 1

    Najskôr som si najemno nastrúhala karfiol, potom som dostala chuť na halušky a pridala som toľko hladkej špaldovej múky, koľko vážil karfiol. Rozklepla jedno vajíčko a dobre premiešala. Vzniklo mi pekné husté haluškové cesto. Do vriacej osolenej vody som cez haluškárku nahádzala postupne halušky, nechala povariť asi 2 minúty a vybrala do misy.

  2. 2

    Slaninu som nakrájala na kocky, na slabom ohreve som vypražila na chrumkavé škvarky spolu s lyžicou masti.

  3. 3

    Do halušiek som zamiešala jogurt, ktorý som si deň predtým nechala stiecť. Do sitka som dala plátenko a vyliala veľký pol litrový jogurt. Cez noc mi pekne stiekol a ostal hustý. Takýto jogurt používam ako nátierku na chlieb alebo do pomazánok, alebo ako náhradu masla do krémov na plnky. Dnes som ho použila ako náhradu bryndze.

  4. 4

    Nakoniec som preliala masťou so škvarkami a premiešala.

Diskusia k receptu

frezia68
Veru zaujímavý nápad ,ja zamiešam bryndzu a so škvarkami to musí chuťiť :-).
siskam
Výborné halušky. Včera som ich robila a budem robiť častejšie.
1x dvorka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia